Saturnus veckobrev v.13

Hej alla fantastiska Saturnusar!

Ytterligare en vecka är slut och vem vet vilken årstid det egentligen är. Vi blev allt lite lurade från förra veckan att våren var här för att stanna. Trots allt så sken solen och snön föll ner under veckan. 

Under veckan har vi hunnit göra våra första nationella prov i matematik, ytterligare fyra skriftliga prov återstår i matematik. Veckan har även innehållit vinklar, stop motion, istiden, friluftsliv m.m.

Vår hustomte Ramon som arbetat på Säteriet och Lemshaga har slutat och han var snäll och kom och bjöd vår klass på glass. Det är inte varje dag man äter isglass ute när det snöar. Vi tackar för glassen och önskar Ramon lycka till!

 

   

  

 

Under fredagen skulle Google Earth ta nya satellitbilder och självklart ville vi vara med på det nya fotot över Lemshaga. Vi gick därför ut på tennisplanen och bildade ett hjärta. Nu hoppas vi att vi är med på den nya bilden. Bilden ska tydligen kallas för DARUL (läs baklänges). 

  

 

Singma – Vinklar och geometriska former

Denna vecka har vi påbörjat ett nytt kapitel, vinklar och geometriska former. De kommer lära sig vad en vinkel är och tränar på att hitta och markera vinklar i olika föremål, i bokstäver och i geometriska former. De kommer att få rita vinklar, samt jämför och beskriver skillnaden mellan räta, spetsiga och trubbiga vinklar. De kommer att få arbeta både med tvådimensionella och tredimensionella former. 

 

   

   

   

 

Forntiden

Denna vecka har vi repeterat istiden och dess ord och begrepp. Vi har pratat om inlandsisen, rundhällar, isräfflor, flyttblock, rullstensås och jättegrytor.  Därefter fick eleverna använda sig av dessa ord för att skriva en kortfattad fakta text om istiden. Denna text fick eleverna sätta in i vår bok om forntiden. 

 

   

 

Näringskedjor – Stop motion

Eleverna har nu gjort färdigt sina filmer om näringskedjor i Stop motion. När alla eleverna hade arbetat klart var det dags att för filmvisning. Det är så roligt att se deras engagemang och att de använder sig av producent, konsument och toppkonsument. Vi hoppas klippa ihop alla filmerna så att även ni föräldrar kan ta del att dessa fantastiska filmer. 

 

Friluftsliv

Denna vecka kopplade vi friluftslivet till istiden. Vi gick en promenad som var 3000 meter. Detta för att få en känsla över hög/tjock isen var då inlandsisen låg över norden. Efter promenaden gick vi till IP och lekte Catch the flag

 

 

  

 

 

Hem och skolan

Läxa:

  • “Nyckeln till skatten”  – läsebok kap. 23 “Kanske datorer och en massa spel?” s.158-165.
  • Läxan görs på Classroom. Läxan ligger under fliken “klassuppgifter”. För att logga in på Classroom använder eleverna sin mailadress (förnamn.efternamn@lemshaga.se) samt ett lösenord som slutar med deras födelseår. Om de glömt bort lösenordet hör ni av er till mentor. 

 

Information inför vecka 14:

Måndag

  • Skolan börjar kl.9.40. 

Tisdag

  • Slöjd – vi ser gärna att de elever som har slöjd första lektionen kommer till Villan först och lämnar sin väska.
  • Nationella prov – ta gärna med en extra frukt för att fylla på energin. Tänk på att komma i tid till lektionen!

Onsdag:

  • Musik och bild. 
  • Nationella prov – ta gärna med en extra frukt för att fylla på energin. Tänk på att komma i tid till lektionen!

Torsdag

Fredag

  • Idrott – Ta med idrottskläder samt handduk till duschen. 

 

Kommande händelser:

  • v.11-20 – Nationella proven
  • v.15 – Påsklov

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel, Vincent, Caroline och Tina

 

ingela.eriksson@lemshaga.se 

daniel.ekmark@lemshaga.se 

caroline.lorne@lemshaga.se 

vincent.karlsson@lemshaga.se 

tina.fredriksen@lemshaga.se 

Villan: 08-586 313 11

Fritids MG: 08-586 313 27

 

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.