Neptunus veckobrev vecka 22

Hej alla Neptunusar!

NO-Fjärilar

Under några veckor nu har vi fått följa våra vänner Cat, Pillar, Fly, But och Terry i deras alla deras olika stadier. Denna vecka fick vi uppleva hur fjärilen tog sig ut ur sin puppa. Vi har läst skrivit och reflekterat över fjärilens egenskaper och även de olika stadier som vi har varit med om. Prata gärna hemma om hur just ert barn beskriver fjärilens livscykel.

     

          

Vi fick aldrig uppleva äggen eller se hur våra larver kryper ut ur sitt ägg på riktigt men kanske vi kan få uppleva detta snart, eleverna har nämligen hittat ägg i taggbuskarna.

  

Matematik – Klockan

Äntligen har vi börjat titta lite närmare på klockan. Vi tillsammans reflekterat över klockans olika visare och vad de vill berätta för oss. Vilken visar är timvisaren och vilken är minutvisaren och hur förändras visarna beroende på hur mycket klockan är. Ert barn får mer än gärna nu sätta på sig sin klocka till skolan för att själv kunna uppleva hur tiden passerar under dagen. Eleverna har under veckan fått testa på att försöka uppskatta hur lång faktiskt en minut är och hur svårt det kan vara att uppskatta detta.

Låt gärna ert barn få berätta vad klockan är där hemma eller komma hem till en viss tid. Visa på klockan och låt ert barn testa.

Eleverna blundar och då de känner att en minut har gått får de räcka upp sin hand.

Besök från våra vänner i Malawi

 

Vi hade under veckan besök av Christina som snart skulle åka tillbaka till våra nya brevvänner i Malawi som vi har skrivit till på engelska. Eleverna fick se bilder och höra Christina berätta om barnhemmet och skolan. Vi fick även ställa frågor för att få veta ännu mer om det som intresserade just mig. Det var ett fantastiskt besök och eleverna hade svårt att slita sig från lektionen de ville så gärna veta mer om sina kompisar. Vi ser fram emot att få svar efter sommaren och även ytterligare besök för att få höra mer om våra vänner.

    

 

Nästa vecka v.23:

Måndag: Alla elever är lediga denna dag!
Tisdag: 6 juni Sveriges nationaldag
Onsdag: Vi släpper ut våra fjärilar
Torsdag: Idrott för alla
Fredag:

Sista veckan v.24:

Måndag: Fadderdag, Ta med en papperspåse med namn att ta hem alla dina saker med från klassrummet.
Tisdag: Ta med dig dina saker hem
Onsdag: Sommaravslutning se information nedan.
Torsdag: Fritids/Sommarlov
Fredag: Fritids/Sommarlov

Sommarlovsavslutning på Lemshaga kl 9.00 den 14 juni

Vi ses vid Amfiteatern kl 9.00 på en av de nedre bänkarna för en gemensam samling hela skolan. Vi går därefter tillsammans till klassrummet för att säga hej då en sista gång innan sommarlovet. Därefter går föräldrar och barn till matsalen för att fika tillsammans. När vi lämnar klassrummet är det bra om du som förälder kryssar ut ert barn så vi pedagoger tydligt kan se vilka barn som är kvar på skolan efter sommaravslutningen.

 

Tack för den här veckan!

Camilla, Marie, Elvira, Trixie och Agneta

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']