Saturnus veckobrev v. 20

Hej alla i Saturnus,

Nu har ännu en vecka gått och sommarlovet börjar närma sig med stormsteg. Vi har bara 12 skoldagar samt 6 lovdagar kvar av denna termin.

Ansvar och inflytande

SO – Teater

Nu har vi äntligen påbörjat vår teater om hur människorna levde förr. Eleverna har längtat så efter detta efter att vi frågade för några veckor sedan om de ville göra en teater. Alla har sin del och tar ett stort ansvar i att göra ett så bra jobb som möjligt.

Vi har en grupp som ordnar med ljudet, de tittar igenom alla gruppers manus för att se vart de behöver tillsätta ljud för att förstärka det som visas uppe på sen. De lägger även in bakgrundsljud till de sångerna. Allt i rätt ordning för att det ska vara lätt att spela upp.

Rekvisita gruppen jobbar med att ta fram material från naturen och hjälper till som statister när fler karaktärer i teatern behövs.

Berättare har vi som hjälper till att skapa ett sammanhang med hjälp till att förstärka vad som sker. De hjälper även till om skådespelarna tappar sina repliker.

Skådespelare som övar på repliker och funderar kring vad de behöver ha på sig samt meddelar rekvisitagruppen om det är något de behöver som kanske de skulle kunna ordna med.

Sång och musik skapar melodier till de låtar som ska sjungas och övar in sina låtar.

Eleverna har många ideér kring vad de behöver ta med inför att vi spelar upp denna teater. Hoppas de är ok att de tar med sig hemifrån.

Kunskaper

Matematik – Programmering

Den här veckan har vi tittat tillbaka på hur vi kan skriva stegvisa instruktioner för att kunna programmera varandra. Vi har även funderat kring hur vi skulle kunna förkorta en instruktion så vi inte behöver upprepa oss. För att kunna ge instruktioner i ett rutnät tittade vi även på hur vi skulle kunna använda oss av koordinater. För att testa på koordinater så spelade vi sänka skepp vilket många tyckte var väldigt roligt. Kanske ett spel att spela i helgen 😉

     

Därefter gick vi vidare för att se hur vi skulle kunna skriva en kod där vi använder oss av loopar. För att göra det fick alla elever göra varsitt armband där de skapade ett mönster som upprepade sig ett antal gånger för att sedan skriva sin kod. En kod kan ju ibland bli fel och då förstår ju inte datorn. Vad kallas det? För att fördjupa oss närmare så tittade vi närmare på buggar och försökte hitta felen i koden som vi skrivit till våra armband.

No – experiment kring jämnvikt och tyngdkraft

Fredagen fick eleverna reflektera kring jämnvikt och tyngdkraft. Vi tittade på filmer som skapade diskussioner därefter fick eleverna testa och skriva ned sin hypotes och sitt resultat till de olika experimentet.

 

 

 

Normer och världen

Konsert

Under torsdagen uppträdde alla våra kören elever den här terminen för oss på Mellangården. Vilken fantastisk show ni bjöd på. Ni är alla helt fantastiska på att sjunga och få oss andra att gunga med. Tack Jonas och Lisen för denna aktivitet som gav oss ett tillfälle att ses allihopa.

Nästa vecka:

Måndag: Fritids (Vi lärare rättar era NP)
Tisdag: Fritids (Vi lärare rättar era NP)
Onsdag: Idrott ute för alla
Torsdag: 
Fredag:

Läxa:

Ni fortsätter läsa lite varje dag och samtala om vad ni läst tillsammans med en vuxen ev skriver ned med hjälp av våra lässtrateger.

20-21/5 Samrättningsdagar NP; Skolan stängd, Fritids/klubben öppet.

Hello Klubben här!

I vanlig ordning samkör vi Klubben och Villan dessa dagar när den ordinarie undervisningen uteblir.

För er som anmält er som närvarande under studiedagarna måndag 20/5 samt tisdag 21/5 gäller följande planering:

Måndag förmiddag är vi på Klubben, spelar spel, pysslar och är ute på gården. Efter lunch tar vi med oss mellis och går till Södersved för lite skönt häng. Tipspromenad och volleyboll kommer att anordnas för den som vill. OBS! EJ BAD.

Tisdag förmiddag bakar vi något gott till eftermiddagens filmvisning. Vi är ute och leker och tar med oss lite pyssel ut för den som är sugen.

Vi ser fram emot två härliga dagar med er!

Blänkare: Nu närmar vi oss sommaren med stormsteg…

29/5 Denna dag får vi besök av de nya klasskompisarna inför Jupiter. De nya eleverna kommer kl.8.30 och stannar fram till kl.12. Eleverna kommer att vara i olika grupper för att kunna gå till tre stationer med olika aktiviteter. Därefter kommer vi äta lunch tillsammans. Vi ser fram emot en rolig dag där både de nya och gamla eleverna ges chans att lära känna varandra.

29/5  Fritids stänger kl.15.00.

30/5  Kristihimmelsfärd; Skolan och Fritids/klubben stängt pga röd dag.

31/5 Klämdag; Skolan stängt, Fritids/klubben öppet.

5/6 Stänger fritids/klubben 15.00.

6/6 Nationaldagen; Skolan och Fritids/klubben stängt pga röd dag.

7/6 Planeringsdag; Skolan och Fritids/klubben stängt.

13/6 Skolavslutning fm, Fritids/klubben öppet. I år se vi utanför Villan för att säga hej då samt få uppleva en trevlig stund tillsammans mer info kommer.

Trevlig helg på er,

Camilla, Ingela, Nils och Pernilla

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.