Saturnus veckobrev v 17

Hej alla fina Saturnusfamiljer!

Vi har haft en jättebra vecka i Villan; vackert vårväder och bra lektioner med fint fokus. Kanske beror det på att alla får chansen att röra på sig och få mycket kraft i vår fina natur?

Vi glads över att få ses i skolan varje dag.
Vi är ödmjuka inför livet – och tar inte allt för givet.

Hanan är lärarkandidat i Saturnus i två veckor. Hon följer mig (Cissi) och observerar och dokumenterar vad som sker. Det känns roligt och intressant att få ha henne hos oss! Hon kommer också att få prova på att leda några lektioner.

 

Friluftsliv
Under tisdagens friluftslivslektion fick eleverna lära sig mer om hjärnan och vi pratade också om ”Tankens kraft”. Hur kan man tänka/göra om det är något som man tycker är svårt eller kanske tråkigt? Vi kan ju faktist påverka både oss själva och andra med positiva tankar. Eleverna fick fundera kring detta och tipsa varandra. Hur gör man t ex om man inte kan somna, om man har svårt att lära sig tabellerna, om man är rädd eller orolig för något? 
Vilka kloka barn vi har och vad modiga de är när det gäller att kunna dela med sig av sina tankar och erfarenheter. Vi lär oss av varandra och blir starkare tillsammans!

Halva gruppen arbetade kring hjärnan och tankens kraft och den andra gruppen spelade catch the flag på fotbollsplanen.


Svenska

Vi startade vårt läsprojekt genom att alla fick välja en ny bok som de sedan tog med sig hem tillsammans med skrivboken där de ska dokumentera sin läsning. Läs mins tre gånger per vecka (gärna mer) och dokumentera i skrivboken. Om ditt barn har en svår bok så går det bra att även läsa högt en sida då och då för ditt barn. Då kan hen slappna av en stund och bara fokusera på berättelsen och inte själva läsningen. Ni får en gemensam läsupplevelse.

 

På torsdagen skrev vi en saga på temat ”En ovanlig skoldag”. Det var det sista delprovet i Svenska.


Musik

På musiklektionen den här veckan fick röda gruppen sjunga visor och Jonas berättade om Dalarna och den musikskatt som kommer därifrån. Vi fick även lyssna på och sjunga med i sånger av Dan Andersson och Evert Taube.


Matematik

Under veckans lektioner har vi arbetat med Division och problemlösning kring detta.
Nästa avsnitt kommer att handla om programmering.
Vi har även genomfört det sista nationella provet i matte och svenska. Några elever har dock prov kvar som vi ska genomföra de närmaste veckorna.
Proven ger oss möjlighet till en avstämning kring hur väl elevernas förmågor har utvecklats och samtidigt utvärderar vi vår egen undervisning. De elever som behöver lite extra stöd eller behöver träna mer på ett specifikt område/förmåga, kommer att få med sig material hem att träna på. Det gäller framför allt uppställning av tal, subtraktion.

 

 

Vi önska även att alla tränar på tabellerna från 1-5 så att de sitter. De elever som vill får även gör ett skriftligt test nästa vecka och de som lyckas får då sitt ”Körkort”.
 Dessutom är det väldigt bra om ni också kan träna på övriga tabeller från 6-9.

 

Skola och hem

Torsdagen den 30/4 är det städdag på Mellangården. Vi städar och gör fint både ute och inne.
 Nu får vi också tillfälle att plantera hemliga frön och växter vid Villan. Tag gärna med handskar samt kratta eller borste som är märkt.
I år är tyvärr den traditionella hattparaden inställd p g a att vi inte ska ses i stora grupper.
Däremot kommer det att bli dans vid några olika stationer för att fira våren – och livet!

Veckans vandring vid Pilhamn blev tyvärr inställd. Damerna i Hembygdsförening kan tyvärr inte träffa oss och vi vill heller inte åka iväg i stor grupp på bussen.
Besöket på historiska museet är inställt, eftersom museet har stängt. Dock vore det väldigt kul om ni kunde ta med era barn dit och gå till Forntidsutställningen så snart det öppnar igen. Jag vill även tipsa om Vikingamuseet på Djurgården.

Just nu är det osäkert om vi kan ha någon träff med föräldrar och barn, som var planerad till den 3 juni. Vi återkommer kring det.

 

Nästa vecka
må: Sovmorgon/Klubben
ti: Bild
ons: Tag med kapitelbok och läslogg
to: Städning, dans
fre: Lov, Första maj

Trevlig helg!
Cissi, Sara, Vincent, Nils

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.