Saturnus v.19

Hej alla Saturnusar!

 

Nu har äntligen värmen kommit till oss och de vackra körsbärsträden har slagit ut framför Mellangården. Denna vecka har också varit en kortare vecka, men vi har ändå hunnit med en hel del.

 

 

Idag onsdag har vi också firat Skolans dag med en rad av aktiviteter på Mellangården. Här i Villan kunde vi prova på att spela elevernas egengjorda spel eller måla hällristningar på sten och papper. Vi gjorde också en liten utflykt till Bronsåldersgraven. I de båda klassrummen fick ni ta del av de filmer som eleverna har gjort i SO och NO. De enskilda elevernas filmer hittar ni på deras Google Drive.

 

   

    

   

   

Kunskaper

 

Under veckans matematiklektioner har vi fortsatt arbeta med olika tidtabeller och  schema. Eleverna har fått jämföra tider. Hur lång tid tar det innan bussen kommer? När börjar nästa tv-program? Vilket tv-program är längst?

 

Under veckans SO-lektioner har eleverna i mindre grupper arbetat med att presentera en epok under forntiden. Eleverna fick välja ut de viktigaste delarna enligt dem själva. De fick välja valfri presentationsform. De valde att presentera med hjälp av StopMotion eller iMovie.

 

   

 

I No har vi denna vecka gjort filmer med hjälp av en app som heter StopMotion. Temat på filmerna var naturligtvis vårt arbetsområde näringskedjor. Eleverna kom verkligen in i ett flow när de skapade sina filmer och alla arbetade fokuserat och koncentrerat.

 

    

   

 

Vi har lånat lite tid från svenskalektionerna till att fortsätta arbeta med filmerna, men vi har också hunnit med att titta på ytterligare ett avsnitt av Läsmysteriet samt fortsatt med  “Boken om mig”.

 

Hem och skola

 

Läxa:

  • Läs kapitel 24 i Nyckeln till Skatten. Eftersom det är sista kapitlet vill vi att eleverna tar med sig boken till skolan och lämnar den till en fröken.

 

Nästa vecka:

  • 14-16/5  – Studiedagar, fritids öppet.   
  • 18/5 – Klassens nya klasskompisar kommer på besök mellan kl 8:30-12:00, därefter fortsätter skoldagen som vanligt.

 

Kommande händelser:

  • 25/5 – Övernattning i Villan
  • 1/6 – Planetspelen
  • 6/6 – Lovdag
  • 8/6 – Friluftsdag – Clean up Coast
  • 14/6 – Sommaravslutning 9:00 i Amfiteatern

 

Trevlig helg!

 

Ingela, Ann-Sophie, Mats & Trixie

Klasstelefon: 08-586 313 03

ingela.eriksson@lemshaga.se

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

trixie.lindberg@lemshaga.se

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']