Saturnus V. 40

Hej alla glada Saturnusar!

 

 

Vackra höstfärger pryder nu vår gård. Temperaturen växlar från nästan sommarvärme till kyliga vindar. Nu är tiden för extra kläder här, både för varmt, kallt, torrt och blö tt väder. Kom ihåg att märka kläderna!

Under denna termin handleder Ansi en student som utbildar sig lärarassistent. Hon heter Linda och är med oss på måndagar.

 

Vi har under veckan börjat med att vara”lekvärdar” för Pluto. I mindre grupper är våra elever ansvariga för att leka en lek med plutoeleverna under lunchrasten. Denna vecka lekte de “Under hökens alla vingar”. Lekarna är valda av Saturnus.

 

 

svenskan har vi bl.a. arbetat med alfabetisk ordning. Vi repeterade hela alfabetet och tränade på att skriva den med både stora och små bokstäver. Vi löste också kluriga meddelanden samt provade att skriva ett eget hemligt meddelande.

Vi har också börjat att plocka ut nyckelord ur texter för att sedan återberätta den med hjälp av stödorden.

 

 

mattelektionerna har vi gjort det sista i kapitel 2 “Talen 0-10000”. Det har varit många kluriga problemlösningsuppgifter där eleverna själva först listar ut vilka räknesätt som behövs, gör uträkningar och sedan kontrollräknar. 

Innan vi börjar med nästa kapitel, som kommer att handla om “Multiplikation och division med 4 och 8”, passar vi på att repetera 2:ans och 3:ans tabell. För de som kände sig säkra på dem fick utmana sig genom att lösa talen på tid.

 

 

Tekniklektionen tittade vi på avsnitt 2 av serien “Programmera mera”. Avsnittet handlade om vad som är programmerat och vad som är bra att kunna om man ska programmera, t.ex som att kunna sortera. Fundera gärna hemma vilka saker ni har hemma som är programmerade och hur skulle ni vilja förbättra sakerna. Eleverna hade många fina ideér som ett litet hus som man kunde ha i fickan som vecklades ut till ett lyxhus när man tog fram det eller en maskin som lagade all mat hemma.

 I NO fortsatte vi med materials egenskaper, vad som flyter och vad som sjunker och varför.

 

 

SO-lektionen förberedde vi oss inför nästa veckas vandring till Ingarö brofäste, som vi kommer att göra på Friluftslivet. Vi tittade på tre olika bilder på tre olika broar som alla gått över till Ingarö. Vi tittade även på en gammal karta och en ny över Lemshagas marker och jämförde dem med varandra. Det gjorde att vi inspirerade till att skapa egna kartor.

 

 

bildlektionen fick eleverna skissa och måla akvarell. Inspirationen var bilder som vi tog när de vandrade längs ryssmuren.

 

Hem och skola       


Denna termin kommer vi inte att ha ett fysiskt föräldramöte. Istället kommer vi att sammanställa information i en presentation som vi kommer att lägga upp på Schoolsoft på onsdag den 7/10. När ni har läst och tagit del av informationen vill vi att ni kryssar i “Har läst bekräftelse” så att vi kan se vilka som har tagit del av  informationen. Är det så att ni har någon fråga eller fundering som gynnar andra att ta del av, maila oss den innan söndag 4/10.

 

Läxa: Läsläxan till måndag vecka 41 är att läsa kapitel 5 och samtala om texten med er där hemma. Skrivläxan med instruktion är inklistrad i den gröna läxboken där barnen även ska skriva. Hjälp dem så de använder blyertspenna och suddar när det blir fel, skriver med små bokstäver (gemener), stavar rätt och det blir fint. 

 

Vecka 41 

Måndag: Läxa lämnas in.

Idrott inne för båda grupperna. Ta med handduk och ombyte.

Tisdag: Skoldagen börjar 9:50. Klubben är öppen mellan 8-9, sedan är barnen på Mellangården eller ute.

Läxa lämnas ut.

Onsdag: Friluftsliv: Vandring till Ingarö brofäste. Ta med en vattenflaska och en frukt i en liten ryggsäck. 
Torsdag:
Fredag:

 

Kommande händelser:

 

  • V44 Höstlov (fritids stängt mån 26/10)

 

Med vänliga hälsningar

 

Eva, Ansi, Ulrika, Cissi & Johannes

Klasstelefon: 08-586 313 13

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

ulrika.mannerstedt@lemshaga.se 

cecilia.hogsveden-east@lemshaga.se

johannes.sterneby@lemshaga.se

 

 

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.