Plutos veckobrev v. 16

Hej alla Plutofamiljer!

 

Kunskaper / Normer och Värden / Ansvar och inflytande

 

SVENSKA

Veckans bokstav
Denna vecka har vi trollat fram bokstaven Yy. I lådan låg bilder och ordbilderna YXA, YNGEL, YOGHURT och YOGA. Vi sjöng Majas abc-sång om “XYZ”. Vi tittade på “Bokstavståget” om Tim som sydde ett par byxor av olika sorters tyg. Vi tittade även på två kortfilmer om grodans livscykel samt haft ett kort yogapass. Vi har arbetat med Bokstavsslingan, i Bokstavsboken och samlat ord som börjar, innehåller eller slutar på Yy. Som extrauppgift fanns ett extra bokstavsarbetsblad.

 

MATEMATIK

Vi har arbetat med att räkna pengar och lärt oss skilja på att antal och värde inte alltid stämmer överens. Vi har undersökt hur enkronor, tvåkronor, femkronor och tiokronor ser ut, men också tittat på värdet av dessa mynt genom att lägga rätt antal enkronor framför två, fem och tiokronorsmynten.

Vi har också hunnit med att vara på loppis där var och en skulle köpa saker för exakt tio kronor. Plutokompis, kommer du ihåg vad du köpte?

 

SO

Mångrupperna

 

Nix (simskola)
Den här veckan på simskolan har vi fortsatt att öva flitigt på tekniken i bentagen samt simmat både bröst- och ryggsim. Några av barnen var ute i stora bassängen och övade att simma en längre sträcka. Alvslutningsvis övade vi på livräddning med livboj i lilla bassängen. I par fick barnen turas om att livrädda varandra, en låg i livbojen och den andra höll i och simmade ryggsim.

 

 

Charon och Hydra
Eftersom Lisa tyvärr varit sjuk under veckan och vi inte fått någon vikarie var vi tvungna att ställa in både Sagogrupp och Dramalek. Vi hade tursamt strålande väder denna förmiddag så det passade bra att vara ute och leka på gården istället.

 

Musikal och skogstur
Vi avslutade veckan tillsammans med att sjunga igenom alla sångerna i musikalen “Djuren i Kackelgården”. Efter det tog vi en promenad till skogsplatsen vid statyn “Guds hand”. De klättrades i träd, lektes och njöts av det härliga vädret. Vi undersökte naturen omkring oss och hittade flera spännande fynd. Det som fångade de flestas intressen var alla de skelettdelar som fanns på platsen. Vilket/vilka djur kunde de de en gång ha varit? Fågel, älg, rådjur eller kanske dinosaurier, många spännande tankar och teorier kom upp.

 

FRITIDS

Skogen
I torsdags eftermiddag började vi med skogsutflykterna igen, och den här gången gick den röda gruppen iväg till Raketen och lekte en stund. Nästa vecka är det gröna gruppens tur. Vi är tillbaka på skolan 15:45. Ska barnen hämtas tidigare än så behöver ni skriva en notis om det i schoolsoft.

 

Skola och hem / information

Nästa vecka
Måndag: Röd/idrott. Grön/NO. Fritidsgympa har vi utomhus kl.15-16 med de barn som önskar från både grön och röd grupp.
Tisdag:
Onsdag: Mångrupper. Simskolan samling 07.50. Övriga 8.20.
Torsdag: Skogen 14:30 – 15:45 för grön grupp.
Fredag:

 

Trevlig helg!
/Plutos pedagoger

 

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.