Plutos veckobrev v. 20

Hej alla Plutofamiljer!

 

Kunskaper / Normer och värden / ansvar och inflytande

Veckan inleddes med heldagsfritids då det var studiedag, men resten av veckan har vi haft lektioner som vanligt.

Skogen
I måndags blev det en tur upp till skogsplatsen ”Raketen”. En plast som inbjuder till mycket lek och kreativitet.

Bondgårdsprojektet
Under veckan har vi övat på Bondgårdsmusikalen. Sångerna går som på räls och de andra bitarna börjar så smått att falla på plats. Vi ser framemot att få visa er alla vad vi jobbat med på Plutopicknickskvällen.

Idrott
Båda klasserna har haft idrott under veckan.
Vi inledde båda passen med uppvärmningsleken ”Alla som…” och ”Robot vs slime”. Röda gruppens önskemål av lek var ”Ormkull”, som en klasskompis hittat på. Gröna gruppen önskade leken ”Kaninhopp”. Vi avslutade med utvärdering, dusch och ombyte.

Lyckostjärnan
Denna vecka arbetade vi med det sista kapitlet i Lyckostjärnan. I berättelsen ser Cesar, Asta och Bea en stjärna falla, och de önskar sig samma sak alla tre. Vi samtalade kring vad ett stjärnfall är och om någon har sett ett stjärnfall. Vi diskuterade vad man skulle kunna önska sig om man ser ett stjärnfall och uppgiften i boken var att just rita och skriva om det.
Vi gjorde även några bornholmlekar som handlade om korta och långa ord och att kunna identifierar antal ljud i ord.

Simskola
Idag på simskolan hade vi dubbellektion. Anledningen till det är att simlärarna är på kurs nästa fredag. Så nästa veckan när vi har vårt sista tillfälle kommer vi att vara kvar på Pluto.
Under dagens första lektionen övade vi på att simma bröstsim och ryggsim i lilla basängen. Andra lektionen tog vi på oss flytvästar och gick ut till den stora basängen. Där pratade vi sjövett, övade på att hoppa från startblocken/kanten och simma bröst- och ryggsim med flytvästen på. I slutet av passet simmade de som kände sig säkra utan flythjälpmedel.

Dramalek
Vi gjorde en ny lek idag som kallas ”Det här är ingen stol..”. Vi ställer fram en stol som får symbolisera vad som helst t.ex en dammsugare. Sedan gör varje barn en berättelse utan ord (charad) inför sina kompisar som gissar vad den handlar om. Vi bestämde sedan vilka lekar vi ska göra nästa fredag som är sista gången.

Sagogruppen
Eftersom att Sally Jones fortsatt är på semester så fick vi hälsa på hos Rödluvan. Det är roligt att vi blandar både klassiker som Rödluvan men även nyare sagor som Sally Jones. När vi läst en stund i Rödluvan och vargen precis ätit upp Rödluvan och mormor så stannade vi i läsandet. Barnen fick nu själva, både rita och skriva, om hur vi trodde att det skulle sluta eller hur vi själva skulle vilja att det slutar. Vi hade tillslut en mängd olika avslut på Rödluvan, allt från zombievänner som kastade spjut till att Rödluvan och mormor faktiskt aldrig tog sig ur vargens mage. Spännande! Vi avslutade med Sagomattan.

Fritids och rastlek
Förutom alla vanliga aktiviteter och lekar som barnen väljer att göra har vi denna vecka under fritidstiden och på rasterna kunnat bada i vattenspridaren, skapat saker på utesnickis och planterat blomsterbönor.

Skola och hem

Kläder efter väder
Vi har haft några fantastiska dagar med sol och värme och hoppas såklart på fler av dess slag. Men ännu kan vädret växla fort så vi behöver vara bra rustade. Under veckan som kommer behöver vi er föräldrars hjälp med att se över ert barns kapprumshylla, extraklädeslådan och med att gå igenom våra klädkorgar.
Se till att ditt barn dagligen har tillgång till:
*Extrakläder i lådan (både för kallare och varmare väder).
*Regnkläder (byxor och jacka)
*Gummistövlar
*En varmare tröja (ex fleece) alternativt en tunnare jacka.
*Vattenflaska
*Solhatt/keps.
*Badkläder och handduk (de dagar vädret tillåter kommer vi att ha vattenspridaren igång).
*Solskyddsfaktor (Vi önskar att ni föräldrar har smort in era barn med solskyddsfaktor redan på morgonen. Sedan kan barnen med fördel ha en solkräm på sin hylla att fylla på med under dagen).

Blänkare

Vecka 22
1/6 Friluftsdag-Planetspelen. Vi är på Lemshagas IP tillsammans med övriga i Mellangården. Mer information i nästa veckobrev.

Vecka 23
5/6 Fritids stänger 15.00 (dag före röd dag)
6/6 Sveriges nationaldag, skola och fritids stängt
8/6 Friluftsdag – Clean up coast. (Vi är miljöhjältar och städar stranden på södersved. Vi har med oss lunchmatsäck denna dag).

Vecka 24
12/6 Picknick och Bondgårdsmusikalen ”Djuren på Kackelgården” för alla Plutos familjer. Mer info kommer.
14/6 Skolavslutning kl. 9.00 i Amfiteatern. Mer info kommer.

Vecka 25, 26, 27, 32, 33
Sommarfritids

Vecka 34
20/8 Skolan startar efter sommaren.

Nästa vecka
Måndag:
Tisdag:
Onsdag: Pluto röd idrott.
Torsdag: Pluto grön idrott.
Fredag: Mångrupper, sista tillfället.

Trevlig helg!

/Plutos pedagoger

 

10 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']