Plutos veckobrev v. 17

Hej alla Plutofamiljer!

Kunskaper / Normer och Värden / Ansvar och inflytande

Hoppas alla hade ett bra påsklov och att ni är utvilade för sista spurten på vårterminen! Den här veckan har gått i Bondgårdens tecken. Vi har fokuserat på att arbeta tematiskt hela veckan. Det är så bra när man kan blanda olika ämnen i ett tema såsom svenska, bild, musik, NO och SO.

BONDGÅRDEN

Den här veckan var det dags att få lära sig mer om kossan. Vi började med att fundera själva en stund på saker vi redan visste om kon. Som tex: Man kan mjölka kor, kossor kan vara olika färger: svart/vita, bruna, Brun/vita och vita, Kossans näsa heter mule, pappa = tjur, mamma = ko, barn = kalv och man kan rida på kossor.

Vi tittade på en film och läste en bok om kossan för att få fler kunskaper som vi fyllde på vår mindmap med. Vi fick bland annat lära oss mer kossans delar: mule, spene, juvel, svans och klövar. Vi fick också reda på att vi kan få mjölk, ost, smör, grädde och glass av kon. Kon läte heter råma. Barnen fick sedan skriva egna faktablad om kon.

Under onsdagen fortsatte vi att öva på musikalen. Vi samlades i gröna klassrummet för att tillsammans köra igenom hela musikalen för att få en känsla av hur det kommer att bli och kännas. Det fungerade superbra! Vi är så laddade på att få visa upp detta för er.

I torsdags arbetade vi i mångrupperna hela dagen.Vi hade tre stationer som alla tre grupper fick möta under dagen. Vid en station fick barnen göra sina djurmasker, på en annan fick de träna extra på bondgårdslåtarna och på den tredje fick barnen testa på att göra smör av grädde. Detta fick vi avnjuta tillsammans med knäckebröd. Mums! Det resterande smöret tog vi med till matsalen och mellis.

På fredagen åkte vi tillsammans till Skansen för att titta på bondgårdsdjuren. Vi hade en supermysig dag och vädret var fantastiskt! När vi väl var på Skansen fick vi se kossor, hästar, grisar, får och hönor. Det var spännande! Men det som nog var allra bäst var att få avnjuta vår matsäck i solen tillsammans. Dagen avslutades med leka i ekorrparken. Tack till er föräldrar som var med och hjälpte till!

Skola och hem

Information

Hattparaden

På tisdag den 30 april nästa vecka har vi den årliga hattparaden! Dagen startar med att vi på Mellangården städar skolgården. Efter lunch kommer hela Mellangården gå till Amfiteatern för att se varandras hattar och sjunga några låtar. Vi på Pluto kommer att ha våra djurmasker under hattparaden.

Skolloppet

Fredagen den 3 maj ska vi på Mellangården/ Villan springa Skolloppet för Barncancerfonden. Vi medverkar tillsammans med flera tusen elever i Sverige och Team Rinkeby är arrangörer.( se information på https://www.team-rynkeby.se )

Tanken är att under en timme springa så mkt man orkar/vill. Som vi alla vet är rörelse något som är viktigt för vår kropp. Både för hjärtat och hjärnan. Så vi gör något gott för oss själv.  Samtidigt springer vi detta lopp för en chans till mer forskning för cancer och i detta fall forskning för cancer som barn/ungdomar får. Även där vet vi att detta verkligen gör stor skillnad. När timmen är slut räknar vi antal varv vi har gjort tillsammans och ser hur många mil detta blir. Målet är att ta oss ända till Paris där Team Rinkeby har sin slut destination efter flera mils cyklande.

Bondgårdsmusikalen + Avslutningspicknick

Ni får boka in den 4 juni för avslutningspicknick och uppspel av bondgårdsmusikalen! Det är en tradition på Pluto att vi ses på en picknick på kvällen för att umgås med varandra en stund innan alla går på sommarlov.

Idrott

Nästa vecka är det dags för idrott igen för GRÖNA gruppen.

Från och med nu så kommer vi att och börja byta om innan och duscha efteråt precis som det kommer att vara i åk 1.

Så till denna måndag och till resterande idrottslektioner terminen ut ska eleverna ha med sig gympakläder och en handduk i en gympapåse. Gympakläderna ska vara smidiga att röra sig i både ute och inne. Obs! Inga inneskor behövs. När vi är inne är vi barfota och ute tar vi de gympaskor som barnen vanligtvis har ute.

Från och med måndag kommer barnen få testa på att byta om och duscha

Skolans dag

Den 8/5 är det skolans dag, Lemshaga öppnar upp för er alla 13-16.00. Läs mer info under länken nedan och/eller på hemsidan

Välkommen till Skolans dag på Mellangården 2019

Nästa vecka

Måndag: Idrott Grön / NO Röd

Tisdag: Städa skolgården + hattparad (fritids stänger kl 15:00)

Onsdag: 1 maj – Skolan stängd

Torsdag:

Fredag: Skolloppet

 

Trevlig helg!

/Plutos pedagoger

 

9 kommentarer

Kommenteringen är stängd.