Saturnus veckobrev v 19

Hej alla Saturnusfamiljer!

Glädje, kreativitet och hjärngymnastik

Veckans brev får inledas med härliga bilder från skolloppet för hjärnfonden som avgick i tisdags. Vi behöver fylla våra skoldagar med mycket lust, kreativitet och engagemang för att orka hålla ut i denna tuffa tid.

  
            
   

Tack Gottis och alla andra som gjorde denna dag till ett härligt minne!

 

Multiplikationskörkort
Under veckan har några elever fått sina multiplikationskörkort för 1:ans till 5:ans tabell. Alla de som vill få ett körkort ska lyckas göra ett test, utan några fel. Det går bra att försöka igen nästa vecka.
Vi har jobbat vidare med programmering under veckans mattelektioner. Ett uppskattat inslag var när vi spelade sänka skepp.
Det är ett tips till er där hemma!

 

Hemliga fröer
Våra fröer har börjat komma upp och vi väntar med spänning på vad det ska bli…

 

Svenska och SO
Vi håller just nu på med att göra klart årets arbeten; skriva rent sagor, göra färdigt våra historieböcker mm.
Det känns viktigt att få slutföra våra arbeten så att alla kan känna sig nöjda.

 

Skola och hem

Under veckans klassråd pratade vi bl a om Lemshagas regler. Vi har märkt av ett negativt beteende när det gäller svordomar och neråtpuffar. Vi har därför utmanat alla elever och oss lärare att ge minst en person en uppåtpuff varje dag.

 

Behov av fritids v.21
Vecka 21 ser annorlunda ut gentemot andra veckor, då skolan är stängd hela veckan pga studiedagar och lovdagar. Vi behöver därför veta hur ert omsorgsbehov för fritids ser ut de dagar då fritids/klubben är öppet.

Måndag 18 Maj – Skolan och Fritids stängt, pga fortbildningsdag Lemshagaforum
Tisdag 19 Maj – Skolan stängd, Fritids öppet
Onsdag 20 Maj – Skolan stängd, Fritids öppet till 15.00
Torsdag 21 Maj – Skolan och Fritids stängd pga röd dag, kristi himmelsfärd
Fredag 22 Maj – Skolan och Fritids stängd pga lovdag, (ersätter 6 juni)

Vi vill ha in er anmälan via schoolsoft (ni fyller i aktuella tider, samt Närvaro alt. Ledig i kommentarsfältet) senast söndag 10 maj.

Hälsningar Fritids & Klubben

 

Information om skolavslutningen den 10 juni

Detta år kommer inte skolavslutningen att se ut som den brukar på Lemshaga. På grund av rådande situation kommer vi att vara i våra klassrum istället för amfiteatern och tyvärr är inga föräldrar välkomna. Skolavslutningen kommer att pågå mellan kl.9.00-10.30. Därefter är det lunch för de som är i behov av fritidsomsorg. Vi behöver planera denna dag och behöver således få reda på hur många elever som endast är här under skolavslutningen samt hur många elever som är i behov av fritidsomsorg före och efter själva skolavslutningen.

Är ni i behov av fritidsomsorg före eller/och efter skolavslutningen skriver ni på Schoolsoft under kommentar från vårdnadshavare fritids före och/eller efter, samt lägger in aktuella tider för dagen. Är ni inte i behov av fritids denna dag behöver ni skriva endast skolavslutning. Detta behöver ni ha gjort senast 24 maj.

 

Nästa vecka:

Må: Sovmorgon/Klubben
Ti: Bild, so, Slöjd
Ons: Läsläxan samlas in (Skrivbok och kapitelbok)
To: Slöjd, kör mm
Fre: Idrott (ute)

Trevlig helg!

Cissi, Sara, Nils och Vincent

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.