Plutos veckobrev v.18

Hej alla Plutofamiljer!

 

Kunskaper/Normer och värden/Ansvar och inflytande

Veckan har varit kort men vi har ändå hunnit med mycket. Vi övar och sjunger en hel del på alla musikalsånger som vi ska framföra i bondgårdsmusikalen på avslutningspicknicken i juni, och det börjar låta riktigt bra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Språk

Den här veckan arbetade vi med ett av de sista kapitlen i Lyckostjärnan, Skolbesöket. Det handlar om när Bea och hennes kompisar hälsar på i ettan och träffar läraren Maja som berättar hur det är att börja i första klass och Bea råkar låsa in sig på en toa. Spännande och lite läskigt men det slutar ändå bra. Några barn delade med sig av egna erfarenheter och tipsade kompisarna hur en kan göra om toadörren är svår att låsa upp. Vi arbetade sedan i arbetsboken med att klippa ut och klistra in bilder från berättelsen i rätt ordning.

  

 

Idrott

Den här perioden är barnen delaktiga i planeringen av idrotten vilket gör att lektionerna kan se lite olika ut för den gröna och röda gruppen.
Vi fortsätter med att byta om innan och duscha efter idrottslektionen resten av terminen som en inskolning inför Neptunus. Eleverna behöver bara ha med sig gympakläder och handduk. Dock inga inneskor då vi är barfota i gymnastiksalen.

 

Mångrupper

Dramalek

Vi provade lite nya lekar som t.ex Mördarleken, den kan lekas på många olika sätt. I dramaleken går vi runt i rummet och hälsar på varandra genom att ta i hand. När mördaren hälsar trycker den två gånger i handen och du faller död ner efter att du räknat till tio. Detektiven ska under leken försöka komma på vem mördaren är. Vi provade också att leka Fruktsallad och Gröten kokar över.

 

Sagogrupp

Gorillan Sally Jones var på semester den här veckan. Så istället fick vi bekanta oss med sagan om spöket Labans familj. Barnen fick sedan göra en varsin uppsättning av familjen som en skapande aktivitet.

  

 

Simskola

På simskolan idag har vi övat på bröst och ryggsim som vanligt. Vi har också fått öva på att kasta i livboj fäst i en hansalina och livräddat varandra.

 

 

Skola och hem

Skolans dag
På onsdag den 9 maj, kl. 12.00-14.45, har Lemshaga öppethus för skolans familjer och andra som är intresserade av vår skola. Den här dagen finns det möjlighet att besöka de olika gårdarna och få en inblick i hela skolans verksamhet. Det kommer finnas möjlighet att köpa fika på skolområdet och program för dagen hittar ni i bif. länk.

Skolans dag 2018

I Pluto kommer vi förstås ha lite egna aktiviteter som barnen kan visa, t.ex olika övningar i språk och matematik som vi arbetat med under året.

På skolans dag är det ett bra tillfälle att gå upp till övre planet på Mellangården och titta på lokalerna eftersom barnen nästa läsår kommer att ha sitt klassrum och fritids där. Det är också roligt att titta på de aktiviteter och arbeten som åk 1 och 2 (Neptunus och Uranus) visar och ställer ut under dagen.

Inför skolans dag är det extra viktigt att du som förälder meddelar oss på schoolsoft under MINA TIDER den tid du kommer till skolan för att vara med eller hämta ditt barn. Vi har genom åren märkt att barnen gärna vill veta när ni kommer denna dag.

Det är också extra viktigt att ni söker upp oss för avstämning vid hämtning eftersom det kan vara mycket människor på skolområdet den här eftermiddagen.

Vi ser fram emot att träffa er antingen under någon aktivitet eller för att hämta ert barn. Vi pedagoger är på plats till 15.00 därefter stänger skolan då det är dag före röd dag.

 

Plutopicknick
Tisdagen den 12 juni kl. 17.00-19.00 har vi vår traditionsenliga avslutningspicknick tillsammans med alla er Plutofamiljer och under kvällen planerar vi att uppträda med bondgårdsmusikalen. Mer information kring denna kväll kommer, men se redan nu till att skriva upp datumet i kalendern.

Bondgårdsmusikalen

Vi har fått lite frågor kring barnens klädsel inför musikalen. Masker och annan rekvisita tillverkar vi här på skolan men önskar hjälp med att klä barnen i djurens färger. Vi vill verkligen hålla allt på en enkel nivå, så inga specialsydda kostymer eller liknande utan enkla t-shirts, byxor eller tights i djurets färg.

Grisar: beige, rosa eller svart. Ko: brun, svart eller vit. Häst: brun, svart eller vit. Höna/kyckling: vit eller gul.

 

Nästa vecka

Onsdag: Skolans dag. Fritids stänger 15.00.

Torsdag: Lovdag. Skola och fritids är stängt.

Fredag: Lovdag. Fritids är öppet vanliga tider för de som anmält behov.

 

Behov av fritids inför kommande lov

Vi vill att ni som ännu inte meddelat närvaro/frånvaro inför kommande klämdagar och sommarlov hör av er till oss snarast.

 

Blänkare

*14/5-16/5 (Studiedagar) Skolan stängd men fritids har öppet.

*8/6 Friluftsdag för alla på Mellangården.

*12/6 Picknick och Bondgårdsmusikalen ”Djuren på Kackelgården” på skolan för alla Plutos familjer.

*14/6 Skolavslutning.

 

Trevlig helg!

/Plutos pedagoger

13 kommentarer

 • Emil m familj säger:

  Tack för info!
  En fråga ang onsdag. Är tanken att våra barn är kvar på Pluto under hela öppet hus och vi föräldrar går runt själva och besöker andra klasser? Eller kan man ta med sitt barn på “upptäcktsfärden”? Förstod inte riktigt…

 • Molly Dammbro säger:

  Vi har läst och tackar för den gångna veckan! Molly med familj.

 • Hej alla föräldrar!
  Tanken är att ni som har möjlighet att komma till skolans dag kan välja att gå runt på skolan tillsammans med ditt barn, annars kommer ni och hämtar på Pluto strax innan vi stänger.
  Vid ev. oklarheter går det bra att stämma av med oss under veckan. Mvh Anna

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']