Neptunus veckobrev vecka 11

Hej alla glada Neptunusar,

Nu är värmen här igen och förhoppningsvis har våren kommit för att stanna denna gång! Veckans härliga väder ger även möjlighet till lite tunnare kläder. Vi ber er därför titta igenom ert barns hylla och även den korg som finns i kapprummen där kläder hamnar som vi inte riktigt vet vart de hör hemma.

Kunskaper

NO/SV – Faktatexter

Vi började veckan med att fundera kring vad en faktatext faktiskt är.

Vad innehåller en faktatext? Varför läser vi faktatexter? Vad ger en faktatext läsaren? Varför skriver någon en faktatext? Hur ser en faktatext ut? Vad vet vi om faktatexter?

Dessa var några av de frågeställningar som vi fick med oss när vi gick ut i våra grupper. I grupp skulle vi nu använda oss av VT rutinen Griffeltavlan som ger oss möjlighet att skriva ned allt som vi tänker på kring ämnet. Griffeltavlan ger oss även möjlighet att utveckla någon annans tanke genom att gruppen får läsa varandras tankar för att sedan bygga vidare på dem eller lägga till en ny tanke på kompisarnas papper. Grupperna fortsätter att vandra runt till varandras olika papper för att läsa och fylla på genom att skriva eller rita för att tillslut komma tillbaka till sitt egna papper igen. Här läser eleven igenom sitt papper igen och tar med sig det till den stora gruppen för att lyfta det som gruppen tycker är viktigast kring ämnet. Tillsammans får vi sedan en gemensam syn kring hur vi som grupp ser på hur i det här fallet en faktatext kan kännas igen.

 

Därefter så tittade vi på “Vovvevloggen”  “Hur vet du det?” där Jenny berättar fakta om hundar …eller  stämmer verkligen de fakta som hon har fått fram? Jenny och hennes hund Kjell hjälper oss att reda ut vad vi behöver tänka på för att kunna ta fram bra fakta. Vi får här höra hur viktigt det är att tänka på de fem superfrågorna, Hur? Varför? När? Vad? och Vem?.

Normer och värden /SO/SV – Konstiga djur

Hasselmusen arbetar just nu för fullt med att samla in alla tävlingsbidragen till tävlingen “Konstiga djur”. Bidragen bara väller in via nätet som hon har installerat med hjälp av Support från Korsspindeln i ett av hennes rum. Självklart var även vi i Neptunus tvungna att installera vårt egna nät för att även vi skulle kunna bli “Ånn lajn” ute i “Sajberspejs” som Hasselmusen säger. Så snart alla tävlingsbidrag är uppe på nätet så får vi se hur tävlingen går vidare. Hasselmusen bara måste kunna se våra bidrag eller?

  

Normer och värden /SO – Bajsfilmen

I torsdags tog vi bussen till Gustavsberg för att se “Bajsfilmen” som handlar om livet, kärlek, hår, döden, skräck och bajs. En rolig film som gav många tankar och en hel del skratt!

    

Matematik – Talen 0 till 40

Vi har under veckan fortsatt att arbeta med våra tal 0-40 genom olika aktiviteter. Vi har både arbetat självständigt och i grupp för att kunna leka med talen. Vi har hoppat talföljder på tallinjen, tittat på hundrarutan för att se talens placering, växlat mellan ental och tiotal med hjälp av olika spel och plockmaterial. Samt även arbetat med ordningstal på nomp.se.

           

Information:

Föräldramöte

Nu är det äntligen dags för vårterminens föräldramöte. Vi ses på Mellangården onsdagen den 29/3 kl.17.30. Varmt välkomna!

Info från familjen Höglund och Von Post
I samband med föräldramötet den 29/3 tänkte vi att vi kan stanna kvar några minuter och tillsammans prata om hur vi vill samla in pengar till klassen.
Bästa hälsningar
familjen Höglund & Von Post

V.12

Mån 

Tis Läxan in och den nya ut, Neptunus röd åker till biblioteket.

Ons Bild röda gruppen, Neptunus grön åker till biblioteket.

Tors Idrott båda grupperna

Fre Friluftsliv

Till er föräldrar;

Fritids kommer att besökas av skolverket under vecka 14. De vill gärna intervjua några elever om vad de tycker om sitt fritids. Frågorna kommer att röra fritidsverksamheten på Mellangården. För att det ska kännas tryggt för oss alla vill vi gärna ha ert samtycke till detta. Intervjupersonerna kommer inte att framträda i Skolverkets publikationer med bild. Skolverket har sagt att de vill intervjua ca 12 barn. Då vi inte vet vilka barn som är på rätt plats vid rätt tillfälle vore det värdefullt för oss om så många av er som möjligt har givit sitt godkännande till detta. Neptunus och Uranus kommer att har en lista uppsatt där ni kan signera ert samtycke alternativ att ni mailar en rad om att ni samtycker till fritids@lemshaga.se

Påsklovsanmälan 2017

Snart är det Påsklov!
För att kunna planera vår verksamhet vill vi veta vilket behov ni har av fritids under lovet.
Fyll i enkäten som finns i länken nedan. Kom ihåg att trycka spara efter ifylld enkät.
Glöm ej att det är ett sista anmälningsdatum 27/3.
Fritids har öppet Måndag 10/4 – onsdag 12/4 kl. 7.30-17.00.
Torsdag 13/4 är det dag före röd dag och fritids har öppet 7.30-15.00.

Mvh Fritids

https://goo.gl/forms/zTvIcByZSU9fqN992

Tack för en trevlig vecka tillsammans!

Camilla, Marie, Trixie och Gottis

9 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']