Plutos veckobrev v. 35

Hej alla Plutofamiljer!

 

Kunskaper / Normer och Värden / Ansvar och inflytande

 

Sommaruppgifter
Eleverna har fått fortsätta att redovisa sina sommaruppgifter. I veckan har vi bland annat fått höra på vilket sätt Ekorren är en bra vän med naturen. Vi har också fått lära oss att vi människor kan hjälpa flera olika insekter som till exempel, fjärilar, bin och humlor genom att så blomfrön och skapa blomsterrabatter.

 

Självporträtt
I veckan har vi ritat självporträtt. Uppgiften var att rita hela sig sig, ett helkroppsporträtt, för med blyerts och sedan färglägga. Innan vi började rita samtalade vi kring, hur vi ser ut, vilka kroppsdelar vi har och hur en kan rita dem. Men även om att vi har för olika ögonfärg, hårfärg, hårlängd mm. De som ville kunde även låna med sig en spegel till sin arbetsplats som ett extra hjälpmedel.

 

Hemliga kort
Vi ha vi lekt en språklek som vi kallar för “hemliga kort”. En kompis i taget får dra ett bildkort ur en påse. Kompisens uppdrag är nu att försöka beskriva vad det är på kortet, utan att säga vad det är. Målet är att ge övriga kompisar så pass bra ledtrådar så att de lyckas lista ut vad det är.

Plutokompis! Kan du gissa vad det här är?

-det är ett djur.
-den har fyra tassar och vassa klor.
-den kan spinna och säger mjau.
-det är ett husdjur.
____________________________

-det är en frukt.
-den kan vara lila eller grön.
-det sitter flera runda bollar ihop på en gren.
-om du torkar frukten så blir det russin.
____________________________

Vi har även lekt andra lekar under veckan som, Fruktsallad,  Kims lek, Gör si-gör så och Tå mot tå.
Men även God morgon god middag god kväll, Banankull och Spegelkull.

 

 

FRITIDS

Aktiviteter
Vi börjar alltid fritidseftermiddagarna med en fritidssamling ute, som vi skrev om förra veckan, där vi pedagoger presenterar de aktiviteter som de kan välja mellan. Eftersom vädret varit fint under veckan har många barn valt att fortsätta sin lek ute på gården. Inne i klassrummen har vi sett lek i våra lekhörnor och många barn har velat prova olika spel tillsammans med sina nya kompisar. I ateljen har de även denna veckan kunnat välja vår play doh lera.

 

Skola och hem

Information

Lämna- och hämta utomhus
Vi vill påminna er vårdnadshavare om att endast lämna- och hämta ert barn utomhus. Och att ni inte går in i lokalerna, utan att först ha stämt av och fått ett okej, från den pedagog som är utomhus.

Måndagmorgnar
På måndagar är det morgonfritids fram till 09.30 och ni som har möjlighet kan ta sovmorgon fram till dess. Fritids öppnar som vanligt för er som behöver lämna från kl.07.30.

Vattenflaska
Vi önskar att alla barn har sin egen vattenflaska på sin kapprumshylla.

Ridkläder
Vi vill informera om att det inte är tillåtet att förvara ridkläder i väskor som hänger i kapprummen pga allergi.

 

Trevlig helg!
/Plutos pedagoger