Saturnus v.15

Hej alla Saturnusar!

 

Och så var vi tillbaka vid skolbänken efter ett härligt påsklov. Nu hoppas vi på att våren är på väg på riktigt. Efter önskemål från eleverna har vi nu bytt bänkplatser i båda klassrummen. De flesta har nu fått nya bänkkompisar.

 

Kunskaper

 

Denna vecka har vi under matematiklektionerna repeterat 6:an och 7:ans multiplikationstabell. Vi har diskuterat begreppen täljare, nämnare, kvot, faktor, produkt m.fl. Till vilket räknesätt hör de till? Eleverna har dessutom skrivit räknehändelse till olika givna produkter där de då först har fått klura kring vilka faktorer produkten kan tillhöra. Nu har vi äntligen skrivit klart alla skriftliga delprov i matematik. Vi är väldig stolt över deras arbete som de har presterat under de olika proven. Nu återstår endast den muntliga delen som vi kommer genomföra nästa vecka.

 

 

svenskalektionerna har vi genomfört de muntliga nationella proven, där eleverna fick i uppgift att komma överens om tre saker som de skulle vilja ha i ett sommarrum. Nu återstår endast enskild läsning och textsamtal, sedan är alla prov i svenska avklarade. Även här är vi stolta över hur väl eleverna har genomfört alla proven.

 

Under veckans So-lektion har vi besvarat våra frågor som vi tidigare ställt om bronsåldern. Eleverna har även ritat en en valfri hällristning som får pryda framsidan av deras forntidsböcker. De har även fått rita en bild som de fastnat för när vi läst om bronsåldern. Dessa bilder pryder vår forntidsvägg.

 

   

 

No-lektionerna har vi fortsatt att skriva på våra faktatexter om ett vattenlevande djur. Några av eleverna har till och med hunnit börja på en saga där det djur de valt är huvudkaraktär. Vi har även fortsatt att titta på ett fantastiskt avsnitt av Blue Planet II. Denna gången handlade programmet om “Havetsvidder”.

 

Under veckans friluftsliv tittade vi på de filmer om islivräddning som eleverna har gjort. Vilka skådespelare och regissörer vi har i klassen. Om ni är nyfikna hittar ni filmerna på Google Classroom “Friluftsliv”. Efter filmvisningen hann vi även städa runt Villan. Efter några sop- och krattag ser det nu mycket trevligare ut runt om vår byggnad.

 

Hem och skola

 

På fritids har elevernas kreativitet flödat med hjälp av Anita. Denna vecka skapades vackra blommor av kaffefilter. Ta gärna en titt in i klassrummet på de fantastiska blommorna.

 

   

 

Läxa:

  • Läsläxa – läs kapitel 21 i Nyckel till skatten.

 

Kommande händelser:

  • 25/4 – Fritids stänger 15.00.
  • 27/4 – Dags för vårstädning och hattparad för Mellangårdens elever. Vi firar att våren är här. De som vill och har får gärna ta med redskap att göra skolgården lite extra fin.
  • 30/4 – Skola och fritids stängt
  • 1/5  – Valborg,  skola och fritids är stängt
  • 9/5 – Skolans dag, denna dag  bjuder vi in er föräldrar att besöka skolan. Mer info om denna dag kommer. Fritids stänger 15.00 dag före röd dag.
  • 10/5 – Kristi himmelfärdsdag,  skola och fritids stängt
  • 11/5 – Lovdag, fritids öppet
  • 14-16/5  – Studiedagar, fritids öppet. Anmälan för dessa dagar och sommarlovet kommer fredag 20/4 på schoolsoft och i nästa veckas veckobrev.

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Ann-Sophie, Mats & Trixie

Klasstelefon: 08-586 313 03

ingela.eriksson@lemshaga.se

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

trixie.lindberg@lemshaga.se

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']