Plutos veckobrev v.50

Hej alla Plutofamiljer!

Luciamorgonen

Tack alla fina Plutotomtar! Ni gjorde en fantastisk insats och bidrog till att luciamorgonen på Lemshaga blev så fin och stämningsfull som vi alla hoppats. Det blir lite mycket väntan för er tomtar en sådan här morgon men ni klarade det väldigt bra. Ni satt också lugnt och fint och lyssnade på luciasången i amfiteatern innan det blev dags för er att gå fram och sjunga tomtesången. Ni var helt enkelt fantastiska, sjöng fint och kom ihåg texten och alla rörelser hur bra som helst!

img_2786 img_2792img_4588-1 img_2798

Språk

Veckans bokstav

Fyra kompisar presenterade bokstaven M denna vecka.

Vi sjöng sångerna; “Fem små ankungar gick ut för att leka”, “Jonte Myra” och “Fem små trollungar hoppade i sängen” och gjorde ramsan  “Fem små apor klättrade i trädet” Kan du sjunga en av sångerna eller göra ramsan? Hörde du några ord som hade m-ljudet i sig?
img_4592   img_4593
                                   img_4597  img_4598
Lyckostjärnan

Den röda gruppen arbetade med Lyckostjärnan i veckan. Barnen lyssnade på kapitlet Skolbesök som   handlade om när förskoleklassen skulle gå på besök i ettan. Bea blev lite nervös och pirrig och behövde gå på toa. Kommer du ihåg vad som hände Bea?

Ni arbetade sedan med att klippa ut och klistra in bilder från berättelsen i rätt ordning i arbetsboken. Ni pratade också med varandra runt bordet hur ni tänkte.

 

img_2810

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Matematik

Tiokamraterna

Den gröna gruppen arbetade vidare med tiokamraterna på olika sätt.

När vi använder räknebanden är vi två kompisar som turas om att gömma några pärlor i handen så att den andra kompisen kan räkna ut tiokamraten till pärlorna som syns.

Vi arbetar även i par när vi använder tärningarna och varje barn har då tio pastabitar framför sig. När vi slår tärningen händer det lite olika saker. Kommer du ihåg vad du gör med pastabitarna när du får 1, 2 eller 3? Vad händer om tärningen visar 4, 5 eller 6?

img_2816 img_2815 img_2817

 

Julpyssel

Den här veckan har vi dekorerat grenen som hänger utanför ytterdörren. Vi har målat gran och tallkottar i fina färger och strött lite glitter på för att göra dem extra julfina.

img_2812

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Idrott

Vi avslutade idrotten för terminen med att båda grupperna fick dansa juldanser kring “granen” i gympasalen. Vi började med att dansa långdans och sjöng “Nu är det jul igen” sedan blev det “Räven raskar över isen” och “Vi äro musikanter”.

img_2821  img_2823

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Information

Julavslutning 21/12 i Gustavsbergs kyrka

Mellan kl.17.15-18.00 har Mellangården avslutning i Gustavsbergs kyrka.

Barnen behöver bli hämtade på skolan senast 16.30 för att hinna till kyrkan i tid. Det är svårt att parkera på gatorna kring kyrkan, men vid centrum finns det en stor parkering.

Pluto kommer att sjunga sin ”Tomtesång” och behöver därför ha med sig sin tomteluva till kyrkan. I övrigt har de sina vanliga kläder, inte tomtekläderna från Lucia eftersom de är storleken större för att rymma utekläder under.

I kyrkan vill vi att ni tar hand om barnens ytterkläder och sedan hjälper dem fram till oss. Pluto sitter längst fram till höger. Eleverna sitter klassvis och ni föräldrar tar plats på bänkarna därefter eller står.

När avslutningen är slut ber vi er komma fram och hämta barnen efter att Saturnus och Uranusklasserna lämnat kyrkan. Vi som är inne i kyrkan har företräde ut innan nästa föreställning börjar (18.30). Tiden mellan föreställningarna är knapp så vi ber er alla samarbeta kring att lämna kyrkan på ett smidigt sätt.

Utanför kyrkan kommer våra fadderklasser i Mars stå vid marknadsstånden och sälja lotter. Det kommer även finnas möjlighet att köpa kaffe och kakor där. Besök dem gärna!

 

Kläder i kapprummen
Innan julledigheten vill vi att ni plockar hem barnens kläder från kläd- och skohyllor så vi kan få det ordentligt städat. Missa inte att titta i torkskåp och klädkorg. Tack!

Jullov

Ni som har anmält behov av fritids under jullovet men får ändrade planer går som vanligt in på schoolsoft och gör en frånvaroanmälan. Ni behöver även ringa fritids, senast 9.00.

Fritids mobil: 08-586 313 27

 

Terminsstart

Den 10 januari är alla Plutokompisar välkomna tillbaka till en ny termin, vårterminen 2017. Vi börjar vanlig tid, dvs senast 8.30 i Plutos klassrum. Fritids öppnar vanlig tid, 7.30.

Simskolan och övriga tolvgruppsaktivteter startar fredagen den 21/1, vecka 3.

 

Trevlig helg och fjärde advent!

unknown-1

12 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']