Pluto veckobrev v.23

Hej alla Plutofamiljer!

Under denna kortvecka har vi utvärderat Plutoåret på fler sätt. I måndags när det var studiedag satt Anna, Malin och Maria och utvärderad de mål som satts upp inför detta läsår gällande förskoleklassens verksamhet. I onsdags utvärderade vi tillsammans på Pluto genom att vi samtalade och samlade minnen på tavlan, över vad vi gjort och lärt oss under vårt gemensamma år. Efter det fick alla välja ett minne att rita och skriva lite om.

 

Nu är det inte många skoldagar kvar, så denna vecka har fokus även legat på att börja plocka ner dokumentation från väggarna, arbetat klart med sådant som man inte varit helt färdig med och städat ur våra lådor. Alla har gjort klart sin mapp, lagt i sina arbetsböcker och arbetsbladen från sin pärm. Mapparna tänker vi att det är bra att alla tar hem före skolavslutningen.

För att vi ska få det ordentligt städat under sommarlovet är det viktigt att ni föräldrar hjälper oss och ert barn med att tömma extraklädeslådan och kapprumshyllan i hallen när ni går på ledighet. Se till att även ta en titt i klädkorgarna då dessa kommer att tömmas. 

 

Sommaravslutning med picknick

Tänk att vi hade turen att ha vädret med oss, så att vi kunde ha vår sommaravslutning och picknick utomhus som planerat. Plutokompisarna bjöd på vacker sång och Anna, Malin och Maria tackade av alla barn med en kram och en liten gåva. Tack alla Plutofamiljer, för att vi har fått lär känna er under det här läsåret och för att vi har fått rå om era härliga barn. Tack alla Plutokompisar för alla roliga stunder, det har varit en glädje att få utvecklas tillsammans med er och se er alla landa här på Lemshaga. Tack för de fina orden och sommarpresenterna!

 

Miljöhjältedag – Clean up coast

Vi avrundade veckan med att vara miljöhjältar och städa stranden och närområdet vid Södersved. Vi jobbade parvis med vår ledkompis och rensade hela området på skräp och farligheter för människor, djur och natur. Vi fyllde flera säckar och innan vi gick tillbaka avnjöt vi vår medhavda matsäck och lekte en stund i solskenet.

 

Information

 

Skolavslutning
Onsdagen den 14 juni är det skolavslutning. Barnen behöver vara lämnade nere på Pluto senast 8.30 som vanligt. Ni föräldrar som har tänkt närvara kan sedan gå och ställa er vid Amfiteatern. Programmet i Amfiteatern tar ca en timme och efteråt serveras det kaffe, saft och tårta i matsalen till självkostnadspris.
Innan ni går och fikar eller går hem så vill vi att ni kommer fram till oss i Amfiteatern och meddelar om ert barn ska vara kvar med oss på fritids denna dag. Vi kommer sedan att gå och fika tillsammans med de Plutobarn som är kvar utan sina föräldrar.
Vi kommer inte att samlas efteråt i klassrummen då vi redan haft vår gemensamma avslutning under picknickkvällen.

 

Viktiga datum
15/6-7/7 fritids har öppet för de som anmält närvaro.
v. 28-31 sommarstängt.
v. 32-33 fritids öppet för de som anmält närvaro.
v. 34 tisdagen den 22/8 skolstart. 09.00 i Amfiteatern.

 

Nästa vecka
Måndag: fadderdag, start 08.30.
Tisdag:
Onsdag: skolavslutning start 09.00.
Torsdag: fritids
Fredag: fritids

 

Trevlig helg önskar plutopedagogerna!

11 kommentarer

 • Ann-Charlotte säger:

  Tack för det här året, tänk vad fort det gått och vad mycket dom har hunnit med och lärt sig!

 • Annelie och Frida säger:

  Tack för en trevlig vecka! Frida tyckte om att sjunga på picknicken och att vara på utflykt i fredags.

 • Nora, Pär och Otis säger:

  Nora, pappa och Otis har läst! Nora tyckte att det var roligt och att det kändes bra att städa i södersved. Tack för ert fantastiska engagemang för våra barn detta år!

 • Karin Anders Matilda säger:

  Varmt tack för alla dessa fina veckobrev, fin sammanfattning av hela läsåret. Vilken enorm utveckling det har varit från dag1… och Ja, vilken god start Matilda har fått till sin resa på Lemshaga! Och vilken jyst avslutande vecka: som toppades med Trevlig tradition, en egen mysig Pluto-avslutning på en perfekt plats , härligt innehåll och tom bra väder. En glad miljöhjälte ser fram emot fadderdagen idag måndag! Nu håller vi tummarna att det blir uppehåll på onsdag!

 • Tack för ett mycket händelserikt år. Ser fram emot hösten och ettan. Trevlig sommar från familjen Grönblad.

 • Johan & Jenny Åkerström säger:

  Emelie har läst. Det var roligt att städa stranden och att sjunga.

 • Tommy (pappa till Frida Å) säger:

  Tack för alla informativa genomarbetade veckobrev och för att ni varje dag bidragit till att ge barnen en toppenstart på skoltiden

 • Per-Anders Grimming säger:

  Ett härligt men ack så snabbt år! Kan vi inte ta ett till 😉

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']