Pluto veckobrev v.5

Hej alla Plutofamiljer!

Kunskaper / Normer och Värden / Ansvar och inflytande

Det var en annorlunda veckostart och vecka. Som började med hemstudier måndag och tisdag. Bra jobbat allihopa ni är toppen. Vi har varit en förmiddag i skogen och lekt. 

IDROTT

Denna vecka gick vi alla till gympasalen och aktiverade oss med redskapsstationer. Vi har klättrat mellan bommar, åkt kana på en bänk, ålat under madrasser, hoppat från plint ner på madrass och om man ville gick det att svinga sig ut med ringarna. Vi hade också lianerna framme, balansgång och klättra/hoppa över madrassen.

Vad tyckte ni var roligast?

SO

Denna vecka har vi börjat titta på serien vara vänner första säsongen handlar om: Hur säger man ifrån när någon är dum? Varför är vissa människor så rädda för dem som är annorlunda? Kan man vara taskig utan att förstå det själv? Här får du se berättelser om empati, kompisskap och mod – det handlar bland annat om att vara ny i klassen, att vara olik sina kompisar och att hamna utanför. I berättelserna möter du både mobbningsoffer, förövare och den som passivt ser på. Historierna ser ut att sluta olyckligt ända tills rollfigurerna inser att de kunde ha handlat annorlunda och får chansen att ge berättelsen ett bättre slut. Vi har tittat på: Ida är utfryst och Elliot är ny i klassen.

Vi har haft samtal om det som händer i avsnitten och vad de kunde ha gjort istället och sedan tittat vidare för att ta reda på om de gjorde något vi inte hade kommit på eller om vi har kommit på något som de inte gjorde. 

Charon – dramalek

  • Vad gjorde vi förra gången?
  • Namnkedjan
  • Charadpåsen
  • Pomperipossa
  • Önskelek – Karuselleken
  • Avslut (Hur var din känsla idag? Visa med tummen)

Hydra – bild

Denna vecka pratade vi om kompis färger (komplementfärger). Vi har testat att blanda dem för att se vad som händer och även blandat färger som vi själva var nyfikna på att blanda, för att se vad som händer.

Nix – simskola

Idag har vi träffat Stina för första gången det är vår simlärare. Stina presenterade sig och vi har övat på bentagen. Stina hälsar att man kan öva att gå som en pingvin med fötterna utåt. Stina berättade också varför det är så viktigt att vi duschar utan badkläder ( så att hår och smuts kan rinna av våra kroppar rakt ner i avloppet och om det blir smutsigt i poolen så behövs mer klor och det sköts automatiskt). Hon vill också påminna om att det är bra att ha plåster eller vårtmedel på eventuella vårtor innan man kommer till badhuset.

 

FRITIDS

Skola och hem

Information

 

Utvecklingssamtal

Nästa vecka är det dags för utvecklingssamtal. Vi vill påminna er som inte redan har bokat en tid att göra det, tiderna hittar i schoolsoft under aktuellt/bokningar.) Minst tre dagar innan ert bokade samtal önskar vi att ni vårdnadshavare tillsammans med ert barn fyller “inför utvecklingssamtalet”. De finner ni i schoolsoft under elevdokument. 

Varmt välkomna, vi ser fram emot att ses digitalt! 

 

Kläder

Vi har under veckan med det pendlande vädret upptäckt att många barn saknar bra ytterkläder för detta. Många saknar vattentäta skor/stövlar och några behöver få med sig mer vattentåliga kläder eventuellt extra par överdrag och jacka eller overall. Se över och komplettera om det behövs.

 

Våga visa

I nästa vecka kommer vi att dela ut våga visa enkäten till er föräldrar, där ni kommer att logga in och svara på frågor om skolan och verksamheten. Denna enkät genomförs varje år på uppdrag av Värmdö kommun.

 

Teater

Måndagen den 14/2 kommer vi att åka till gustavsbergsteatern och titta på en föreställning. Föreställningen heter Världens mesta Ester och handlar om Ester som är ny i klassen. Denna dag kommer eleverna behöva ha med sig egen lunch matsäck och något att dricka, ej läsk och andra sötsaker eller nötter. Vi är tillbaka på skolan och äter mellis som vanligt.

 

Nästa vecka

Måndag: Morgonfritids/sovmorgon. Skolstart 9.20.

Tisdag:

Onsdag: Utvecklingssamtalsdag fritids öppet

Torsdag: Grön idrott, röd NO

Fredag:  Mångrupper Simskolegruppen (Nix) ses senas 7.50 i hallen. Charon och Hydra börjar som vanligt 8.20.

 

Trevlig helg!

/Plutos pedagoger