Saturnus veckobrev v.21

Hej alla fantastiska Saturnusar!

 

 

Denna vecka bjöds vi på en kortvecka och nu är det inte många skoldagar kvar av terminen, endast 10 dagar. Vädret fortsätter att spela oss ett spratt med sin variation av väder. Men vi känner nog alla att sommaren och sommarlovet är på väg med stormsteg.

Veckorna som kommer bjuder på många helgdagar och klämdagar. Ni som kommer att vara på fritids den 31/5 behöver meddela närvaro snarast.  Det är väldigt viktigt att ni fyller i era tider på schoolsoft, antingen “Närvaro” (och tider) eller “Ledig”.

 

 

SO – Teater

Under veckan som varit har eleverna fortsatt att öva på sina repliker och roller. Vi har nu bestämt att vi kommer ha föreställning för Mellangården den 12 juni. Spännande tycker vi alla!

Vi har nu bett eleverna att försöka hitta kläder som de kan ha på sig när de går in i sina roller. Vi tänker oss jordnära lite “murriga” färger. De har tillsammans gått igenom va de behöver för sina delar.  Vi klurar ännu på hur ni föräldrar skulle kunna ta del av elevernas teater. Vi ber om att få återkomma i den frågan!

 

Matematik – Räkna pengar

Nu har vi påbörjat vårt sista kapitel i vår mattebok. Kapitlet handlar om pengar. Under veckans lektion gavs eleverna chans att bekanta sig med våra mynt och sedlar. Målet med lektionen var att eleverna skulle bekanta sig med de olika valörerna samt räkna  pengar. Eleverna sorterade pengarna i de olika valörerna och räknade för att sedan räkna ihop den totala summan.   

 

   

   

 

NO – friktion

Förra veckan arbetade vi med jämvikt och tyngdkraft. Denna vecka var det dags att bekanta oss med begreppet friktion. Eleverna fick fundera över begreppet och därefter såg vi två filmer om vad friktion faktiskt är. Vi skrev upp faktan vi fick reda på i en tankekarta. Vi kom fram till att det finns hög och låg friktion. Eleverna fick därefter göra hypoteser över hur de trodde att olika föremål skulle förhålla sig till varandra.  Därefter skrev eleverna ner sina hypoteser och resultat i sina NO-böcker. Som avslut på lektionen fick de även pröva vems sko som hade lägst/högst friktion.

 

   

 

Hem och skola

 

Läxa

  • Vi vill att ni fortsätter läsa lite varje dag och samtala om vad ni läst tillsammans med en vuxen. Använd gärna våra lässtrategier till hjälp.

 

Information inför nästa vecka v.22:

Måndag:

Tisdag:

Onsdag: Nya eleverna kommer på besök. Detta innebära att det inte blir någon idrott denna dag. Glöm inte bort att fritids stänger kl. 15 (dag före röd dag)!

Torsdag: Kristi Himmelsfärdsdag – Skola och fritids stängd!

Fredag: Fritids öppet – glöm inte att fylla i närvaro alt. ledig!

 

Påminnelse – läseboken “Nyckeln till skatten”

Vi vill nu påminna elever och föräldrar om att lämna tillbaka läseboken, Nyckeln till skatten. Om boken inte lämnas tillbaka kommer ni att debiteras kostnaden för boken. Så ta med boken snarast!

 

Kommande händelser:

  • 5/6 Dag före röd dag – fritids stänger kl.15.00.
  • 6/6 Nationaldagen; Skola och Fritids stängd.
  • 7/6 Planeringsdag; Skola och Fritids stängd.
  • 13/6 Skolavslutning – vi ses i Amfiteatern kl.9.00. Därefter ses vi utanför Villan för en gemensam fika, de som vill bakar något gott till denna dag. Fritids är öppet enligt vanliga tider för de som är i behov av omsorg.

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Camilla, Pernilla och Nils

 

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.