Saturnus veckobrev v. 19

Hej alla fantastiska Saturnusar!

Vecka 19 har nått sitt slut och likaså de nationella proven. I veckan gjorde vi det sista delprovet som var en gruppuppgift i matematik. Saturnusar, ni ska vara väldigt stolta över er själva! Vi har också hunnit med Lilla körens partykonsert, fritidshemmets dag, skolans dag, omkrets, area, skala, friluftsliv och massor av mer. 

Under friluftslivet gick vi till Scoutstugan med fokus på återhämtning.

Kunskaper

Singma

I matematiken har vi fortsatt lära oss om omkrets och area. Målet med veckans matematiklektioner har varit att eleverna ska kunna beskriva vad area är, uppskatta area med hjälp av kvadrater, mäta area med hjälp av kvadrater, skapa olika former med samma area, beräkna area med hjälp av rutnät samt beräkna area med multiplikation.

 

Skolans dag 

Tack till er som kom förbi Villan och såg vår verksamhet! Ni fick testa på tre olika aktiviteter som barnen fått möta under året. Den första aktiviteten var en Kahoot (frågesport) om Forntiden. Med hjälp av ipads fick man logga in på frågesporten med en kod och sedan svara på frågorna digitalt. Den andra aktiviteten handlade om att skapa hällristningar. Det var full kreativitet utanför Villan! På den tredje aktiviteten fick man prova på att göra Stop-motion-filmer. Våra elever är riktiga proffs på det och handledde våra besökare väldigt bra!

 

Hem och skolan    

Återkoppling NP

Äntligen är vi i mål med de nationella proven, bra jobbat! Onsdagen den ⅙ är ni välkomna att med ert barn få se proven tillsammans. Tider kommer att finnas för bokning på Schoolsoft från och med måndag. Det är först till kvarn som gäller!

Från fritids

Hej!

I tisdags firade vi fritidshemmets dag tillsammans med fritids alla elever, denna dag grillade vi korv till mellis innan vi fick prova på olika aktiviteter och lekar.

I onsdags fick familj och vänner som hade möjlighet att komma, se hur skolan ser ut i verksamheten. Så kul tycker vi att vi äntligen kan bjuda in er efter år i pandemi-tider.

Nu till något helt annat, det är dags att anmäla närvaro inför sommarlovet, schoolsoft stänger för anmälningar nästa vecka den 20/5.

För att vi ska kunna fördela personalen och planera roliga aktiviteter behöver vi att ni fyller i närvarotider om ni ska vara närvarande. Ska ni vara lediga tar ni bort tiderna alternativt skriver ledigt i kommentarsfältet.

Alla elever som har ifyllda tider räknar vi som närvarande. De som inte har ifyllda tider räknar vi som lediga.

Med vänliga hälsningar fritids och fritidsklubben.

 

Klassdisco 3/6

Klassföräldrarna har planerat in att ha ett klassdisco den 3/6. Boka in det redan nu! Mer info kommer.

 

Planetspelen

Nästa vecka kommer vi äntligen få genomföra vårt traditionsenliga Planetspel. Det innebär att hela Mellangården delas in i mindre grupper och kommer få genomföra olika aktiviteter tillsammans. Till den här dagen vill vi att ni tar med en vattenflaska, frukt, samt en tom matlåda + bestick. Ni som vill får även ta med er en smörgås.  Vi kommer att ta med lunch från köket. Vid soligt väder är det viktigt att tänka på keps/hatt samt solkräm.

 

Vi behöver SKROT till tekniken!

Vi har arbetat med de fem enkla maskinerna och som avslut på detta tema kommer eleverna att få skapa en lekpark i miniatyr. Till dessa lektioner har eleverna planerat och skissat på förslag på på lekplatser. För att skapa dessa behöver vi material i form av  “skrot” hemifrån  t ex urtvättade konservburkar, mjölkpaket och annat som ni anser är lämpligt.

 

Pedagoger i Jupiter

I veckan berättade vi för eleverna vilka som kommer att vara mentorer i årskurs 4. Det kommer vara Catrin Colliander och Sofia Landberg. De som kommer arbeta tillsammans med dem är Vincent, Caroline och Lisa Friberg. Vi tror det kommer bli toppen! Under besöksdagen nästa vecka kommer vi att få träffa de nya pedagogerna.

 

Läxa:

 • Läsresan – Läs en valfri bok och gör bokrecensionen som finns på Classroom.  

 

Information inför vecka 20:

Måndag

 • Skolan börjar kl.9.40. 

Tisdag

 • Slöjd – vi ser gärna att de elever som har slöjd första lektionen kommer till Villan först och lämnar sin väska.

Onsdag:

 • Musik och bild.

Torsdag

 • Besöksdag nya Jupiter.

Fredag

 • Planetspelen – Ta med en tom matlåda, bestick, frukt och vattenflaska. 

 

Kommande händelser:

 • v.11-20 – Nationella proven
 • v.21 – Ingen skola. Fritids öppet som vanligt (både skola och fritids stängt på torsdag den 26/5)
 • v.22 – Återkoppling NP. Återkommer med exakt datum!
 • V.22 – 3/6 Klassdisco – mer info kommer!
 • v.23 – 8/6 Friluftsdag
 • v.23 – 10/6 Skolavslutning kl.9.00. Välkomna!

 

Vi önskar er en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel, Vincent, Caroline och Tina

 

ingela.eriksson@lemshaga.se 

daniel.ekmark@lemshaga.se 

caroline.lorne@lemshaga.se 

vincent.karlsson@lemshaga.se 

tina.fredriksen@lemshaga.se 

Villan: 08-586 313 11

Fritids MG: 08-586 313 27