Saturnus veckobrev v.11

Hej alla fantastiska Saturnus familjer,

Det är så roligt att få träffa er alla, den här veckan har vi inte bara träffat er elever utan även fått förmånen att möta er föräldrar under onsdagens föräldramöte.Tack alla ni som kom och för er som inte hade möjlighet denna kväll kommer en liten summering av mötet nedan.

Kunskaper och lärande

SV – De nationella proven

Den här veckan har vi äntligen fått köra igång med de nationella proven. Det har varit med blandade känslor som eleverna har tagit sig an de olika delproven denna vecka. Vi lärare har varit väldigt pirriga inför proven men tänk vad härligt det känns efter ett prov och se allas fina resultat. Vi är så otroligt stolta över ert engagemang under proven. Ni har visat sån respekt för varandra genom att ge alla det fokus som just hen behöver. Vi har under de skriftliga delarna delat upp oss i mindre grupper, möblerat om i klassrummet, lånat bordskärmar och hörselkåpor av våra kompisar i de andra klasserna på Mellangården, så att just nu får sitta som du planerat för att få bästa förutsättningarna.

På föräldramötet fick ni höra om de tre delproven i svenska som vi har gjort den här veckan. En gruppuppgift där vi fick hjälpa två elever med deras film. Vi har även gjort två skriftliga delar för att visa läsförståelse samt hur de skriver en berättande text. Härligt jobbat allihopa det är så fantastiskt att se hur ni förbereder er och visar respekt för era kompisar.

.  

Nästa vecka kommer vi göra ytterligare tre delar i svenska. Tisdag kommer eleverna få genomföra ytterligare en muntlig del tillsammans med oss lärare. Denna del görs enskilt. Under onsdagen kommer vi göra ytterligare en individuell del utifrån en text. Därefter så kör vi sista delen i svenska under torsdagen där eleverna åter igen kommer få skriva en text.

Hem och skola

Föräldramöte:

Dagordningen denna gång var, nationella prov, arbetsområden i Saturnus, inför åk 4 självständiga elever, förmågor och färdigheter, övernattning och föräldrakoordinatorer.

Lena kom för att berätta om de nationella proven, hon berättade om att varför vi gör dessa prov är för att alla skolor ska få en likvärdig undervisning. Även för att se vad vi som lärare behöver jobba vidare med tillsammans med eleverna. Hon berättade även om hur de olika delarna ser ut med muntliga delprov i grupp men även enskilt samt de skriftliga delar som alla är enskilda. Hur alla delar hänger ihop och att årets tema handlar om Djur.

I början av Juni kommer vi bjuda in till en träff där ni ges möjlighet att få titta igenom alla delproven tillsammans med ert barn. Vi kommer till detta tillfälle ha rättat alla delprov. Ni kommer tillsammans med er barn titta igenom alla prov samt även kunna fråga oss lärare om det är något ni undrar över. Datum för detta tillfälle kommer.

Det som väntar i åk4: Klasserna blir större 24 elever i varje klass. Nya pedagoger och lärare. Nya lokaler, om ni är nyfiken kan ni titta in i klassrummen som har ingång från sidan av Storgården. Fritids blir klubben. Eleverna kommer få mer eget ansvar vid övergångar då de nu förväntas ta med det material samt behövs inför nästa lektion. Att kunna hålla koll på klockan kommer vara viktigt för att komma i tid till lektionen  Alla får även ett eget skåp.

Självständiga elever: Hur kan ni som föräldrar hjälpa era barn med detta? Vi gav ut frågan till er och ni skrev ned många olika förslag. Ni pratade om självständig hemgång i grupp. Packa väskan själv, gå in på school soft för att hålla reda på läxor mm.

Önskemål kring variation på läxa. Under kvällen fick vi ett önskemål från er föräldrar att vi förändrar läxan något som vi har tagit till oss. Vi har därför gjort en ny läxa som nu ligger för er föräldrar och elever på School soft men även på Classroom.

Nya klassföräldrar, gröna gruppen: Edit, Edwin och Lenores föräldrar. Röda gruppen:Ellen, Hedda och Georgs föräldrar.

Ni får ansvaret att planera en övernattning i Villan men självklart är det allas ansvar att vara med och sova över.

Ni bestämde även att alla elever skulle utföra något uppdrag som genererade pengar till klasskassan ex panta burkar. Alla elever samlar in 300kr. Se information från Edwins mamma Linn nedan.

Mobiler: Ni föräldrar var alla med på att informera ert barn att mobiltelefonerna används inte under skoltid eller fritidstid.

Föräldrakoordinatorer för Saturnus: Edits mamma Fredrika och Emma C mamma Anna. Hör gärna av er till dom om ni vill att de tar upp något under föräldrakoordinatormötet. Mötet ligger alltid första onsdagen i varje månad. Ni kan ta del av protokollet efter mötet på school soft.

Nästa vecka:
Måndag:
Tisdag:
Muntligt nationellt prov
Onsdag:
Skriftligt nationellt prov (röd 8.20-9.30 grön 9.40-10.50) Biblioteket glöm ej bibliotekskort!
Torsdag: 
Skriftligt nationellt prov (11.50-12.50)
Fredag:
Skriftligt läxförhör av veckans ord. Ny läxa delas ut på fredag.

Läxa:

Då vi under föräldramötet fick höra att ni gärna vill att vi varierar läxorna så kommer den här veckan en lite annorlunda läxa. Då vi just nu arbetar med stavning och meningsbyggnad i arbetsboken så blir läxan i samma tema. Eleverna har fått 10 ord på Schoolsoft och i Classroom. Dessa 10 ord vill vi att eleverna lär sig stava men även skriver av den mening som finns kring ordet i läseboken. Meningar kommer under nästa fredag förhöras genom att eleverna får skriva förhand i deras finskrivningsböcker.

Skolgarderoben:

Nu kan ni beställa skolkläder på www.skolgarderoben.se/lemshaga  

I måndags skickade vi med ett reklamblad hem från skolgarderoben.se där ni kan beställa skolkläder. Under veckan har ert barn och ni föräldrar kunnat titta och testa kläder på skolan. Vi hoppas nu att ni tar tillfälle att logga in på länken ovan och beställa just din tröja. Sista beställningsdag är onsdagen den 27 mars.

Information från fritids:

Påsklovet närmar sig och vi behöver veta om ditt barn är i behov av fritids-/klubbenomsorg under perioden 15/4-18/4.
Vad god fyll i på schoolsoft under kommentar från vårdanadshavare; Ledig alt. närvaro. Vid närvaro fyll även i aktuella tider.

Vi vill ha in din anmälan senast 24/3 för att garantera en riktigt bra omsorg där personalbemanning, elevantal och aktiviter synkar.
Obs! Fredag 19/4 är det stängt pga röd dag, samt att torsdag 18/4 stänger fritids 15.00 pga dag före röd dag.

Hälsningar Fritids och Klubben

Info från klassföräldrarna:

Insamling till klassresa
Alla Saturnus elever får i uppdrag att fram till sista april tjäna in 300kr till klasskassan inför framtida klassresa. Kreativiteten får flöda i hur man vill samla in 300kr. Det kan vara att panta egna och grannarnas pantflaskor, tvätta morfars bil eller baka goda bullar och sälja. Pengarna ska sättas in på klassens klasskonto. Påminnelse kommer i slutet av april.
Lycka till! 

Tack för den här veckan,

Camilla, Ingela, Pernilla och Nils

En kommentar

Kommenteringen är stängd.