Neptunus veckobrev vecka 12

Hej på er alla härliga Neptunusar,

Denna vecka har vi haft besök av Ella som går i årskurs 8 på Hemmesta skolan. Hon gör just nu sin två veckors prao här hos oss på Lemshaga och kommer efter denna vecka gå tillbaka till sin skola för att berätta om hur hon har haft det hos oss.

Kunskaper:
SV/NO – Faktatexter

Vi har under veckan börjat komma igång med våra faktatexter och eleverna har delats in i par och fått dra ett Nordiskt djur som de har börjat fundera kring. När eleverna fått sitt djur fick de titta på sitt djur och skriva ned vad de redan kan om sitt djur. Därefter fick de fundera och skriva ned vad de skulle vilja ta reda på kring sitt djur samt hur de skulle ta reda på dessa fakta.

   

Rytmik

Vi har fått en ny Rytmiklärare som heter Dag då Maja har blivit sjukskriven. Dag hittar precis som Maja på många olika aktiviter under lektionerna och vi får just nu testa på många nya saker genom att använda våran fantasi. I onsdags fick vi göra övningar som Dag kallade “Ett ord saga” “Arga sköldpaddan” “Vad har du i fickan? Och vad ska du göra med det?” “Vad är det?” “Galgen” Fråga gärna ditt barn om lekarna så kanske ni kan göra någon hemma? De är faktiskt riktigt påhittiga.

Här kan i läsa “Ett ords sagorna” Sagan kommer till genom att varje elev säger ett ord i taget och tillsammans blir det en saga.

Sagan om armborstet!
Det var en gång ett armborst som hade en strumpa. Strumpan var trött och ville inte sova. Apan Nils pruttade bananer. Apan och armborstet sköt fisken. Prutten flög i väg och molnen började skaka av bananerna. Mazarinbakelsen exploderade BOOM! Flög iväg till apan och knockade en apa och började grina. Räven sprang iväg till aporna och åt inte snor. KABOOM. Av: Neptunus grön

Sagan om flickan!
Det var en flicka som hade en hund. Den var hes och liten. Den hette Tim Jörgensson. Plötsligt kom en drake den var prickig och eldig och var hes. Draken heter Eld och den gjorde stora kliv så att en hund började skälla. Sköldpaddan var snäll, galen och den var gullig. Av Neptunus röd

SV/SO/Normer och värden – Konstiga djur

Förra vecka installerade vi “nätet” och fick uppkoppling mot skogens alla djur.
Redan denna vecka har vi fått in ett brev på nätet där Hasselmusen och Jättemyrsloken ber oss titta igenom våra texter innan vi skickar in dem till tävlingen. Detta då Hasselmusen fått erfara att Igelkotten glömt att skicka med en bild och vi måste ju hålla oss till reglarna så att alla känner sig delaktiga och vet vad som gäller. Så att alla är med på lika vilkor.
Vi har därför jobbat med elevrespons och alla elever har fått läsa sitt brev för en kompis. Utifrån några punkter ur det centrala innehållet i svenska för årskurs 1-3 har vi sedan bedömt våra kompisar med hjälp av två stjärnor och en önskan. Stjärnorna visar på att detta har vi gjort extra bra medan önskan i form av en trollstav har fått eleverna att fundera kring hur de kan arbeta vidare med sin text och förändra en sak. Därefter satte vi upp våra brev på “Nätet” och hoppas nu att vi alla är med i tävlingen.

    

SO – Världsberättardagen

Världsberättardagen inträffade i måndag och vi tog tillfälle i akt att berätta om våra drömmar. Vi presenterade våra drömmar genom VT rutinen “Rubriker” Alla elever fick beskriva sin dröm med ett ord och skriva ned detta på ett papper därefter fick de använda sig av Cowboyen genom att rita eller skriva ord runt orden för att kunna återberätta sin dröm för kompisarna i samlingsringen eller vid bordet.

Information:

Föräldramöte

Nu är det äntligen dags för vårterminens föräldramöte. Vi ses på Mellangården onsdagen den 29/3 kl.17.30. Varmt välkomna!

Info från familjen Höglund och Von Post
I samband med föräldramötet den 29/3 tänkte vi att vi kan stanna kvar några minuter och tillsammans prata om hur vi vill samla in pengar till klassen.
Bästa hälsningar
familjen Höglund & Von Post

V.13

Mån 

Tis Läxan in och den nya ut

Ons Bild gröna gruppen, Engelska för röda gruppen

Tors Idrott båda grupperna

Fre Friluftsliv

Till er föräldrar;

Fritids kommer att besökas av skolverket under vecka 14. De vill gärna intervjua några elever om vad de tycker om sitt fritids. Frågorna kommer att röra fritidsverksamheten på Mellangården. För att det ska kännas tryggt för oss alla vill vi gärna ha ert samtycke till detta. Intervjupersonerna kommer inte att framträda i Skolverkets publikationer med bild. Skolverket har sagt att de vill intervjua ca 12 barn. Då vi inte vet vilka barn som är på rätt plats vid rätt tillfälle vore det värdefullt för oss om så många av er som möjligt har givit sitt godkännande till detta. Neptunus och Uranus kommer att har en lista uppsatt där ni kan signera ert samtycke alternativ att ni mailar en rad om att ni samtycker till fritids@lemshaga.se

Påsklovsanmälan 2017

Snart är det Påsklov!
För att kunna planera vår verksamhet vill vi veta vilket behov ni har av fritids under lovet.
Fyll i enkäten som finns i länken nedan. Kom ihåg att trycka spara efter ifylld enkät.
Glöm ej att det är ett sista anmälningsdatum 27/3.
Fritids har öppet Måndag 10/4 – onsdag 12/4 kl. 7.30-17.00.
Torsdag 13/4 är det dag före röd dag och fritids har öppet 7.30-15.00.

Mvh Fritids

https://goo.gl/forms/zTvIcByZSU9fqN992

Tack för en härlig vecka tillsammans

Camilla, Marie, Trixie, Elvira och Agneta

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']