Saturnus veckobrev v.2

Hej alla härliga Satunusar!

Varmt välkomna tillbaka till en ny termin. Vi hoppas att ni har fått njutit av några härliga, lata eller aktiva dagar. Nu kavlar vi upp ärmarna för elevernas sista termin på Mellangården. 

Denna vecka har bjudit på både gamla och nya arbetsområden. Under första dagen fick eleverna fundera över vilka mål de ville ha under terminen. Dessa mål blev sedan raketer som får pryda våra klassrum. 

 

 

 

 

Läsresan

Denna vecka har vi börjat med ett nytt kapitel i Läsresan, Kompismagasinet. I detta kapitel kommer vi att arbeta med återberättande samt argumenterande texter. Efter att vi lyssnat på texten diskuterade vi om vad texterna egentligen handlade om. Den ena texten handlade om Sam som spelar innebandy, den andra texten var en intervju med barnskådespelaren Sasha och den tredje var insändare. Frågor som vi ställde oss var hur man argumenterar för något. Genom att läsa några av insändarna fick vi större förståelse för att de argumenterade över något t ex varför det är dåligt att ha djur på cirkus.  Vi har även arbetat med läsförståelse samt ordförståelse. 

 

 

 

Singma 

Nu har vi arbetat klart med kapitel massa och volym. Denna vecka har vi uppskattat, omvandlat samt mätt volym. Vi har arbetat med begreppen; ml, l, volym, omvandla och enhet.  Vi har arbetat med problemlösning och använt oss av blockmodellen. Vi avslutade veckan med att göra kunskapsloggen för att se vilka kunskaper vi hade befäst. 

       

 

SO – Världen

Eleverna har denna vecka fått fortsätta presentera sina länder som de har forskat om. Vi fick till exempel veta mer om länderna Norge, Spanien, Grekland och England m.fl. Under detta arbete får eleverna öva på muntliga presentationer samt använda bilder och digitala verktyg som stöd. De är väldigt stolta efter de genomfört sin presentation. 

 

NO – Djur och natur 

Under några veckor kommer vi att arbeta med beskrivande och förklarande texter med fokus på djur och natur. Vi kommer att öva på att sorterar dem efter olika egenskaper samt beskriva och ge exempel på kopplingar mellan dem i enkla näringskedjor. Denna vecka arbetade vi med älgen samt paddan. 

I detta arbete kommer vi att låta eleverna få öva på att läsa och återberätta faktatexter med hjälp av stödord. Denna vecka har vi prövat på det tillsammans samt har de fått göra det i par. Detta gör vi som ett förberedande arbete för att eleverna ska känna igen sig i kommande provsituation vid nationella provet där de kommer att få läsa samt återberätta en faktatext i skrift. 

 

 

   

 

Hem och skola

 

Covid-19

Då smittan har ökat rejält de senaste veckorna är det fortfarande viktigt att vi alla hjälps åt att stanna hemma vid minsta symptom. Inga vårdnadshavare/utomstående kommer in i skolans lokaler, undantag är bokade mottagningsbesök. Tack för visad hänsyn!

 

Extrakläder

Vi vill påminna er om att fylla på elevernas lådor med extrakläder. Nu är de väldigt tomma och just nu är det väldigt blött ute så ombyte kommer att behövas. Det är även viktigt att de har med sig överdrag till blöta eller kalla dagar. Vem vet om vintern gör ett besök till!

 

Läxa:

 

Information inför vecka 3:

Måndag

  •  Skolan börjar kl.9.40.

Tisdag

  • Slöjd – vi ser gärna att de elever som har slöjd första lektionen kommer till Villan först och lämnar sin väska.

Onsdag:

  • Musik och bild

Torsdag

  • Friluftsliv – “kläder efter väder”, ta med en frukt och en vattenflaska. 

Fredag

  • Idrott – Ta med idrottskläder att ha inne samt handduk. 

 

Kommande händelser:

  • v.6 – Utvecklingssamtal (sker digitalt).
  • v.8 – Föräldramöte onsdag 23/2 (sker digitalt).
  • v.9 – Sportlov
  • v.15 – Påsklov

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

Ingela, Daniel, Vincent, Jenny och Caroline

 

ingela.eriksson@lemshaga.se 

daniel.ekmark@lemshaga.se 

vincent.karlsson@lemshaga.se 

jenny.bengtsson@lemshaga.se 

caroline.lorne@lemshaga.se 

Villan: 08-586 313 11

Fritids MG: 08-586 313 27

 

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.