Saturnus V35

Hej alla Saturnusar! 

 

Vi har haft en jättefin första hela skolvecka. Arbetet har kommit igång bra och barnen har träffat sina slöjdlärare och vår nya fritidspedagog Ulrika. Det enda tråkiga var att säga hej då till Agnes. Barnen har ritat och skrivit till henne så fint att hon verkligen känner sig välkommen tillbaka. Agnes hälsar och tackar det varmaste för de fantastiska blommorna med tillhörande kort. 

 

 

Vädret har också varit strålande. Vi fick en härlig förmiddag på Södersved med många tuffingar som glatt hoppade i och visade att de kunde simma.

 

 

Nästa vecka kommer vi att börja arbeta med barnens sommarläxa. Så har ni inte skickat in den än så är det hög tid nu.

 

Kunskaper

Vi inledde veckan med att eleverna en och en fick läsa för oss och på så sätt valde vi vilken svenskabok eleverna just nu ska läsa sin läxa i. Det var spännande att få den nya boken och läsa om Asta, Bea och Caesars nya äventyr.
Vi har också arbetat vidare med och illustrerat våra “Villan-regler”.

 

 

På matte-lektionerna har vi jobbat med talen upp till 10 000, tal-linjen och platsvärde. De har tränat på att räkna och dela upp fyrsiffriga tal i tusental, hundratal, tiotal och ental. De har också jämfört tal utifrån tusental, hundratal, tiotal och ental samt visat jämförelserna med symbolerna <>.

 

no:n gjorde vi Mulleuppdrag där vi skakade liv i kunskaperna om våra sinnen. Barnen jobbade gruppvis och upptäckte miljön runt oss med syn, hörsel, känsel och lukt. Vi smakade dock inte på något denna gång.

 

 

SO:n har vi skrivit en gemensam text om vårt besök vid fornborgen. Den ska vi klistra in i en bok där vi kommer att samla vårt arbete med forntiden och Lemshagas historia.

På fredag morgon nästa vecka kommer vi att gå till bronsåldersgravarna på Lemshagas marker. Det är tre tusen år gamla gravar som ännu inte är undersökta. Tänk vad spännande att vi har så många saker att utforska här på Lemshaga! 

Vi har samling i klassrummet som vanligt och sedan går vi iväg. Det går bra att ta med sig en frukt om man vill. En vattenflaska är alltid bra att ha på skolan.

 

 

Besöket på Södersved handlade dels om simning men mest om säkerhet vid vatten. Vad är farligt vid en strand? Vad gör man om olyckan är framme? Medan vi väntade på att visa våra simkunskaper undervisade vi eleverna kring detta. Några av dem hann också med ett strandbingo.

 

Eleverna har också haft sin första bild- eller musiklektion. Gröna gruppen vandrade iväg till musikladan för att träffa Jonas och röda gruppen var kvar i villan och hade bildlektion med Cissi. Nästa vecka är det tvärtom. 

På bilden fick eleverna skissa frökapslar av vallmo och nypon och de som ville fick fylla i med akvarellfärg.

 

 

Slöjdlärarna kom och presenterade sig och berättade om sina ämnen. Alla fick hälsa på i båda salarna och på torsdagen hade två grupper slöjd. De fick mycket beröm av slöjdlärarna. Superkul att höra!

 

Hem och skola       

Åk 3 erbjuds morgonfritids i Villan mån samt ons-fre från 7.45. Vid behov före 7.45 finns omsorg att tillgå på Pluto. 

På tisdagar då Lemshaga har sen skolstart erbjuds morgonfritids för åk 3 på Klubben från 8.00. Vid behov före 8.00 finns omsorg att tillgå på Pluto. 

Fritidsverksamheten för åk 3 på eftermiddagar är på Klubben från 14.30, före 14.30 är barnen ute på Mellangården. Mellis serveras i matsalen från 14.30.

Vi vill också påminna om att hämtning och lämning sker utomhus och att inga föräldrar får gå in i skolans lokaler.

 

Allergier

Vi har upptäckt att några elever med pälsdjursallergi har blivit påverkade på skolan och vill därför påminna alla pälsdjursägare att ha så djurhårsfria kläder som möjligt när man går till skolan och inte gosa med sitt djur precis innan. Vi sitter väldigt nära varandra.

 

Läxa: På tisdag nästa vecka kommer vi att lämna ut terminens första läxa. Den lämnas in måndagen veckan efter. Fortsättningsvis kommer alltså läxorna var tills på måndagar. Barnen får två läxor, en läsläxa och en skrivläxa. Läsläxan till vecka 37 är att läsa kapitel 2 och samtala om texten med er där hemma. Skrivläxan kommer att variera lite men börjar med stavningsträning. Läxan kommer vara inklistrad i den bok där barnen även ska skriva. Hjälp dem så de använder blyertspenna och suddar när det blir fel, skriver med små bokstäver (gemener) och så det blir fint.

 

I början av varje läsår ber vi vårdnadshavare att i samråd med sina barn att ta ställning till om Lemshaga får publicera namn- och bild på barnet offentligt via skolans hemsida i form av klassernas veckobrev. Observera att vi aldrig skriver ut fullständiga namn på hemsidan utan använder oss utav förnamn samt i vissa fall första bokstaven i efternamnet.

 

Här kommer lite information från Värmdö Kulturskola inför höstens kurser där:

 

Vecka 36

Måndag: Idrott ute för båda grupperna. Ta med handduk och ombyte.
Tisdag: Skoldagen börjar 9:50. Klubben är öppen mellan 8-9. 

Läxa lämnas ut.

Onsdag:
Torsdag:
Fredag:

 

Med vänliga hälsningar

 

Eva, Ansi, Agnes, Ulrika, Cissi & Johannes

Klasstelefon: 08-586 313 13

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

cecilia.hogsveden-east@lemshaga.se

 

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.