Plutos veckobrev v.46

Hej alla Plutofamiljer!

 

Kunskaper / Normer och Värden / Ansvar och inflytande

 

Först vill vi rikta ett STORT TACK till alla er, elever och föräldrar, för att ni med så kort varsel, stöttade oss och ställde om till hemstudier denna vecka. Vi har full förståelse för om det har upplevts utmanande på olika sätt men är också övertygade om att ni har gjort ert allra bästa utifrån förutsättningarna.

För att kunna utvärdera och utveckla vårt upplägg kring hemstudier/distansundervisning i framtiden, vill vi väldigt gärna vet hur både ni elever och föräldrar har upplevt det.

Skicka gärna ett mail till pluto.personal@lemshaga.se där ni skriver några rader och tankar om hur de här dagarna har gått, vad som har varit utmanande och vad som har fungerat bra.

 

Under veckan har ni arbetat med:

 

SVENSKA

LYCKOSTJÄRNAN
Ni läste kapitlet ”Polly vill ha kex”.
Berättelsen handlade om bilmekanikern Vera. En morgon får Vera veta av en papegoja utanför djuraffären att det finns en nedgrävs skatt i närheten. Men för att berätta mer om skatten vill papegojan har kex. Vera måste få tag i kex!

Under tiden du lyssnade tittade ni på samtalsbilden och efter högläsningen satte ni ord på och prata om vad ni såg i bilden. Under högläsningen stanna ni upp vid kluriga ord och begrepp och samtalade kring dess betydelse. Som till exempel: ”Så veknade hennes hjärta”, blängde, ”med andan i halsen”, förbryllad, ekdunge.

Sedan arbetade du i din arbetsbok med uppgifterna “Vad händer sedan?”, ”Om jag hittade en skatt”, ”Vad finns i zoo-affären?” och ”Måla papegojan” .

Plutokompis!
Vilken uppgift tyckte du var roligast att göra?

MATEMATIK

Den här veckan har ni fått träna på att tolka enkla koder genom att dra streck mellan olika frukter eller föremål i en speciell ordning.
I Cirkusspelet tränade du på begreppet lika många genom att färglägga lika många ränder på cirkustältet som du fick prickar på tärningen.
Sedan tränade ni på att räkna föremål runt ugglan och igelkotten. Ni har också tränat på talraden 1-8 och ramsräknat 1-8 framlänges och baklänges.

 

SKOLPLUS
I skolplus fick ni jobba med “Dina uppdrag” i både svenska och matematik, men även några andra spel.

 

IDROTT

Ni fick i uppdrag att ta några rörelsepauser mellan uppdragen där hemma.
Ni skakade loss till: “Rörispause – Sjuloopen”, “Miniröris – Jorden runt” och varvade sedan ner till “Musse och Helium – Dags att vila”. Vi uppmuntrade er också till att vara ute och leka på tomten, gården, eller i skogen en stund varje dag.

NO

Under veckan så tittade ni på avsnitt 13 i Djurverket. Den här gången, kommer en kund till Djurverket och frågar vad det är för slarvigt djur som tappat sitt horn. Yankho smiter ut för att ta reda på svaret. Först blir det alldeles fel, men så får han tipset att åka norrut. Där träffar han Jonas som har djur som är både tama och vilda.

Yanko får några ledtrådarna på vägen:
– den ser ut som en Älg men är lite mindre.
– de har klövar och horn.
– de kan vara vita, svarta och grå.
– de tycker om att vara i snö.
– tomtens släde har sådan djur.

Plutokompis!
Vilket djur var det som hade tappat sitt horn?

 

SO

NAMNLÄXA
Ni fick i läxa att berätta lite om ert namn. Ni kunde skriva i den bifogade bilagan eller rita och skriva på ett vanligt papper.

  1. Skriv och färglägg ditt namn fint i ramen.
  2. Svara på någon eller alla tre frågorna. Be en vuxen om hjälp att skriva eller skriv själv.

*Hur fick du ditt namn?
*Vad betyder ditt namn?
*Har du något smeknamn?

Ta med dig läxan till skolan på måndag.

Namnläxa

 

NATURMANDALA
Ni fick i uppdrag att gå ut på din gård/trädgård/skogen/stranden och samla material till en mandala. Det skulle vara minst fyra olika material, tex kottar, pinnar, stenar och löv samt fyra olika färger eller nyanser.
Sedan skulle ni skapa en mandala, genom att först lägga en sak i mitten och bygga på mönstret en ring i taget. När du var klar skulle du tag en bild av din mandala och skicka till oss.
När vi fått in alla kommer vi skriva ut dem och göra ett vackert konstverk.

Maila din bild, senast söndag till:

pluto.personal@lemshaga.se

 

Skola och hem

Nästa vecka
Måndag: Namnläxan lämnas in.
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: Idrott Röd / NO Grön. Grön grupp till skogen,14.30-16.00. Meddela oss på schoolsoft vid tidigare hemgång.
Fredag: Mångrupper, skolstart för Simskola 07.50. Dramalek/Sagomattan 8.20.

 

Trevlig helg!
/Plutos pedagoger

 

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.