Saturnus veckobrev v 18

Hej alla barn och föräldrar i Saturnus!

Tack för en fin vecka tillsammans!

Matematik

Denna vecka avslutade vi kapitlet om multiplikation och division. Vi har även jobbat på med de nationella proven för de som missat vissa prov. Under torsdagen gjorde vi även ett text i multiplikationstabellerna 1-5.

Svenska

På onsdagen fick alla barn berätta och presentera den bok de valt att ha som läsläxa. Hos många barn har vi märkt en större motivation och läslust när de fått välja bok själv. Det var många bra boktips och vi fortsätter med denna läsläxa terminen ut. Vi vill avsluta terminen med en rekordlång rulltårta, eller hur?! Hoppas ni vill vara med och bidra!

NO

Vi har nu avslutat arbetet med faktatexter om dinosaurier. Det blev många fina faktatexter om allt från mindre flygande dinosaurier till ”monster” dinosaurier som till exempel Tyrannosaurus eller de smarta jägarna Velociraptor.

Vi avslutade temat med att se familjefilmen ”Dinosaurier” för att verkligen få känslan för hur dinosaurier och kunde se ut och hur stora de egentligen var.

Vårstädning/ Normer och värden

Vi avslutade veckan med att vårstäda hela skolgården. Alla hjälpte till och kratta, sopa, plocka skräp och samla ihop leksaker. Vi planterade även med Hanan ett frö i krukorna/burkarna som barnen haft med sig. Det blir spännande att se vad som kommer upp, för det var hemliga frön! Hanan bjöd sen även alla barnen på fika efter lunchen till alla barns glädje! Hon gör sin sista dag hos oss på måndag och vi vill verkligen tacka henne för ett jättefint arbete hos oss!

När hattparaden blev inställd som treorna egentligen brukar hålla i, styrde vi upp olika danser som barnen ledde under första rasten. Vi delade upp barnen i tre grupper (för att inte vara för många barn på samma plats) och alla Pluto, Neptunus och Uranusbarn fick dansa tillsammans med våra fina ungar!

Skola och hem

Det är en väldigt pressad situation på vägen in till skolan. Många bilar står i kö på morgonen och väntar på att få komma fram. Vi vill uppmuntra er som kan och vill att promenera den sista biten från IP. De som har möjlighet att gå eller cykla till skolan uppmuntras också att göra det.
Hälsningar Skolledningen

Övrig info

Från och med nästa vecka kommer idrotten vara ute. Ta med kläder efter väder!

Skolloppet 
Nu är det äntligen dax för skolloppet 2020. På tisdag den 5/5 springer alla elever i Mellangården och Villan skolloppet. Då vi nu lever i Coronatider kommer inte alla klasser att springa samtidigt utan vi sprider ut klasserna under dagen. På förmiddagen kl. 9.00 springer Pluto och Saturnus och efter lunch kl. 12 springer Neptunus och Uranus. Det är bra om eleverna kan komma i sköna, rörliga kläder direkt på morgonen då vi inte gör något ombyte. Självklart rekommenderar vi gympadojor. Vi startar loppet med en uppvärmning till musik. Alla elever har en nummerlapp som de själva har gjort med sin favorit siffra och sitt namn. Sen springer eller går vi runt en bana som är ca 400m så många varv vi hinner/orkar på 30 minuter. Vi drar streck för varje varv som eleverna gör. Det är ingen tävling utan ett lopp för allas egna hälsa. Vi lägger sen ihop alla varv vi gjort tillsammans och ser om vi kan nå Paris. Det är dit Team Rynkeby med sina gula cyklar tar sig under många mil från flera platser i hela Europa. Vi har lyckats ta oss till Paris varje år:) Efter loppet bjuds alla på frukt och juice. Eleverna kommer även att få ett armband och ett diplom för sitt deltagande. I år går den frivilliga insamlingen till Hjärnfonden för barn. Läs bifogad information från Team Rynkeby.
Vi hoppas på en energirik, rolig och fin dag!
/Alla pedagoger på Mellangården/Villan
Kulturstig Pilhamn
Denna vecka skulle vi ha vandrat den nya kulturstigen i Pilhamn. Men på grund av rådande omständigheter så fick vi ställa in vår utflykt. Vi bifogar därför bild med info nedan och rekommenderar varmt att åka dit och uppleva den nya stigen!

Nästa vecka
må: Sovmorgon/Klubben, Sagoskrivning, SO mm.
ti: Friluftsliv, Barncancerloppet.
ons: Läsläxan förhörs, ta med er läsebok och er läxbok.
to: Slöjd för grupp C.
fre: Idrott (utomhus), teknik.

Trevlig helg och mysig Valborg önskar vi er!

Sara, Cissi, Nils, Vincent och Hanan

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.