Saturnus v.6

 

Hej alla Saturnusar!

 

Nu känns det som att alla finns på plats igen. Det är endast enstaka elever som har varit sjuka denna vecka. Nu tar vi nya tag och håller oss friska. Denna bacill vill vi inte träffa på igen!

 

Vi vill tacka för alla trevliga och givande utvecklingssamtal vi har haft under veckan. Det är alltid trevligt att få chans att sitta ner tillsammans med elev och föräldrar.  

 

Under veckan som gått har vi också sett filmen “Victor och Josefine” på Gustavsbergsteatern. Filmen handlar om vänskapen mellan en björn och en föräldralös mus, och bygger på bilderboksserien Victor och Josefine av Gabrielle Vincent. Den är också vinnare av franska César för bästa barnfilm/animation och Oscars-nominerad i kategorin bästa animerade långfilm. Väl på plats i skolan fick eleverna skriva en fortsättning på filmen. Vad hände sen? var frågan de skulle skriva och berätta om.

 

Kunskaper

 

svenskalektionerna har vi övat på att skriva berättelser med hjälp av en tankekarta för att få överblick över att alla delar finns med. Att det finns en inledning, något som händer/problem, en lösning samt ett slut. Eleverna valde mellan att skriva om en utflykt som de gjort eller skulle vilja göra eller något valfritt. vi har också tränat på stavning och då på framför allt dubbelteckning.

 

Under veckans matematiklektioner har vi denna vecka fortsatt vårt arbete med volym. Vi har även påbörjat nästa avsnitt som är vikt. Eleverna fick prova på olika stationer där de fick uppskatta samt väga olika föremål för att öva på deras uppskattningsförmåga. Då alla inte hann prova på alla stationer kommer vi att fortsätta med detta arbete nästa vecka.

 

 

 

 

NO har eleverna samarbetat i par eller i mindre grupp med att bygga en bana eller en labyrint i vilka de skulle styra olika magnetiska saker. Lättast var att styra runt en lite neodymmagnet, som trots sin storlek (3mm) var förvånansvärt stark.

 

   

 

Under veckans SO-lektion har vi fortsatt vårt arbete med Istiden. Eleverna har i par arbetat med varsitt ord eller begrepp kopplat till Istiden t ex rullstensås, morän, jättegryta, inlandsis m.fl. Varje par har skrivit en sammanfattning till ordet de fått samt ritat en bild till ordet. Dessa arbeten pryder nu vår “forntidsvägg”.

 

 

Elevers ansvar och inflytande

 

Under veckan har eleverna svarat på enkäten “Våga visa”. Här har eleverna en chans att få tycka till om sin skola. Även ni föräldrar har haft chansen att göra detta. För er som ännu inte gjort detta är sista chansen att fylla i online idag fredag. Det ni behöver göra står på enkäten.

 

Hem och skola

 

Information från fritids

Sportlov 2018

Snart är det Sportlov!
För att kunna planera vår verksamhet vill vi veta vilket behov ni har av fritids under lovet.
Fyll i formuläret i länken nedan och tryck på spara.
Vi har ett sista anmälningsdatum 12/2.
Fritids har öppet kl. 7.30-17.00
Mvh pedagogerna i Mellangården

https://goo.gl/forms/o0Sa5FkLMlauKxm93

 

Läxa:

 • Nyckeln till skatten – Läs  kap 18 i läseboken.
  Välj sedan (minst) två av av följande uppgifter:
  Ordkunskap: Välj ut fem ord ur texten. Ta reda på vad orden betyder och sätt in dem i en mening. Du ska kunna berätta vad orden betyder.
  Stavning: Välj ut fem ord ur texten som du lär dig att stava.
  Läsförståelse: Skriv en kort sammanfattande text som beskriver vad texten handlar om.

 

Allaktivitetsdagen 13/2:

 • Äventyrsvandringen
  Varmt välkomna på Äventyrsvandring.
  Vi kommer att samlas på skolan för att lära känna varandra och sedan förbereda vår egen lunch. Vi kommer att gå till Scoutstugan och där kommer vi ha aktiviteter, lek och vi ska laga vår mat vid lägerbrasan.
  Du behöver ha kläder för utevistelse, sittunderlag och en liten matsäck. Dryck, en burk med lock för att bära och äta lunchen i(typ en 1-1,5 liters låda) och bestick. Du får gärna ta med dig varm dryck, en frukt och en liten smörgås om du önskar. Packa dina saker i en ryggsäck som du lätt kan bära under vandringen. Vi ser fram emot en mysig dag i skogen med er!
  Hälsningar Gottis, Vincent och Agneta
 • Dans och Drama – Tänk på att ha sköna kläder att dansa och röra dig i. Lunch äts på skolan. Hälsningar Cissi, Eva och Bettina.
 • Skridskor – För de elever som vill får ta med sig klubba samt en bandyboll. Tänk på att barnet ska klara av att bära sin packning själv. De ska även ta med sig matsäck. Om man vill får man även ta med sig en liten fika. Kläder efter väder då vi är ute hela dagen. De elever som har busskort får gärna ta med sitt kort då vi tyvärr är kort om busskort. Hälsningar Ingela, Ansi, Trixie, Sara, Nick, Marie, Anna, Maria och Emma.                                                                                                                                                          
 • Boo Rackethall  – För de som ska på denna aktivitet behöver ta med sig 50kr till skolan senast på måndag. De ska även ta med sig matsäck. Om man vill får man även ta med sig en liten fika. De elever som har busskort får gärna ta med sitt kort då vi tyvärr är kort om busskort. Hälsningar Mats, Camilla och Malin.                                                                                                                                              

 

Kommande händelser:

 • Föräldramöte – onsdag den 21 februari kl 17:30-19:00. Välkomna!
 • Nationella proven – dessa kommer att genomföras under vecka 11-19. Därav kommer vi inte att bevilja någon ledighet.

 

Övrig information:

 • Läs denna information från expeditionen angående närvarorapportering på SchoolSoft.

Nya rutiner vid ”Oanmäld närvarorapportering”-3

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Ann-Sophie, Mats & Trixie

Klasstelefon: 08-586 313 03

ingela.eriksson@lemshaga.se

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

mats.sterneby@lemshaga.se

trixie.lindberg@lemshaga.se

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']