Saturnus veckobrev v.12

Hej alla Saturnusar!

 

Våra elever är fantastiska! De flesta eleverna har nu tagit sig igenom alla delprov i svenska. Vi är så stolta över deras arbete med dessa prov. Ni föräldrar får passa på och överösa dem med beröm. Vi har denna vecka gjort delproven om faktatext, både läst och skrivit. Vi har dessutom hunnit lyssna på eleverna som har läst högt för oss lärare. Nästa vecka påbörjar vi arbetet med delproven i  matematik. Vi kommer att göra tre delprov under nästa vecka (tisdag, onsdag och torsdag).

 

Kunskaper

 

Tema världen

Under veckans so-lektion förberedde vi oss inför vårt arbete med våra länder. Under några kommande veckor kommer våra elever att vara en resebyrå som kommer att ta fram fakta om olika länder. Vi gjorde tillsammans en tankekarta om vad vi tycker ska vara med i vår resebroschyr. Nu gäller det för eleverna att “sälja in sitt land” till våra tilltänkta resenärer.

 

 

Singma – Tid

Vi har nu påbörjat ett nytt kapitel i vår mattebok, tid. Under veckan har vi diskuterat allmänna begrepp som sekund, minut, timme, timvisare, minutvisare m.fl. Vi har även beräknat tid, “Vad är klockan om…?”. Vi har dessutom beräknat tidsskillnader,”Hur lång tid tar det för xx att…?” Det här med tid är inte alltid helt lätt. Vi märker att några kan digital tid, andra kan analog tid och vissa kan både och. Det är väldigt bra att regelbundet öva på klockan samt att eleverna själva har en klocka på sig. Som vi pratade om på föräldramötet förväntas eleverna kunna passa tiderna när de går upp till mellanstadiet.

 

 

 

Rocka sockorna – olika är bra

Under torsdagen deltog vi i “Rocka sockorna”. Tänk om alla skulle vara skapta i samma form och vara precis likadana, hur tråkigt skulle inte det vara! Vi har under veckan diskuterat om varför det är bra att vi alla inte är lika. Eleverna fick dessutom skriva och berätta varför de rockar sockorna samt varför de tycker att det är viktigt att uppmärksamma denna dag.

 

   

   

 

Hem och skola

 

Läxa

  • Läsläxa + veckans ord – Läs kapitel 20 “En dag av törst”. I läxa har eleverna har fått 5 ord som de ska öva på. Dessa 5 ord vill vi att eleverna lär sig stava men även skriver av den mening där ordet finns med i läseboken. Meningar kommer under nästa fredag förhöras genom att eleverna får skriva för hand i deras finskrivningsböcker. Uppgiften finns delad på Classroom.
  • Matteläxa – Klockan. Då vi ser att flera elever behöver träna på klockan blir denna veckas läxa att träna på klockan. Några elever kommer att få ta med sig matteboken för att arbeta klart samt repetera de tre lektioner vi arbetat med under veckan (kapitel 4, lektion 1-3). Denna bok tas med till på tisdagen För de som är klara med lektionerna i matteboken kommer istället att få klura på denna uppgift: Tid – Vi övar

 

Information inför vecka v.13:

Måndag:

Tisdag: NP matematik

Onsdag: NP matematik

Torsdag: NP matematik

Fredag:  Skriftligt läxförhör av veckans ord. Ny läxa delas ut på fredag.

 

Kommande händelser

  • 3/4 – Föreläsning om Culture of thinking (se mer nedan).
  • v.16 – Påsklov
  • 30/4 – Gårdsstädning och Hattparad

 

Fritids

  • Vi har börjat med ‘Världen’ under skoltid, på fritids fortsätter det arbetet och veckans pyssel de kommande veckorna är kopplade till detta. Eleverna har fått i uppgift att skapa något som är typiskt för det land de ska jobba med. Den här veckan har vi gjort skisser och planerat vilket material som behövs för att skapa våra alster. Ska bli kul att se det färdiga resultatet om några veckor. Skolgården är just nu ett enda stort lerfält. Vi vill fortsatt att eleverna har överdrag på sig när de är ute.  Många upplever att det känns varmt med överdrag på eftermiddagarna. Kanske har ni ofodrade hemma att byta med?

 

Vi påminner igen om närvaro/frånvaro under påsklovet;

Påsklovet närmar sig och vi behöver veta om ditt barn är i behov av fritids-/klubbenomsorg under perioden 15/4-18/4. Vad god fyll i på schoolsoft under kommentar från vårdnadshavare; Ledig alt. närvaro. Vid närvaro fyll även i aktuella tider. Vi vill ha in din anmälan senast 24/3 för att garantera en riktigt bra omsorg där personalbemanning, elevantal och aktiviteter synkar. Obs! Fredag 19/4 är det stängt pga röd dag, samt att torsdag 18/4 stänger fritids 15.00 pga dag före röd dag.

/Fritids

 

Föreläsning om Culture of thinking

Inbjudan till samtliga vuxna på Lemshaga!

Den 3 april kl.18.30 inbjuds alla vuxna till månadens föräldrakoordinatormöte. Idag kommer Patrik Bohjort, vår Förstelärare inom Culture of thinking att berätta för alla som är intresserade varför vi använder oss av den pedagogiken och hur det ser ut i praktiken. Det finns kaffe och smörgås för den som önskar. Vi behöver veta hur många som kommer på grund av lokalen. Så vänligen besvara detta senast den 1/4.

/Varmt välkomna, önskar Lemshagas föräldrakoordinatorer och skolledningen.

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Camilla, Pernilla

 

 

7 kommentarer

Kommenteringen är stängd.