Neptunus veckobrev v.8

Hej alla härliga Neptunusar!

Sista veckan innan sportlovet är nu avklarad! Veckan har varit som vanligt förutom att den avslutades med allaktivitetsdagen! Trots frånvaro av kyla hade vi en fantastisk dag. Eleverna var uppdelade på tre olika aktiviteter: skridskor på Ekvallen, Wild kids samt pyssel och bak. Både pedagoger och elever uppskattade dagen väldigt mycket!

 

Kunskaper

Svenska

Läsutmaningen är nu avslutad och vi lyckades läsa 300 böcker tillsammans. Nu blir det pyjamasparty efter lovet! Precis vad eleverna önskade och de har fått varit med i planeringen av vad som kommer ske. Vi kommer att klä oss i pyjamas och/eller morgonrock (för de som vill), kolla på film, äta och dricka något gott samt att en får ta med sig ett gosedjur den här dagen! Gosedjuret får vara max 30 cm.

Denna vecka har vi också arbetat i Den magiska kulan med bokstaven Öö. Vi tittade på likheter och skillnader mellan ord som: ko-kö, not-nöt, lov-löv, sno-snö osv. Vi samtalade om hur orden ändrade betydelse om man glömmer prickar samt pratade om substantiv i plural: banan-bananer, mus-möss, stol-stolar. 

 

 

Matematik

Vi har avslutat kapitlet “Addition och subtraktion 0 till 40” i matematiken. Efter lovet kommer vi börja med “Multiplikation och division”. Spännande!

I måndags arbetade vi i mattestationer: Matteapp på ipad, Räkna antalet bönor samt hemliga meddelanden. Att arbeta i stationer fungerar väldigt bra för att få alla engagerade och fokuserade. Eleverna är 10 minuter på varje station vilket gör att de genomför alla uppgifter med fokus.

SO

Under so-lektionerna har vi fortsatt med nordisk mytologi.Denna vecka var det dags att ta reda på varifrån namnen på veckodagarna torsdag och fredag kom ifrån. Vi fick reda på att torsdag är Tors dag, åskguden med hammaren Mjölner. Samt att namnet fredag kommer från kärleksgudinnan Friggs.

 

NO

Under veckans no-lektion utvärderade vi vårt vattenexperiment med två vattenfyllda glas. Det ena glaset var öppet och det andra glaset var tillslutet med plastfolie. Vi undersökte vad som hade hänt efter att glasen fått stå en vecka.  Eleverna fick därefter skriva en slutsats om vad som faktiskt hade hänt. 

Neptunuskompis, berätta hemma om vad som hade hänt!

 

Allaktivitetsdagen

Elevernas ansvar och inflytande

Läxa: 

    • Läsläxa under lovet – Vi tar en paus i Den magiska kulan under lovet. Däremot uppmanar vi er att läsa andra böcker hemma. Till er hjälp för att väcka läslusten skickar vi med ett sportlovsquiz (se länk). https://www.jagharläst.se 

 

  • Matteboken – Passa på att ta hem matteboken under lovet för att arbeta klart med det ni inte hunnit i skolan. Vi har arbetat fram till och med sidan 48 i övningsboken. 

 

 

Information inför vecka v.10

Måndag: Idrott – eleverna behöver ha med sig ombyte och handduk. 

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag: Pyjamasparty! Pyjamas/morgonrock om man vill. Ta med ett gosedjur som är max 30 cm hög.

Ny läsläxa delas ut.  

 

Nu finns protokollet från föräldramötet upplagt på schoolsoft!

 

Vi önskar er alla ett trevligt lov!

 

Ingela, Daniel och Christina

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

 

Klasstelefon: 08-586 313 01

Fritids: 08-586 313 27

 

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.