Saturnus v.23

Hej alla Saturnusar!

 

Vi är så stolta över ert arbete med de nationella proven. Ni har gjort ett strålande resultat. I måndags fick de som ville ta del av proven. Vissa elever var nervös över att äntligen få ta del av sina resultat. Vi tror att alla fick en bra magkänsla efter att de fått ta del av sitt arbete med de nationella proven.

 

Nervositeten har varit stor hos eleverna om vilka lärare de kommer att få i Jupiter. Under tisdagen kom två av de nya lärarna på besök i klassen. De nya lärarna är Marie Asplid-Segergren, Krister Andersson och Daniel Häggvik. De tre lärarna kommer att dela på mentorskapet i klassen. Vem som får vem är ännu inte klart.

 

Kunskaper

 

svenskalektionerna har vi arbetat på för att vi ska bli klara med våra ”böcker” samt utvärderat läsåret.

 

Veckans engelskalektion innehöll två avsnitt av serien “The game”. Därefter lekte vi hänga gubbe där eleverna fick gissa på ett djur, självklart det engelska namnet.

 

Under veckans matematiklektioner har vi lekt 36-leken där eleverna i grupp har fått klura på olika matematiska problem.

 

NO-lektionerna har vi fortsatt titta på SOS djur som eleverna verkligen har fastnat för. Vi har också pratat om en del djurs ögon och vilka speciella egenskaper/förmågor som de har.

 

På veckans SO-lektioner har eleverna i par fått ta reda på mer fakta om en världsdel. Det började med att de skulle följa koordinaterna med väderstrecken till den världsdel de skulle arbeta med. Här kom det in bra träning i att följa väderstrecken. Det är lätt att blanda ihop dem så det gäller att hålla tungan rätt i munnen.

 

Under måndagen fortsatte vi vårt arbete i friluftsliv med Mästarnas mästare. Denna dag fick vi, i mindre grupper, prova på sex olika stationer. Det blev en mycket lyckad lektion.

 

   

 

Under fredagen hade vi  Clean up coast på Stora Sand. Det var en dag full med kloka tankar om hur vi ska sortera vårt skräp samt varför det är så viktigt att hålla vår värld ren. Utöver det fick eleverna chans att ta ett dopp. Några var modiga och trotsade kylan i vattnet. Solen sken och eleverna sken ikapp med den.  

 

      

   

 

 

Det finns massor av kvarglömda kläder liggandes i våra korgar. Ta gärna en titt i dessa! På skolavslutningen kommer vi ställa ut dessa korgar så att ni får en chans att ta en titt där i. Därefter kommer vi att skänka kvarglömda kläder till välgörande ändamål.   

 

Hem och skola

 

Nästa vecka:

  • 12/6 – Under denna dag kommer vi att ha storstädning i Villan. Vi vill att eleverna har med sig påsar/väska att packa ner sina kläder och saker i.
  • 13/6 – Klassens dag. Under denna dag kommer vi att gå till Södersved. De som vill ta ett dopp får gärna ta med sig badkläder. Vi vill att eleverna har med sig matsäck. Tänk på att ta med extra dryck vid varmt väder.
  • 14/6 – Sommaravslutning. Vi ses kl. 9:00 i Amfiteatern. Därefter gemensam fika i Villan där eleverna bjuder på hembakat se inbjudan. Inbjudan skolavslutning

 

Kommande händelser:

  • 20/8 – Skolstart kl.9.00 i Amfiteatern.

 

Vi önskar er en trevlig helg!

 

Ingela, Ann-Sophie, Mats & Trixie

Klasstelefon: 08-586 313 03

ingela.eriksson@lemshaga.se

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

trixie.lindberg@lemshaga.se

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']