Saturnus veckobrev v.13

Hej alla barn och föräldrar i Saturnus!

Vi har haft en fin vecka även om den har bjudit på många nya inslag. Under vår studiedag i onsdags fick vi lära oss hur vi ska lägga ut schema och uppgifter via schoolsoft och google classroom. Några har lyckats hitta rätt och kunnat lämna närvaro och följt vår planering under skoldagen hemifrån. Det har inte blivit rätt alla gånger, men hoppas ni har lite tålamod då detta är mycket nytt för både Cissi och mig (Sara). Vi finns alltid på mailen om det är frågor/ problem som vi kan hjälpa er med då det är svårt att svara i telefon eftersom vi undervisar som vanligt i klassen. Vi får lära oss lite tillsammans och jag är övertygad att vi tillsammans kan få det att fungera bra!

Det har gått ut information om att alla NP inte längre är obligatoriska. Dock känner vi att de är väldigt bra material och ett utmärkt sätt för våra elever att få syn på sin egna styrkor och utvecklingsområde. Det är även en bra utvärdering för vår undervisning. Därför ska vi fortsätta att utföra alla nationella prov, men mer som en del av vår ordinarie undervisning.

Matematik

Nu arbetar vi med klockan, både digitalt och analogt. Vi märker att detta är ett kapitel som många behöver öva på och repetera. Så fram med alla klockor hemma! Vill tipsa om att se ”tidsakuten” på ur. Bra avsnitt om både den analoga klockan och den digitala. Vi har även utfört ytterligare ett NP i matten och denna gång handlade det om area och omkrets.

Svenska/ SO

Promenad till Lemshagas staty
I tisdags promenerade gröna gruppen till udden vid Lemshagasjön, där vår fina stay står. Många av oss har betraktat den på håll. Den ser ganska liten ut.
De flesta visste inte så mycket om statyn, så det var spännande att gå närmare och utforska den och platsen där den står. Nu var ett perfekt tillfälle att göra det, innan hästarna har sin hage där.
Statyn som står på en kolonn (ett rätblock av sten) består av en person, av manligt kön, som balanserar på tummen och pekfingret på en hand. Den ser väldigt mäktig ut när man står på nära håll och tittar underifrån.
Eftersom röda gruppen inte har gjort promenaden, vill vi inte avslöja mer om statyn, eller dess konstnär just nu, men vi kommer alla att få veta mer så småningom…
Det finns en liten glänta med en äng nära statyn dit vi gärna vill gå tillbaka och ha pic nic senare i vår. Vi fylldes alla av förundran över vår fina miljö, en underbar vårdag i mars. Tacksamhet att få vara tillsammans och utforska livet.
Vi har även gjort ett NP i svenska som denna gång var att läsa en faktatext om olika träd. Vi övade först genom att vi läste en del av texten högt, och tillsammans svarade på tre frågor. Sedan fick alla elever läsa några sidor själva och svar på frågor som hörde till texten.

Idrott

Under fredagens idrottstimmar slog vi ihop klasserna och gick under eftermiddagen en långpromenad till Södersved där vi stannade för att leka lekar. Att röra sig utomhus istället för en gympasal känns extra lockande just nu när vårvärmen gör ett besök. Och vår fina natur runt vår skola gör allt extra härligt!

Nästa vecka:

Må: Sovmorgon/Klubben
Ti: Bild, slöjd, Nationella prov
Ons: Ny läsläxa delas ut, Nationella prov
To: Slöjd, Nationella prov
Fre: Idrott, engelska (Ingen läxa)

Trevlig helg!
Sara, Cissi, Nils och Vincent

2 kommentarer

  • Anders Karin Matilda säger:

    Tack Sara! Har så många gånger tänkt om det är en ”Äkta” staty av konstnären… och hur kommer det sig att den står just där av alla ställen…?!?! Jätte nyfiken! Bra att ni kör på med NP! Förstår att vi här hemma behöver fokusera på både analog och digital klocka… O behöver ni ”vuxenhjälp/närvaro” i skolan – hojta så kan vi samordna!

Kommenteringen är stängd.