Saturnus veckobrev v.23

 

Hej alla fantastiska Saturnusar!

Relaterad bild

Nu har vi haft en kort men trevlig vecka med många roliga aktiviteter. Även denna vecka innehöll en röd dag med efterföljande klämdag och nu återstår endast tre skoldagar innan ett efterlängtat sommarlov.

Vi fokuserar på vår teater Forntiden och elevernas repliker börjar att sitta riktigt bra. Nästa vecka kommer vi att genomföra teatern för Mellangården, vilket vi alla ser fram emot.

 

Friluftsliv

Vi gick på promenad tillsammans med Gottis. Hon visade oss skolans nya vindskydd som är byggt på berget ovanför slänten vid Mellangården. Denna plats ser vi verkligen fram emot att nyttja nästa termin. Förutom vindskydd planeras det att ordna en grillplats samt stockar att sitta på. Gottis tillsammans med annan personal på skolan har även mätt ut promenadstråk runt Lemshagas marker. Vi provade att promenera den kortare. Vi kom fram till IP och där passade vi på att njuta av vår lilla medhavda fika. Därefter fick eleverna leka fritt. Det blev en fantastisk stund där solen även passade på att skina lite extra på oss!

 

   

   

   

   

 

Teaterprojekt på Lemshaga

Under veckan har vi varit på två olika teatrar. Pluto bjöd på bondgårdsmusikal. Det är andra året de genomför denna teater. Eleverna i Pluto var utklädda till höns, grisar, kossor, hästar och en mus. Eleverna bjöd på en fantastisk show!

 

 

Även Jupiter bjöd på en musikteater. Teatern hette Paradiset och handlade om utanförskap, vänskap och mod. Paradiset är en berättelse om en pojke som heter Oliver Twist. Föreställningen ville berätta om den tragiska och dramatiska händelsen när Oliver kom till ön Paradiset. Det var en spännande och lite läskig teater!   

 

 

Knyta ihop säcken

Nu är det dags att knyta ihop säcken och tillsammans städa ur vårt år i Villan. På måndag vill vi att eleverna har med sig en papperspåse då vi kommer att städa ur våra bänkar samt kläder.

Nästa termin börjar eleverna på en ny gård, Storgården. Det är nu klart vilka lärarna blir till nästa år. Mentorer kommer att bli Camilla Mauritzson (ma och no) och Catrin Colliander (sv). Utöver det kommer följande lärare arbeta med klassen, Krister Andersson (idrott) och Fredrik Pettersson (so). Vem som kommer att undervisa i engelska är ännu inte klart.

 

Hem och skola

 

Skolavslutning på Lemshaga

På torsdag 13/6 är det dags för skolavslutning på Lemshaga. Kl.8.55 ses vi alla vid Amfiteatern. Eleverna sitter tillsammans med oss lärare. Efter avslutningen ses vi vid Villan för gemensam fika. De som vill och kan bakar något gott till denna stund (inga nötter).

Fritids är öppet som vanligt för er som är i behov av omsorg men det är extra viktigt att du meddelar oss om barnets närvarotider på schoolsoft. Detta för att vi ska kunna planera lunch samt aktiviteter för dagen. Glöm heller inte att checka ut ditt barn denna dag!

 

Information inför nästa vecka v.24:

Måndag: Städning av Villan – Alla elever tar med sig en papperspåse att lägga sina läroböcker m.m i för att sedan ta med sig hem.

Tisdag: Friluftsdag – Alla elever kommer ombytta och klara för en friluftsdag på IP. Det kommer att serveras pastasallad från köket men eleverna behöver ta med sig en matlåda, bestick, en frukt och en vattenflaska. Tänk även på att ta med en keps!

Onsdag: Kl.12 kommer vi att spela vår teater för Mellangården. Ni föräldrar, som har möjlighet att komma och titta är välkomna!

Torsdag: Skolavslutning – Vi ses i Amfiteatern strax innan kl.9.

Fredag: Fritids är öppet!

 

Kommande händelser:

  • 19/8 – Skolan startar efter sommarlovet!

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Camilla, Pernilla och Nils

 

 

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.