Neptunus veckobrev v.6

Hej alla Neptunusfamiljer!

Vill börja med några fantastiska bilder från friluftsliv i vårvinter solen där era barn pratat om islivräddning under fredagen. De har lekt lekar och övat på att använda isdubbar och att kasta livlina/ förlängda armen. “Vilken entusiasm! Vi är redo för att åka skridskor på naturis och vet hur vi ska agera om olyckan är framme”/ Gottis

 

Matematik

Klockan, klockan, klockan…

Denna vecka har det varit stort fokus kring tid och den analoga klockan. Vi har framför allt övat på hel och halvtimme. Vi har tillverkat våra egna klockor och gett varandra olika uppdrag. Vi har sjungit vår klocksång, spelat klockspel och arbetat i vår matematikbok. Nästa vecka kommer vi skicka hem en liten klockläxa som ger barnen tillfälle att reflektera kring klockan och hur den relaterar till barnets vardag. Plocka gärna fram om ni har en armbandsklocka hemma!

 

NO

Denna vecka har vi fått utforska planeten Jupiter. Vi har fått veta att den är giftig och har hela 60 månar! Något som fascinerat oss är även att den har ett rött område, vilket är en storm som pågått i minst 400 år! Vi har diskuterat frågor som “varför man inte kan åka rakt igenom Jupiter med en rymdraket?” “Varför har den så många månar?” Vi har klippt och klistrat i vår egna “tiden och rymden” bok.

Svenska

Bokstavspåsen fick Jessie och Nora visa under fredagen och nästa vecka fick Elliot G och Edvin uppdraget att ta hem påsen!

H- som i Harry Potter rock!

Normer och värden

Denna vecka har vi arbetat kring orden vän, förlåt och stop. Vad betyder de orden för dig? Är det viktiga? Vilka erfarenheter och tankar får du när du hör de orden?

Barnen har blivit uppdelat i grupper där de samtalat och skrivit ner sina tankar. Många delade med sig av egna funderingar och erfarenheter som vi samtalade om.

Allaktivitetsdagen

Nu har grupperna blivit klara och alla barn har fått veta vilken aktivitet de fått under denna dag! För att allt ska fungera och vissa grupper inte ska bli för stora så har några fått sitt andrahandsval. Vi försökte i så stor utsträckning som möjligt att möta alla önskemål, och noterar vilka som får sina andrahandsval så att dessa blir prioriterade nästa år!

Allaktivitetsdagen 13/2:

  • Äventyrsvandringen
    Varmt välkomna på Äventyrsvandring.
    Vi kommer att samlas på skolan för att lära känna varandra och sedan förbereda vår egen lunch. Vi kommer att gå till Scoutstugan och där kommer vi ha aktiviteter, lek och vi ska laga vår mat vid lägerbrasan.
    Du behöver ha kläder för utevistelse, sittunderlag och en liten matsäck. Dryck, en burk med lock för att bära och äta lunchen i(typ en 1-1,5 liters låda) och bestick. Du får gärna ta med dig varm dryck, en frukt och en liten smörgås om du önskar. Packa dina saker i en ryggsäck som du lätt kan bära under vandringen.
  • Dans och Drama Tänk på att ha sköna kläder att dansa och röra dig i. Lunch äts på skolan.
  • Skridskor För de elever som vill får ta med sig klubba samt en bandyboll. Tänk på att barnet ska klara av att bära sin packning själv. De ska även ta med sig matsäck. Om man vill får man även ta med sig en liten fika. Kläder efter väder då vi är ute hela dagen.
  • Boo Rackethall  För de som ska på denna aktivitet behöver ta med sig 50kr till skolan senast på måndag. De ska även ta med sig matsäck. Om man vill får man även ta med sig en liten fika.

Ny information kring frånvaro

Från och med måndagen den 5:e mars kommer vårdnadshavare få ett SMS vid oanmäld frånvaro när läraren tar närvaron 10 minuter efter lektionens start.
SMS:et går till den vårdnadshavare som är ifylld överst i SchoolSoft och till telefonnumret i fältet ”Mobiltelefon”. Vårdnadshavare med varsitt Schoolsoft-konto får varsitt SMS. Det är därför viktigt att vårdnadshavare ser till att mobilnumret som är inskrivet i Schoolsoft är korrekt. Logga därför gärna in på Schoolsoft redan nu och klicka på ”Min Profil” och säkerställ att all kontaktinformation är rätt.

Om man inte önskar få SMS så kan man, när man är inloggad i Schoolsoft på sidan ”Min Profil”, byta meddelandetyp så oanmäld frånvaro skickas till den angivna mailadressen istället för SMS. När ett SMS eller mail-meddelande skickas ut för oanmäld frånvaro så ska vårdnadshavare logga in på Schoolsoft och få mer detaljerad information under ”Ta del av frånvaro”. Om den oanmälda frånvaron är felaktig, t.ex om vårdnadshavare glömt att frånvaroanmäla
vid sjukdom, så ska vårdnadshavaren logga in på Schoolsoft och korrigera anmälan, annars kontaktar man skolan.


Information från fritids

Sportlov 2018
Snart är det Sportlov!
För att kunna planera vår verksamhet vill vi veta vilket behov ni har av fritids under lovet.
Fyll i formuläret i länken nedan och tryck på spara.
Vi har ett sista anmälningsdatum 12/2.
Fritids har öppet kl. 7.30-17.00
Mvh pedagogerna i Mellangården

https://goo.gl/forms/9zfz59TrPyMkHFSA3

Nästa vecka

måndag: Bokstavslandet
tisdag: Allaktivitetsdag!
onsdag: Ny läxa delas ut: kap 18 “Prinsen och sanningens spegel”
torsdag: Idrott för båda grupperna
fredag: Dans för röda gruppen. Engelska för gröna. Friluftsliv.

 

Trevlig helg!

Sara, Cissi, Nick och Vincent

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']