Plutos veckobrev v.13

Hej alla Plutofamiljer!

 

Kunskaper / Normer och Värden / Ansvar och inflytande

 

SVENSKA

Veckans bokstav
Denna vecka har vi trollat fram bokstaven Tt. I lådan låg bilder och ordbilderna TANDBORSTE, T-T-T-T-TIGER, TISDAG, TORSDAG, TAGGTRÅD, TULPAN, TUSEN, TIO, TITANIC och TIMOTEJ, Vi sjöng Tandborstvisan och Majas alfabetssång om Timotej. Vi har arbetat med Bokstavsslingan, samlat ord och övat på att skriva ord om börjar, slutar eller innehåller bokstaven t. Som högläsning denna vecka har vi förutom Sandvargen läst ur en faktabok om Titanic.

 

Språklust
Den här veckan har vi inlett det sist avsnittet i Språklust som handlar om ord och begrepp.

Årstider och månader
Vi har pratat om årstiderna vinter, vår , sommar och höst. Hur många det är och vad som kännetecknar dem. Vi samtalat kring hur många månader det finns på ett år, vad de heter och när vi fyller år. Vi sjöng sångerna Januari börjar året och Om våren. Vi satte ihop ett årshjul, med årstider och månader, som nu sitter uppe i klassrummet. Vi har också skapat varsin födelsedagstavla som nu sitter uppe vid årshjulet.

 

NO

Gröna gruppen har haft NO. Vi samtalade om årstiden våren, vad som kännetecknar den och vad som är vårtecken för oss. Vi har varit ute på skolgården där vi letat efter och fotat de vårtecken vi hittat.

 

IDROTT

Denna vecka hade röda gruppen idrott. Vi inledde med väcka kroppen och sedan lekte vi Vattenmolekylerna och Iskull (se utförligare beskrivning av lekarna i veckobrev 11). Vi avslutade med utvärdering (tummen) och nedvarvning till lugn musik.

 

SO

Utflykt till Scoutstugan
I onsdags tog vi en långpromenad till scoutstugan. När vi kom fram slog vid oss ner kring grillplatsen och åt vår medhavda matsäck och fika. Efter det var det en stunds fri lek där alla passade på att utforska platsen. Det fanns flera rep-gungor, bra klätterträd och buskage som inbjöd till rollek. Vi avslutade dagen med att leka några vuxenledda lekar, Tärningsstafett, Banankull och Leta djurpar.

 

FRITIDS

Tulpanmålningar
Då veckans bokstav var T som i TULPAN, fick de som ville måla tulpanmålningar med en speciell teknik där vi bland annat använde en gaffel.

 

Skogen
Veckan efter påsklovet v.15, gör vi ett nytt försök med att komma iväg till Raketen, torsdagen den 15 april kl.14:30-15:45. Röd grupp går iväg. Skriv i schoolsoft om ni hämtar före 14:30, tack.

 

Skola och hem

Information

Påsklov v.14
Nästa vecka är det påsklov på fritids för de barn som är anmälda. Vi som arbetar med barnen i Pluto är: Johannes, Amanda och Titti.
Vi börjar dagarna med morgonsamling kl.9:00 och går tillsammans igenom dagens schema, planerade aktiviteter och vilka plutokompisar som är på fritids.
Lunch serveras kl.10:30 och mellis kl.13:30.
Sjukdom eller ledighet meddelar ni som vanligt på schoolsoft. Önskar ni lämna efter kl.9:00 vill vi att ni hör av er till fritids via mejl eller mobil till:
fritids@lemshaga.se
Plutos mobil: 08-586 313 10
Fritids mobil: 08-586 313 27

 

Vecka 15
Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: Idrott grön / NO röd. Röd grupp: skogen 14.30-15.45
Fredag:

 

Vi önskar er alla en trevlig helg och ett skönt Påsklov!
/Plutos pedagoger

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.