Saturnus välkomstbrev

Välkomna tillbaka efter en lång och härlig sommar!

I år ser vi fram emot ett spännande och lärorikt år i Villan.
Nytt för i år är att eleverna kommer att ha slöjd- och musiklektioner.
Johannes Sterneby kommer att arbeta tillsammans med oss i vårt arbetslag under den här terminen. Han vikarierar för Nils Hernsjö, som är föräldraledig den här terminen.

Första skolveckan
På måndag den 19 aug ses vi i amfiteatern kl 9 för en uppstartssamling. Vi sitter tillsammans klassvis. Sedan går vi till Villan för att klippa bandet och inviga vårt nya hus. Alla föräldrar är välkomna att följa med dit, men ni kan tyvärr inte få följa med in. Då vill vi rå om eleverna själva.
Skoldagen avslutas kl 13 och därefter ansvarar vi lärare för eleverna fram till fritids. Kl 14.15 är det mellis.

Tisdagen är vi på skolan. Vi kommer överens om våra gemensamma regler och gör oss hemmastadda i Villan. Vi har vår första bildlektion.

Under onsdagen kommer vi att ha en utflyktsdag och då åker vi till Björkvik. Tag med lunchmatsäck och kläder efter väder. Tag gärna med en frukt, men ingen sötsak. Vi är tillbaka till mellis. Vi kommer inte att ha bad denna dag, eftersom vi behöver kolla elevernas simkunnighet innan. Detta kommer vi att göra i början av terminen.

Torsdagen är vi på skolan. Då förbereder vi bl a inför vår vandring till fornborgen på Lemshaga.
En vandring som blir uppstarten till läsårets historieprojekt.

Fredag: Vi vandrar till fornborgen. Matsäck får vi från skolan. Tänk på kläder efter väder! Tag med en vattenflaska.

 

Allmän information

I-pads –  Vi har några hörlurar som eleverna kan låna men de elever som vill får gärna ta med sig ett par egna hörlurar som de kan använda i skolan.

Avtal – Alla elever behöver lämna in en ny lapp kring ”Avtal om datoranvändning” och ”Självständig hemgång”  (finns på hemsidan ”Praktisk info”).

Skolmaterial – Skolan ser till att eleverna har det skolmaterial de behöver (tex pennor, sudd osv). Vi vill inte att de har med sig eget material eftersom det tar för mycket fokus. Däremot önskar vi att eleverna har med sig en plast eller pappersmapp som eleven kan ha sin läsläxa i för transport mellan skola och hem.

Besök av vårdnadshavare –  Ni är mycket välkomna att hälsa på oss i skolan. Vi tänker att ni är experter inom något område och därför vill vi ta vara på er kompetens. Kanske du kan berätta om ditt yrke eller bidra på något annat sätt i våra projekt? Vid besök i klassen är du en del av klassen vilket medför att du deltar och är närvarande i det vi arbetar med och finns som stöd för hela klassen.

Schema – Schemat ligger på Schoolsoft.

Ledighet – När ni önskar ledighet görs en ansökan direkt på Schoolsoft.

Kontakt med oss pedagoger – Vårt fokus är att vara närvarande med barnen, vilket gör att vi inte alltid har möjlighet att svara i telefonen. Ni når oss bäst på mail eller direkt efter skoldagen. Är det akut ber vi er kontakta expeditionen som i sin tur kontaktar oss.

Projekt – Under läsåret kommer vi att ha ett projekt tillsammans med Ingarö Hembygdsförening.
I våras lyckades vi boka in en mycket populär dag på Skansen: Gammaldags skoldag, den 5 sept. Vi hoppas få en givande dag då vi samlar information och upplevelser till vårt historieprojekt. Denna dag kommer att kosta 60 kr per elev som vi samlar in senast den 30 augusti.

Föräldramöte blir den 12 sept kl 17.30-19. Då berättar vi mer om läsårets innehåll.

Utvecklingssamtal – Eftermiddag den 23 sept och heldag den 25 sept. Tider läggs ut på school soft två veckor innan.


Fritids/klubben info

Alla behöver lämna in lappar om självständig hemgång (Även om ni tidigare har fyllt i den)
Här kommer viktig information gällande Saturnus fritids.

Saturnus-brev

Sommarläxan
I sommar vill vi att du funderar över en plats som får dig att må bra. Kanske är det på havet, i skogen, i ditt rum eller kanske är det lantstället ni brukar vara på? 

Skicka ett mejl med en bild på den platsen som du gillar. Skriv och berätta om varför du gillar den platsen och varför den får dig att må bra.

Vi ses på måndag!

Cissi, Sara, Vincent och Johannes

5 kommentarer

 • Ann-Sofie & Alicia säger:

  Alicia, Ann-Sofie & Håkan har läst. Vi ser fram emot måndag och ett nytt läsår!

 • Thomas Nordström säger:

  Hej!
  När jag klickar på ”saturnus brev” under ”Fritids/klubben info” kan jag inte öppna filen. Gjord i pages och jag har pc. Hur göra då?
  Mvh
  Thomas Nordström

 • Redaktör säger:

  Hej Thomas. Tack för att du uppmärksammade detta. Självfallet ska vi bifoga dokument som PDF. Detta är nu korrigerat.

Kommenteringen är stängd.