Uranus veckobrev vecka 3

Hej på er alla härliga Uranus familjer,

Det är så härligt att se er ute på rasterna, ni bygger och åker för fullt ute på gården. Tänk att snön äntligen kom tillbaka, som vi har väntat. Nu hoppas vi bara att kylan håller i sig och att isen på Lemshagasjön fryser på ordentligt och blir så där bra så att vi kan glida fram på våra skridskor under en strålande himmel. Så var beredda med skridskorna och håll tummarna så kanske det blir åka av nästa vecka.

    

SO, NO, SV – Vår värld

Vi har under veckan börjat fundera över universum och hur vi tror att allt började. Eleverna har fått fundera och skriva ned alla de där tankarna som man har över hur faktiskt allt blev som de blev. När eleverna sedan hade bildat sin egen uppfattning eller kanske hört någon då man inte riktigt visste vad man tror. Delade vi in eleverna i par eller i grupper om tre. Nu fick eleverna berätta alla de där tankarna som de har för sin kompis och parets eller gruppens tankar skapade en berättelse i form av en serie av bilder och text.

Vi kommer fortsätta jordens och livets resa under terminen och förundras över hur allt faktiskt har skapats och hur människan har skapat myter om hur allt blev till. Hur religioner har byggts upp och hur de har tänkt att värden skapades. Vi hoppas och tror att denna resa kommer bli något spännande att samtal om både här och hemma då vi alla har våra tankar kring hur allt skapades.

Här är några av elevernas egna berättelser.

         

Samt gemensamma berättelser.

   

Bild

Bilden för Uranus tillsammans med Mia avslutades under denna vecka och kommer återkomma igen när vi går i Saturnus. De har under terminen arbetat med en samarbetsövning, där hela gruppen tillsammans målat en stor målning. Den ena gruppen skapade ett gigantiskt hav med fantasidjur som simmade omkring. Den andra gruppen skapade en jättestor orm med fantastiska mönster. Terminen avslutades med att eleverna fick skapa sina egna mobiltelefoner i kartong. Resultatet blev spännande med många personliga mobilskal och roliga skärmsläckare.

Mia hälsar så gott till er alla och hoppas kunna ses snart igen.

 

Friluftsliv

En härlig eftermiddag tillsammans på IP.

          

Blänkare:

Utvecklingssamtalen kommer ligga under veckorna 6 – 8 tider kommer dyka upp inom kort på school soft som vanligt och det är bara att boka in sig. Onsdag vecka 6 den 7/2 kommer skolans alla lärare sitta i utvecklingssamtal under hela dagen och många av samtalen kommer därför att ligga här. Självklart förstår vi om ni inte har möjlighet under just denna dag och därför så kommer det även finnas andra tider.

Information från fritids:

Fritidsbrev januari 2018-1

Nästa vecka 
Måndag: Idrott och drama
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: Biblioteket (grön)
Fredag: Biblioteket (röd)

Tack för en härlig vecka,

Camilla, Marie, Desirée och Agneta

 

 

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']