Neptunus veckobrev vecka 50

Hej på er allesammans,

Sista riktiga skolveckan denna termin har precis tagit slut och vilken fantastisk vecka. Vi startade med en tindrande utflykt med julspel i Ingarö kyrka tillsammans följt av Luciafirande, robotbesök, samt besök av nära och kära till elever i neptunus för att sedan avsluta veckan med ännu en härlig utflykt med skridskor och egen matsäck.

Julspel i Ingarö kyrka

Vi började veckan med ett fantastiskt julspel i Ingarö kyrka som spelades av vuxna, barn och spädbarn. Detta var en fin upplevelse då vi nu äntligen fick se alla de människor och en del av alla de djur som vi just nu läser om på morgonen i vår bok “Djuren i stallet”. Julspelet gav oss berättelse utifrån människornas perspektiv medan vår bok Djuren i stället ger oss djurens perspektiv på vad som verkligen skedde under Jesus födelse. Då föreställningen avslutades 30 minuter innan vår buss skulle komma bestämde vi oss för att promenera hem till Lemshaga i det soliga vädret.

img_0864   img_0864

 img_0862  img_0861

img_0860   img_0858

Lucia

Detta år var vi inte med i Luciatåget men många mindes tillbaka till året i Pluto och pratade och sjöng den traditionsenliga sången för Pluto eleverna “Tomtar tomtar tomtar”.

Tänk vilken fantastisk morgon vi fick även i år. Tack för att ni var med oss denna morgon och om ni inte hade möjligheten att närvara så finns morgonen bevarad på hemsidan.

img_0857  img_0856

Robotbesök i Neptunus

Vårt programmeringsprojekt går vidare och denna vecka fick vi möjligheten att lära känna tre robotar. Dash, Dot och EV3RSTORM dessa tre robotar går alla att programmera och styra utifrån olika kommandon som vi bestämmer.  

Ebbe visade först upp hur Dash kunde styras av flera olika appar genom att vi kopplade upp hanns ipad på projektor så att alla kunde se allt han gjorde. Han visade hur han kunde styra sin robot på två olika sätt. En app där Ipaden blev mer som en kontroll och där roboten gjorde precis som han styrde den på direkten. Därefter visade han ytterligare en app där han kunde styra sin robot med hjälp av rutnät där han visade med hjälp av “pilar” hur Dash skulle gå för att sedan trycka på ok för att få Dash att gå den programmerade vägen. Han visade även lilla Dot som var väldigt rolig, Dot ville gärna ha uppmärksamhet och pratade med oss för att ge sig tillkänna.

img_0842  img_0841

img_0848  img_0837

Elliot visade upp EV3RSTORM en robot som han har byggt själv av lego utifrån en beskrivning. Denna robot programmeras även den av en app och här genom att vi bygger ihop flera kommandon efter varandra som sedan gör att roboten tar sig från ett ställe till ett annat. Denna robot kunde även styras av knappar på roboten där tidigare programmerade aktiviteter redan finns. Den kunde även styras av en kontroll för att utföra olika kommandon.

Vi fick även se hur EV3RSTORM kunde programmeras att gå en liten runda för att sedan stå stilla och börja snarka.

Tack för att ni tog med och visade era robotar för oss i Neptunus.

Skridskor på Ekvallen

Vi avslutade veckan med en härlig utflykt tillsammans med Uranus och Saturnus på Ekvallen i Gustavsberg för att åka skridskor tillsammans.

img_0854  img_0852

Hälsning från Cissi

Tack för en fin termin tillsammans med era barn!

Vi har lärt oss många nya saker om färg och form.

Vi har tillsammans utforskat och inspirerats av Josef Frank och hans mönster.

Vi har låtit handen tala under lektionerna och orden har fått vila.

Vi har skapat hjärtan i ståltråd och pärlor, pilligt pyssel.

Vi har hört om stjärnan som ledde de vise männen till barnet i krubban.

Vi har skapat våra egna stjärnor att hänga i granen.

Jag ser fram emot en ny termin nästa år då vi får fortsätta arbeta kreativt och nyskapande tillsammans.

Hälsning från Cissi, ateljerista på Mellangården

Hyllor och korgar

När ni går på jullov så behöver ni alla tänka på att plocka bort allt på eran hylla. Samt även titta i alla korgar/torkskåp i ert kapprums närhet. Detta då dessa kommer att städas under lovet. De kläder som är kvar kommer samlas ihop i säckar.

Fadderdag 19/12

På måndagen den 19/12 är det dags för vår traditionsenliga fadderdag. Vi ska träffa Tellus för en gemensam lektion med lite olika aktiviteter som våra elever ska få välja. Tiden för det är kl: 9.40-11.30, övrig tid vanliga lektioner.

Julavslutning 21/12 kl: 17.15-18.00 Gustavsbergs kyrka

Under kvällen ska vi i Neptunus framföra Mössens julafton. Vi kommer till detta tillfälle behöva vara utklädda till små julfirande möss. Då vi vet att det är ont om plats vid kyrkan så kommer vi önska varandra god jul och gott nytt år i klassrummet under onsdagens sista lektion. 

Viktig information om julavslutningen:
Förra året upplevde vi en stress då alla reste sig från sina platser samtidigt och vi hade svårt att hålla koll på samtlig elever. Därför har vi bestämt en ordning som vi hoppas att ni alla kan följa.
De som är inne i kyrkan har företräde att ta sig ut innan de som ska in på nästa avslutning.
Vi önskar att ni föräldrar visar hänsyn mot eleverna och sitter kvar på era platser tills efter avslutad julavslutning. Uranus och Saturnus kommer att gå ut ur kyrkan för att samlas utanför där ni föräldrar kan hämta era barn.
Neptunus och Pluto sitter kvar på sina platser i kyrkan där ni föräldrar kan hämta era barn (efter att Uranus och Saturnus har gått ut ur kyrkan).

Vecka 51

Måndag: Fadderdag och fredagens bokstavspåse

Tisdag: Vi går igenom läsläxan.

Onsdag: Julavslutning Gustavsbergs kyrka kl 17.15

Torsdag: Fritids

Fredag: Fritids OBS idag stänger fritids kl 15.00

Vi önskar er alla en trevlig helg!

/ Marie, Camilla, Trixie och Agneta

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']