Plutos veckobrev v.51

Hej alla Plutofamiljer! 

 

Kunskaper / Normer och Värden / Ansvar och inflytande

 

IDROTT
För att komma i julstämning riktigt ordentligt så blev det ringdans runt granen på sista idrottslektionen. Vi passade även på att leka och ha kul utomhus i den nykomna och så efterlängtade snön.

SO
I tisdags hade vi ännu en fadderträff. Denna gång bjöd Mars upp oss till deras klassrum i Storgården. I våra grupper lyssnade vi sedan på när faddrarna läste högt ur boken “Häxorna” med Roald Dahl. Under tiden fick vi illustrerar hur vi trodde att häxorna i boken såg ut. Efter det ritade vi fritt, pysslade loppor eller bara umgicks stunden som var kvar. Tack till alla Marsianer för en mysig och uppskattad stund tillsammans.

MATEMATIK
Under veckans matematikpass repeterade vi begreppen lika många, fler än och färre än. Dessutom så testade vi på begreppet dubbelt också! Till och börja med pratade vi om vad begreppen innebar och testade dem med hjälp av oss själva. Mattan förvandlades till två rutor. I den första “rutan” fick fyra barn ställa sig. Då skulle resterande barn ställa sig i den andra rutan så att det blev antingen fler, färre eller lika många i de båda rutorna. Sedan gjorde vi så med några gånger med olika antal barn i den första rutan. Sedan fick barnen ett arbetshäfte där de kunde öva på begreppen tillsammans.

 

SVENSKA

I onsdags var det dags för Lemshagas årliga julbord. Under förmiddagens lektion samtalade vi om vilken mat som kunde finns på ett julbord och vilka rätter som vara våra favoriter. Efter det fick alla skapa sin egna jultallrik.

Tack alla i köket för ett fantastiskt julbord! Det var en upplevelse i både smak och syn tyckte Plutobarnen efter att ha deltagit i denna Lemshaga tradition för första gången.

I torsdags under förmiddagen hade vi en “allt i allo lektion”. Vi arbetade ensklit med sådant som vi inte hunnit färdigt eller missat från de tidigare lektionerna i matematiken eller i bokstavsarbetet i svenska. Det fanns även några extra matematikuppgifter att utmana sig i när en var klar. Vi passade också på att julstäda i våra lådor. Vi samlade ihop färdiggjorda arbeten och teckningar i en plastpåse att ta med hem.
Under eftermiddagen tittade vi på kortfilmen “Snögubben / The Snowman-1982”. En berättelse om en pojke och en magisk snögubbe och om deras äventyr tillsammans under en natt. En både fin men även lite sorglig film tyckte flera Plutobarn.

På torsdagskvällen träffades vi i Gustavsbergsk kyrka och avlsutande terminen tillsammans med hela Mellangården.
Tack igen alla proffstomtar för fantastisk sång. Under avslutningscermonin delades även ett fredspris ut till en elev i varje årskurs. I Pluto gick priset till er alla då vi har sett att ni alla gör ert bästa för att vara bra kompisar.
Priset var ett vackert ståltrådshjärta med pärlor på och ett presentkort på 100 kronor att handla en bra bok för.
När vi ses igen tänker vi att vi ska köpa in en bra kapitelbok till Pluto för dessa pengar som vi sedan kan läsa tillsammans på vår högläsningsstund.

Plutokompis! Du får gärna komma med tips på en bra kapitelbok som du tycker att vi ska köpa. När vi ses igen så tittar vi på de förslag vi fått in och röstar fram en bok.

 

Skola och hem

Jullov
*Skola och fritids har stängt mellan den 22/12-18 och 1/1-19.
*Fritids öppnar igen onsdagen 2/1.
*Skola och fritids stängt 7/1-19 för Planeringsdag.
*Skolstart tisdagen den 8/1-19.

 

Tack alla plutofamiljer för den här första terminen  tillsammans. De har varit så roligt att få lära känna er och vi ser fram emot att ses igen efter nyår. Vi vill också tacka för de fina julpresenterna vi fick.

Vi önskar er nu en riktigt,
God Jul & Gott nytt år!

/Plutos pedagoger