Plutos veckobrev v. 51

Hej alla Plutofamiljer!

Kunskaper / Normer och Värden / Ansvar och inflytande

SO

Fadderträff
I måndags var dagen med stort D inne. Äntligen var det dags att få träffa våra faddrar i Mars (åk 5). Mars kom ner till oss på Pluto och vi umgicks i våra faddergrupper. En faddergrupp består av 2 Plutoelever + 2-3 Marselever. Vi hade en supermysig stund tillsammans, där vi lekte, spelade spel och pysslade. Nästa träff blir någon gång under vårterminen, något som vi förstått att många ser väldigt mycket fram emot.

Jullunch
I tisdags pratade vi om det kommande Julbordet och om Julmat och alla fick dela med sig av vad de själva tyckte om att kring jul. Vi skapade sedan en egen jultallrik med hjälp av olika pysselmaterial på en papptallrik. Då köket behövde tid till att förbereda inför jullunchen kommande dag, blev det mellanmål ute. Vi åt varmkorv och äpple sittandes lite var stans på skolgården. Att få äta ute visade sig vara mycket uppskattat så det får vi se till att göra fler gånger.

Så i onsdags var det äntligen dags att få äta Lemshagas traditionsenliga julbord till lunch. Tusen tack Köket för all god mat, dryck och efterrätt.

Lekar och filmstund
Denna vecka har vi lagt extra tid på att leka och umgås med varandra. På rasterna har regnet bidraget till flera kreativa lekar. Att leda bort vatten genom att gräva rännor och vägar av olika slag eller gräva ner till grundvattennivån i sandlådan har engagerat många. På lektionstid har vi samarbetat och lagt ett rimdomino, lekt “Kimslek och “Alla som…”. Vi har spelat “fem i rad” och tittat på filmen Polarexpressen. Vi har haft en avslutningssamling där vi mumsade på skumtomtar. Anna, Lisa och Maria önskade alla barn en god jul och alla fick en varsin lite julklapp.

Julavslutning i Kyrkan
Vi avlsutade veckan och detta läsår med julavaslutning i Gustavsbergs Kyrka.
Pluto uppträdde än en gång med vår fantastiska “Tomtesång”. Rektorerna höll sitt årliga jultal och delade ut fredspriset och alla klasser sjöng stämningsfullt.
Tack alla Plutofamiljer för den fina julklappen och för en roligt första termin tillsammans!

 

 

 

Skola och hem

Radiokalendern
Under december har vi lyssnat på “Biggest Bang” som är årets julkalender i Sveriges Radio. Vi ha lyssnat fram till avsnitt 19 och nu är det verkligen spännande. Hur ska det gå?! Har ni möjlighet och det finns en önskan om att få lyssna klart på den så får ni gärna hjälpa era barn med detta.
Surfa in på sverigesradio.se eller följ länken.  https://sverigesradio.se/julkalendern

Nya klasskompisar
Förra veckan hade vi Astrid på besök. Denna vecka var Elvira och hälsade på. Båda kommer att börja hos oss efter jul, och då blir vi 20 elever i varje grupp.
Varmt välkomna båda två vi ser fram emot att lära känna er.

Mångrupperna
Efter jul byter mångruppsaktivteterna veckodag till onsdagar och grupperna byter aktivitet.
Hydra = Dramalek.
Nix = Sagomattan.
Charon = Simskola.

Första tillfället är onsdagen den 15 Januari vecka 3.

 

Vecka 2
Måndag 6/1: RÖD DAG (trettondag jul)
Tisdag 7/1: Skola och fritids stängt / Planeringsdag.
Onsdag 8/1: Skolstart 8.20
Torsdag:
Fredag:

 

 

God Jul och Gott Nytt år!
Önskar
Plutos pedagoger