Plutos veckobrev v.12

Hej alla Plutofamiljer!

Normer och värden/Ansvar och inflytande

Vid några tillfällen har barn kommit och berättat att deras frukt försvunnit från hyllan i hallen. Vi, och alla klasser i Mellangården, har lyft detta i samlingar under veckan och pratat om vikten av att låta varandras frukter vara. Vi har också pratat om att det inte är okej att anklaga varandra för saker som vi inte är säkra på t.ex att man misstänker vem som kan vara frukttjuven.

Fråga ditt barn om behovet finns av att ta med sig en egen frukt och hjälp dem i så fall att få med den på morgonen. En del barn behöver ju fylla på sin energi framåt eftermiddagen.

 

Kunskaper

Språk

Vi avslutade vårt bokstavsarbete med en liten fest i tisdags. Men först gjorde vi lite olika aktiviteter som handlade om alfabetet. Vi sjöng olika alfabetssånger som vi kunde komma på, tittade på ett klipp ur bokstavslandet som handlade om hela alfabetet och alla barnen visade förstås sin sak för varandra.

På eftermiddagen var barnen bokstavsdetektiver och skulle hitta alla bokstäver i alfabetet som låg gömda i klassrummen. Sedan avslutade vi med en bokstavsfest med saft, bokstavskex och disco.

 

 

  

 

Matematik och idrott

Onsdagen och torsdagen har varvats med idrott och matematik, beroende på vilken klass man går i.

I matematiken har vi arbetat vidare med begreppet mönster.

På idrotten har vi haft olika stationer, där vi i smågrupper provat på aktiviteter som pingisspel, hålla en i pingisboll i rörelse genom att blåsa på den, spela bandyboll runt koner och kasta gosedjur i basketkorg. Vad tyckte du var roligt?

 

 

Mångrupperna

I fredags förmiddag sprang Mellangårdens elever i årskurs 1-3 skolloppet för barncancerfonden. Det var inte planerat att vi i Pluto skulle vara med men eftersom loppet pågick utanför våra klassrum och barnen blev nyfikna så bestämde vi oss för att titta på. Flera barn blev också intresserade av att vara med och springa för att samla varv.

Simskolegruppen åkte iväg som vanligt men var med och sprang efter lunchrasten då loppet fortsatte.

 

 

 

Skola och hem

Skolbio med matsäck

På onsdag nästa vecka blir det skolbio för Pluto i Gustavsbergs folketshus. Filmen vi kommer att se heter Pirret. Vi åker buss från Lämshaga busshållplats till Gustavsbergs centrum och buss tillbaka efter filmens slut. Barnen behöver ha med sig en lunchmatsäck  som vi äter i våra klassrum när vi är tillbaka på skolan. Vi skulle uppskatta om någon av er föräldrar hade möjlighet att följa med eftersom vi är lite kort om pedagoger just denna förmiddag. Alla barn måste vara på Pluto 8.30!

 

Pirret

Femåriga Sara upptäcker en dag att hon kan flyga. Det pirrar till i magen, och så lyfter hon. ”Jag flygde”, konstaterar hon nöjt, medan hennes mamma mest är bekymrad över vilken kroppslig åkomma som kan ligga bakom detta fenomen..

 

Nästa vecka:

Onsdag: Skolbio med matsäck!

Torsdag: Fritids stänger 15.00.

Fredag: Skolan stängd.

 

Trevlig helg!

/plutopedagogerna

 

8 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']