Plutos veckobrev v.13

Hej alla Plutofamiljer!

 

Kunskaper / Normer och värden /ansvar och inflytande

Den här veckan har vi smygstartat lite på det kommande ”bondgårdstema” som vi kommer att arbeta med under våren.
Vi inledde med att göra en tankekarta på tavlan där vi samlade alla våra tidigare kunskaper utifrån frågeställningarna ”vad är en bondgård?” och ”vad finns på en bodgård?”
Barnens förkunskaper kommer ligga som en del i grunden för vi hur vi sedan utformar projektet tillsammans. Efter avslutat projekt kommer vi att återkoppla till de här första tankarna, jämföra och se vilka nya kunskaper vi fått med oss.

Det här känner vi till…

Skogen
I tisdags visade vi skogsplatsen ”Raketen” för Daniel. I skogen ser vi hur rollekarna frodas och utvecklas. Barnen är otroligt kreativa, bygger kojor och utvecklar leken tillsammans.

 

Bio i Gustavsberg
Under veckan har vi också tagit oss iväg på bio i Gustavsberg. Vi såg filmen ”Pirret”. Efter filmen passade vi på att leka en stund i en närliggande lekpark medan vi väntade på att bussen.  Väl tillbaka på skolan åt vi vår medhavda matsäck i våra klassrum.

Pirret
Femåriga Sara upptäcker en dag att hon kan flyga. Det pirrar till i magen, och så lyfter hon. ”Jag flygde”, konstaterar hon nöjt, medan hennes mamma mest är bekymrad över vilken kroppslig åkomma som kan ligga bakom detta fenomen..

Innan mellanmålet hade vi sedan en kort samling där vi reflektera tillsammans över filmen. Vi samtalade om vad den handlade om och berättade för varandra vad vi tyckte om den.

Påskpyssel
Vi avslutade denna kortvecka med att påskpyssla tillsammans i våra mångrupper. Under eftermiddagen tittade vi på en film om ”Varför vi firar påsk” och reflekterade kring det.

Skola och hem

Påsklovsveckan
Nästa vecka är det påsklov och fritids har öppet för de barn som anmält närvaro. Under lovet arbetar Daniel och Emma på Pluto. Under måndagen sätts en planering för veckans aktiviteter upp på whiteboardtavlan i hallen.

 

Vi önskar en trevlig helg och en Glad Påsk!
/Plutos pedagoger

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']