Plutos veckobrev v. 23

Hej alla Plutofamiljer!

Kunskaper / Normer och värden / ansvar och inflytande

Bondgårdsprojektet

Nu är det verkligen sista repetitionstillfällena innan det är dags för vår musikal nästa vecka. Vi har den här veckan fått öva i Musikladan. Nu känns det verkligen som “på riktigt” och föreställningsnerverna börjar infinna sig! Vi ser så mycket fram emot att få visa upp det vi har arbetat med större delen av våren. Nu är det bara det sista finliret och detaljerna vi behöver sätta på plats.

Sista rycket i Pluto

Den här veckan har vi avslutat det vi påbörjat men inte hunnit göra färdigt. Dessutom så har vi fått skapa en framsida till det vi har i pärmarna som vi kommer att få ta hem. Det blev en tidsresa, tillbaka i tiden, då vi fick se allt som vi gjort under Plutoåret. Många härliga minnen och stunder vi har haft tillsammans! Under tisdagen passade vi på att städa våra lådor och klassrum. Nu är lådorna redo för de nya Plutobarnen!

Vi har nu bestämt att inte göra några fler förändringar med grupperna (röd och grön) innan sommaren. Det betyder att så som grupperna ser ut idag kommer de att se ut när barnen kommer tillbaka efter sommaren. Men då heter ni Neptunus!

Clean up coast

På olika sätt har vi värnat om miljön och varit miljöhjältar under året. Vi promenerade till Södersved där vi städade stranden och miljön runt omkring. Detta gör vi i samarbete med föreningen Håll Sverige rent. Efter en stunds plockade och städade fick vi äntligen njuta av vår matsäck vi hade med oss. Tänk vad mycket skräp som slängs på våra stränder. Vi pratade bland annat om att vi måste hjälpas åt framöver att alltid slänga skräp i papperskorgen. Vilken bra och härlig dag det blev!

     

Skola och hem

Kläder inför sommaren

Det är nu hög tid att börja tömma era kapprumshyllor i hallen inför sommarlovet. Dessutom vill vi att ni kollar igenom kvarglömda kläder i korgarna.

Pluto-picknicken

Tisdagen den 12 juni kl 17-19 har vi vår avslutningsträff, en gemensam picknick för alla Plutofamiljer och pedagoger. Denna kväll har vi som ett gemensamt avslut för fira det fina år vi haft tillsammans. Kvällen inleds med att Plutobarnen framför bondgårdsmusikalen “Djuren på Kackelgården” uppe i musikladan. Efteråt går vi till gräskullen bredvid snurrgungan, där varje familj dukar upp sin picknickfilt och medhavda picknick-korg. Vi hoppas på fint väder så vi kan vara ute, men om det skulle vara mörka moln på himlen just denna dag har vi picknicken inne på Plutos i stället.

Skolavslutning

Torsdagen den 14 juni kl. 09.00 är det skolavslutning i Amfiteatern. Alla Plutokompisar behöver vara lämnade på Pluto senast 8.30 denna dag. Efter en kort samling går vi ner till Amfiteatern där vi sitter klassvis på bänkarna.

Ni föräldrar som önskar att vara med är varmt välkomna. Efter att ni lämnat er barn på Pluto kan ni gå ner och ställa er runt omkring Amfiteatern där det finns plats. Efter avslutningen träffas vi i Plutogröns klassrum. Här kommer vi pedagoger tacka barnen för det här året med en liten sommargåva och önska alla en trevlig sommar. Vi avslutar med att checka av vilka som ska gå hem och vilka som ska vara kvar på fritids denna dag. Efter det tar vi oss alla ner till matsalen där det serveras tårta, saft och kaffe. Om du som förälder inte kommer närvara denna dag behöver ni meddela oss.

Blänkare

Vecka 25, 26, 27, 32, 33

Sommarfritids

Vecka 34

20/8 Skolan startar efter sommaren.

Nästa vecka

Måndag:

Tisdag: 09:00 Genrep, 12:00 Jupiters föreställning “Kejsarens nya kläder”, 17:00 Bondgårdsmusikalen + Plutopicknicken

Onsdag: Klassens dag

Torsdag: Skolavslutning (barnen lämnas senast 8:30 å Pluto)

Fredag: Sommarfritids

Trevlig helg!

/Plutos pedagoger

 

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']