Saturnus v21

Hej alla härliga barn och föräldrar i Saturnus!

 

Vilken vecka! Först ställer vädret till så vi måste planera om besöksdagen och sen försvinner elektriciteten.. Tur att det inte är varje vecka ; )

 

Veckan började dock väldigt bra med en härlig friluftslivsavslutning uppe i skogen. Eleverna byggde kojor med hjälp av presenningar, tre snören och tog hjälp av kottar, stockar och stenar. Sen fikade alla i sina kojor och hälsade på i varandras kojor. Vi hann även med en liten tipspromenad om Allemansrätten.

 

 

mattelektionerna har vi avslutat kapitlet om programmering och påbörjat kapitlet om statistik. Det är det sista vi har kvar i boken och som vi precis kommer hinna klart innan sommarlovet.

 

 

svenskalektionerna har vi bl.a. pratat om året som gått utifrån “Vad har varit annorlunda med covid i samhället?” Barnen berättade både gällande skola och fritid. De kom på mycket mer som var annorlunda på fritiden. Sedan fick de en och en fundera på vad som varit positivt och vad som varit negativt. Många saknade att få träffa släktingar men tyckte det var positivt att få vara mer med sin familj. Många tyckte också det var kul att få spela mer.

 

No / Teknik

På tekniklektionerna har vi lärt oss mer om magneter och ritat magnetbanor. Nils i gröna gruppen visade upp sin magnetiska slime. Visste ni att man kan skapa konst med magnetiskt lim om magneter? Du kan forma limmet med hjälp av magneter och när limmet sedan torkar har du en häftig skulptur.

 

Nu har även alla våra larver blivit puppor! Därför har vi tagit reda på mer om fjärilens puppor, t.ex. hur länge de är puppor och vad som egentligen händer där inne. Larvens fettceller omvandlas t.ex till färgen i fjärilens vingar!

 

 

 

SO-lektionen har vi kommit till den sista religionen som vi ska lära oss om, islam. Vi har lyssnat på en berättelse ur Koranen om profeten Muhammed och tagit reda på fakta om religionen. 

På friluftslivet (när vi egentligen skulle ha besöksdag) stannade vi inne och tittade på filmen “Prinsen av Egypten”. Filmen baseras på den bibliska historien om Mose, som beskrivs i Andra Moseboken.

 

 

engelskan skapade vi vår favoritmat på papptallrikar. Det blev många helt fantastiska skapelser! Sedan lekte vi restaurang och fröken Cissi och fröken Ansi tog upp beställningar och serverade deras favoriträtter.

 

 

 

Hem och skola

 

På skolavslutningsdagen önskar vi att ni föräldrar hämtar kl.10.30 eller efter kl.12 om möjligt. Solen har sin avslutning mellan kl.11-12 och då kommer skolgården runt Amfiteatern vara avstängd. För att nå Mellangården mellan den tiden får ni gå vägen förbi Ladan från parkeringen. 

 

Vi vill också att ni skriver i SchoolSoft vilken tid ni hämtar.

 

Resultat Nationella Prov

Vi har nu publicerat tider till den 7 juni mellan kl 14:30-16:00. Boka in vilken tid ni kommer om ni vill ta del av era barns nationella prov. Ni får sitta utspritt runt Villan och vi mentorer finns tillgängliga för eventuella frågor.

 

Måndag 7 juni

Under denna eftermiddag så kommer vi att ställa ut korgen med kvarglömda kläder. Ni får gärna också då passa på att tömma era barns hyllor på kläder de inte behöver de sista dagarna i skolan. Vi kommer att med eleverna också tömma deras bänkar så vi vill att de till denna dag tar med sig en påse/väska för att kunna ta med sig sina saker hem.

 

Torsdag 10 juni

 

Som avslutning och för att fira “Klassens dag”, torsdagen den 10 juni, vill vi göra en liten utflykt till Gustavsberg. Vi kommer att besöka en lekplats för att utforska lite fysik. Sedan har Johannes bjudit in oss till honom då hans sista dag på skolan är den 11/6. Nästa termin ska han börja studera, men vi kommer säkert att se honom lite då och då som vikarie.

För att detta ska vara möjligt önskar vi att ni föräldrar lämnar i Gustavsberg på parkeringen vid Gustavsbergsbadet  kl 8:20, där vi möter upp, eftersom vi inte kan åka buss. Vi tänkte sedan promenera tillbaka, men vi tror att det är lite mycket med promenad både dit och hem. Vi vill också att alla elever har med sig lunchmatsäck, frukt och något att dricka (ej läsk).

 

Läxa

  • Läxan – Läs i en valfri bok ca 15 minuter per dag.

 

 

Vecka 22

Måndag: Idrott utomhus
Tisdag: Skoldagen börjar 9:40. 
Onsdag: Besöksdag utomhus för de nya eleverna 9:30-11:30. Vi grillar hamburgare till lunch. (Kläder efter väder)
Torsdag:
Fredag:

 

Inför sommarlovet

Om ni inte redan har gjort det så är det hög tid att gå in på schoolsoft och anmäla närvaro alt. ledighet under sommaren! Information om sommarens öppettider finns på schoolsoft. 

 

Kommande händelser:

 

  • 2/6 – Besöksdag för våra nya klasskamrater
  • 7/6 – Ta del av resultat från de nationella proven, ta hem allt skolmaterial och kvarglömda kläder.
  • 9/6 – Skolloppet / Friluftsdag
  • 10/6- Klassens dag i Gustavsberg
  • 11/6 Sommaravslutning i Villan mellan kl.9.00-10.30. Därefter får man gå hem eller så är det fritids.

 

Varma hälsningar!

 

Eva, Ansi, Ulrika, Cissi, Hanna & Johannes

Klasstelefon: 08-586 313 13

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

ulrika.mannerstedt@lemshaga.se 

cecilia.hogsveden-east@lemshaga.se

johannes.sterneby@lemshaga.se

hanna.svedlund@lemshaga.se

 

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.