Saturnus veckobrev v 12

Hej alla fina Saturnusfamiljer!

  

I dessa tider känns det extra viktigt att skolan fortfarande får vara igång så att eleverna har lite rutiner att följa. Det är klart att vi har märkt av en oro bland vissa av våra elever och det påverkar givetvis vår skoldag, men vi gör vårt absolut bästa för att alla ska känna sig trygga och att vi ska kunna fortsätta så bra som möjligt.
I Villan har vi fått förstärkning av olika pedagoger då några av oss har varit hemma pga vab eller sjukdom. Tack!

Tillsammans ska vi klara det här, eller hur!

 

Stenåldern
Vi har lärt oss mer om stenåldern genom att läsa faktatexter och se på film. Vi har sett på de två sista avsnitten av Arkeologens dotter på ur.se. Eleverna fick också måla en bild av en stenåldersmänniska, hur de kanske kunde sett ut. Därefter fick de fantisera kring personen:
– Vad heter du?
– Hur gammal är du?
– Vilka fler finns i familjen?
– Var och hur bor du?
– Vad sysslar du med?
– Har du varit med om något spännande?


Klassråd

Vi tittade på ett avsnitt på ur.se ”Berätta för mig”. Det handlade om Rodde som blev retad av sina kompisar.
Hur gör man när ens kompisar säger saker för att ”skoja” som man inte tycker är roligt?


Matematik
Vi har fortsatta arbeta med kapitlet kring vinklar och tredimensionella former.
Det har varit ett mycket uppskatta kapitel med många praktiska övningar. Vi har t ex letat efter räta vinklar i klassrummet och byggt geometriska former i papper. Vad tror ni att det blir för form av den röda och blå formen om man viker den?

 

Nästa vecka fortsätter vi arbeta med Tid, analog och digital klocka samt uppskatta och beräkna tid. Om ditt barn känner sig lite osäker på klockan så försök använd er av den i vardagen på ett meningsfullt sätt. Om 20 min ska vi äta, vad är klockan då?
Hur lång tid tror du att det tar för dig att göra din läsläxa? Du ska ta bussen 20 minuter efter att skolan har slutat. Hinner du gå till busshållplatsen på den tiden? Hur säger man halv sju i digital tid?


Skola och hem

Nationella prov
När det gäller de nationella proven har vi gjort två stycken den är veckan, ett i svenska och ett i matte. De som har varit hemma får göra proven vid ett annat tillfälle. Vi lärare har koll på detta.

 

Biblioteksbesök
Vi bokade in två nya besök på biblioteket i Gustavberg, men de blev inställda. Om du skulle få påminnelser kring böcker som vi har lånat med klassen, bortse från dessa.

I behov av fritidsomsorg under studiedagen onsdag 25/3?

Som ni tidigare fått information om så behöver vi ha en studiedag redan nu på onsdag 25/3 pga fortbildning för pedagogisk personal inom distansundervisning.

Fritids/klubben kommer att hålla öppet fram till 15.00 denna dag för er i behov av det. Vi vädjar om att endast ni med behov nyttjar fritidsomsorgen denna dag. Detta för att vi önskar att även så många som möjligt av fritidspersonalen kan delta i fortbildningen denna dag.

ALLA med fritids/klubbenplats behöver gå in på schoolsoft och under fliken mina tider skriva under kommentar från vårdnadshavare: Ledig alt. närvaro.
Detta är mycket viktigt att ni gör snarast möjligt (senast söndag 22/3) så att vi kan planera bemanningen inför denna dag.

Hälsningar
 Fritids och Klubben


Nästa vecka

må: Sovmorgon/Klubben, Sagoskrivning, SO mm.
ti: Friluftsliv/nationella prov SV, NP matte (C-gruppen)
ons: Studiedag för lärarna kring distansundervisning, se info ovan
to: Läsläxan förhörs och ny delas ut,  NP matte (A och B-gruppen)
fre: NP

Trevlig helg!

Cissi, Sara, Nils och Vincent

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.