Plutos veckobrev v.16

Hej alla Plutofamiljer!

 

Veckans bokstav
Vi inledde denna något kortare vecka med att trolla fram den absolut sista bokstaven i alfabetet, bokstaven Öö. Vi samlade Ö-ord, övade på att ljuda och spåra genom bokstavsslingan. I arbetsboken var uppdraget att rita sitt eget öga i rutan. Alla tog hjälp av sin bordskompis som fick beskriva hur ens ögon såg ut utifrån färg och form innan vi ritade.

 

Stenhattar
Inför vår årliga hattparad nästa vecka, har vi nu börjat tillverka våra hattar som vi ska ha på oss. Hattarna som vi tillverkar är varje år kopplade till något som vi arbetat med eller som barnen har visat ett intresse för. I år har barnens intresse för stenar fått vara ingången till hattskapandet. Inför valet av sten man skulle skapa, så har vi undersökt vår stensamling lite närmre och lärt oss lite mer om stenar och mineraler. Vi har tittat lite på olika ädelstenar och vilken sorter som kallas för månadsstenar/födelsestenar. Alla fick sedan rita en skiss på sin stenhatt. Några valde att göra fantasistenar och andra valde verkliga ädelstenar eller sin månadssten. Hattarna skapade vi av tapetklister och silkespapper som vi la i lager runt en uppblåst ballong.

 

 

Idrott
På idrottslektionen värmde vi upp genom att väcka kroppen. Vi gjorde bollövningar med varsin basketboll. Bland annat så rullade, studsade, kastade, och fångade vi bollen på olika sätt medan vi rörde oss fram och tillbaka i salen. Vi lekte även ”Myrornaslek” som går ut på att samla så många myrägg (bollar) som möjligt till sitt lag. Båda lagen visade på en fantasik laganda och delade med sig av tips till strategier till varandra för att man skulle lyckas bra.

Simskola
Under veckans simpass övade vi på bröstsim och ryggsim och alla finslipade på sin simteknik. I slutet av passet provade vi på att simma i vågor och ta oss över ett flythinder.

Dramalek
På dramaleken gjorde vi olika dramaövningar som utmanande både vår fantasi och samarbetsförmåga. I övningen “Spegeln”  jobbade barnen två och två där paren turades om att gestalta varandras spegelbild som kunde se ut på olika sätt. Vi lekte även “Kroppsmemory” och “Muséet”som också handlade mycket om att använda kroppen och göra gestaltningar på olika sätt. Lektionen avrundades med massage till lugnmusik.

Teknik
På tekniken tittade vi på bollen. Vi spelade “Fotkotte” och “Fotpappersknyckel” och upptäckte att det var lättare att få bollen dit vi vill med den fiffiga uppfinningen fotbollen. Sedan gick vi ut på fotbollsplanen och provade  att skjuta mål på Malin.

 

Information

Idrott med ombyte  
Från och med nästa vecka och framåt så behöver barnen har med med sig ombyte till idrottslektionerna. Vi kommer att börja öva på rutinen att byta om innan lektionen och duscha efteråt i de omklädningrum som vi kommer att ha nästa termin.

Att ta med i sin gymnastikpåse:
*träningskläder
*skor
*handduk

 

Vårstädning och hattparad
Nästa fredag den 28 april är vi i Mellangården enligt tradition miljöhjältar och har en gemensam storstädning av skolgården innan lunch. De som vill får ta med egna namnmärkta städredskap som kratta, sopborste och arbetshandskar till denna aktivitet. Efter lunchrasten firar vi in våren med hattparad ner till Amfiteatern. Där sjunger vi några vårsånger tillsammans och visar upp våra fanatiska hattkreationer för varandra.

 

Vi har fått nya vänner från Malawi! 
Elever på Pluto, Neptunus och Klubben har tagit emot de första breven.
Barnhemmet, där våra brevvänner bor, har ett stort behov av underlakan, långa kjolar, shorts, nattlinnen och pyjamas (5-16 år). Om detta är något som ni har möjlighet att bidra med så tar vi gärna emot detta på Pluto under april/maj. Det går bra att lämna dessa i den blå IKEA-kassen som hänger vid krokarna i hallen, om vi inte är på plats.

Christina, som arbetar på barnhemmet, kommer att komma till oss och berätta om barnhemmet. Då hon åker tillbaka till Malawi kommer hon att ta med sig våra brev och de kläder och lakan vi tillsammans har samlat ihop.

Tack för er hjälp!

 

 

Blänkare
* 10/5 Skolans dag (öppet hus)
* 2/6 Friluftsdag – Planetspelen.
* 5/6 Studiedag (skola och fritids har stängt).
* 6/6 Sveriges nationaldag (röd dag).
* 8/6 plutopicknick, torsdag 17.00-19.00.
* 9/6 miljöhjältedag – Clean up coast.
* 14/6 skolavslutning, kl 09.00 i Amfiteatern.

Mer detaljerad information gällande ovanstående aktiviteter kommer längre fram.

 

Vecka 17
Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: RÖDA/idrott (träningskläder+handduk).
Fredag: 12-grupper. Charon/teknik, Nix/simskola, Hydra/dramalek.
Gårdsstädning och Hattparad.

 

Trevlig helg!
/Plutos pedagoger

11 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']