Saturnus veckobrev v.11

Hej alla barn och föräldrar i Saturnus!

Nu känns det som om våren äntligen börjar komma! Soliga dagar, varvade med regniga. Vi tar verkligen vara på alla soltimmar vi får! Påminner en extra gång om att ha ombyten och regnkläder på hyllorna.

En speciell vecka har vi haft, då många barn visat oro kring coronaviruset. Vi försöker prata om det och dämpa oron och håller oss till den fakta vi vet. I skrivande stund så ska alla med förkylningssymtom vara hemma och blir ditt barn hängig på skolan så kommer vi att ringa hem dem. Vi är även extra noga med handhygien och tvättar händerna oftare. Vi vill att ni läser info från skolledningen på schoolsoft ang Corona. Det kommer att finnas uppdateringar varje dag.

Matematik

Denna vecka har vi fortsatt att utforska vinklar, både trubbiga, spetsiga och räta. Vi har letat vinklar i vår omgivning och i geometriska former. Vi har även övat på att skapa och rita tvådimensionella former och markerat vinklarna i dessa. Vi hittar verkligen vinklar överallt, och här nedan demonstreras hur man kan skapa vinklar med sin arm!

Spetsig vinkel
Rät vinkel
Trubbig vinkel

Nationella proven

Nu är vi igång med de nationella proven! Även nästa vecka kommer vi att ha prov under tisdag, onsdag och torsdag.
Vi vill gärna att ni skickar med en frukt som eleverna kan ta på rasten innan själva provet.
De prov som blev gjorda denna vecka har gått bra och många uttrycker att de tycker det är roligt att göra proven.

VIM (Vi i mellangården)

Nu har vi äntligen dragit igång med VIM-grupperna igen! Syftet med VIM är att skapa trygghet och sammanhållning på Mellangården. Det är uppskattat av både elever och pedagoger att ses i åldersblandade grupper och få lära känna varandra mer. Under denna termin kommer vi prata om unga på nätet i syfte för att skapa en schysst nätvardag. Vi kommer utgå från materialet Lajka som prinsparets stiftelse har tagit fram. Vi vet att allt som händer på nätet blir en del av barnens liv, såväl i som utanför klassrummet. Nätet är fantastiskt, det är ju därför vi är där. Samtidigt vet vi att nätet skapar utsatthet. Vi vill därför skapa meningsfulla och viktiga samtal med eleverna om livet på nätet för att ge barnen ökad förståelse för hur nätvardagen påverkar individen och samhället på olika sätt.

Bingel

Vi har börjat använda oss av ett nytt digitalt läromedel som heter Bingel. Med Bingel kan vi på ett roligt och lustfyllt sätt öva färdighetsträning. I Bingel har eleverna dessutom en avatar som de kan köpa kläder, frisyrer, djur och annat till. Men för att få Ping Ping (pengar) i spelet behöver de klara av uppgifter. Eleverna har verkligen uppskattat spelet och det finns bra övningar inför de nationella proven som vi försöker fokusera på i första hand.

Engelska

Vi har bestämt att vi gör ett uppehåll med glosläxan i engelskan eftersom vi utför de nationella proven nu. Däremot fortsätter vi att arbeta med nya kapitel varje vecka, men vi övar på glosorna i skolan istället en tid framöver.

Fritidsinformation

Nu är det dags att göra er anmälan inför Påsklovet v.15

Vi önskar att ni skriver Närvaro i kommentarsfältet samt skriver in aktuella tider om ni är i behov av Fritidsomsorg alt. att ni tar bort tider samt skriver Ledig i kommentarsfältet om ni är lediga. Viktigt att kommentaren närvaro/ledig skrivs in.

Observera att torsdag 9/4 (skärtorsdagen) stänger vi 15.00 och att fredag 10/4 (långfredag) samt måndag 13/4 (annandag påsk) är fritids och skola stängt.

Vi behöver ha in er anmälan absolut senast söndag 22 mars för att kunna bemanna korrekt.

Hälsningar Fritids och Klubben

Övrig info

Camilla som arbetar på klubben har valt att avsluta sin anställning här på Lemshaga.
Hennes sista dag blir onsdag den 18/3. Vi önskar henne all lycka på sitt nya jobb!

Nästa vecka:

Må: Sovmorgon/Klubben
Ti: Bild, slöjd, Nationella prov
Ons: Ny läsläxa delas ut, Nationella prov
To: Slöjd, Nationella prov
Fre: Idrott, engelska (Ingen läxa)

 

Trevlig helg!
Sara, Cissi, Nils och Vincent

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.