Saturnus veckobrev v.33

Hej alla härliga Saturnusar!

Då var terminens första skoldagar gjorda. Det är sådan härlig känsla att åter träffas efter ett långt lov. Efter bara några timmar tillsammans så känns det tryggt och som vanligt igen. Vi har så mycket roligt att se fram emot under vårt kommande läsår och vi längtar efter att få sätta igång. 

Tack för alla härliga sommaruppgifter som har skickats in. Ni som ännu inte hunnit skicka in har fortfarande chans att göra det. 

Vår läsutmaning börjar närma sig slutet. Vi har hittills läst 65st böcker under sommarlovet. Har du tappat bort din kod för att registrera dina lästa böcker så går det bra att skriva ned de på ett papper så hjälps vi åt att registrera de i skolan. Bara 35st böcker kvar att läsa. Kom igen nu! 

 

Trygghet och trivsel

Denna vecka har vi fokuserat på att stärka gruppen samt att få våra två nya klasskompisar att känna sig extra välkomna till klassen. Under torsdagen promenerade vi till Scoutstugan och hade olika lekar där. Den roligaste var nog leken Räven kommer. En person skriker helt plötsligt Räven kommer och börjar räkna ner från 15. De andra ska då springa och gömma sig så gott det går. Den som räknar ska nu stå still på platsen och ropa upp de personer som man möjligtvis kan få en glimt av. Hur många kan man hitta?

 

Eleverna har även fått skriva ett brev till sig själva. De fick svara på frågor om hur de trodde att året i Villan kommer att vara och vad man hoppas lära sig mer av och bli bättre på under vårt kommande år. Dessa brev kommer de att få läsa strax innan skolavslutningen nästa år för att se hur deras tankar stämmer överens med vad som faktiskt kommer att hända under året.    

 

Vi har pratat om vilka förhållningssätt som är bra att ha  under året i Villan både ute och inne. Vi har även gått våra gårdsgräner som har utökats “lite” (området runt Villan).  

Under veckans sista lektioner lånade vi idrottshallen och hade ytterligare aktiviteter. Det blev ett härligt avslut på veckan. 

 

Fritids för eleverna i Villan 

Vi vill passa på och förtydliga vad som gäller angående fritids för de elever som går i Villan.

Morgonfritids – Kommer ni till skolan innan kl.8.00 så lämnas eleverna på Mellangården. Från kl.8.00 tas eleverna emot i villan. Måndagar är sovmorgon då kommer Saturnus lämnas på mellangården fram till lektionen börjar kl. 9.40 i villan.

Eftermiddagen – Hämtning efter skoldagen sker i villan. Från kl.15 checkas eleverna ut på Mellangården. 

Nu de första veckorna kommer en personal från  klubben att komma ner till oss och lära känna våra Saturnusar. Under den tiden kommer vi att vara tillsammans med Neptunus och Uranus på Mellangården. 

Senare under terminen kommer personalen från klubben att kunna  vara tillsammans med halva klassen i villan, men alla kommer fortfarande att checkas ut från mellangården.

 

Hem och skola

Läxa:

  • Ingen läxa denna vecka. 

 

Information inför vecka 34 (från denna vecka följer vi tiderna i schemat):

Måndag: 

  •  Eleverna börjar kl.9.40. 

Tisdag: 

  • Denna dag kommer vi tillsammans att få träffa Åsa och Ayla för att besöka slöjdsalarna. Väl i salarna kommer de att berätta mer om sina ämnen.  

Onsdag:

Torsdag: 

Fredag: 

  • Vi går till fornborgen i vårt närområde  – ta med matsäck (lunch och frukt), vatten samt kläder efter väder. 

 

Övrig information:

“En till en” 

Vi har flera appar och andra program som medför ljud. Därför är det bra att använda hörlurar som gör att man kan arbeta utan att bli störd av en klasskompis. Av erfarenhet brukar eleverna vilja ha sina egna hörlurar. Vi har några få hörlurar som eleverna kan låna men de som vill får gärna ta med sig ett par egna hörlurar som de kan använda i skolan. 

 

Skolmaterial 

Vi önskar att eleverna har med sig en A4 plast- eller pappersmapp som eleven ska ha sin läxa i för transport mellan skola och hem.

 

Extrakläder 

Alla barn behöver regnkläder och stövlar samt extrakläder på sin hyllplats. Vi är ute i alla väder!

 

Självständig hemgång

Dags att fylla i lappen självständig hemgång för de elever som får gå hem själva eller tillsammans med syskon Självständig hemgång

 

Samtycke till namn och bildpublicering

Alla vårdnadshavare har i Schoolsoft en nyhet angående namn- och fotopublicering av elever i våra veckobrev. Vi ber er ta del av informationen och inkomma med svar via Schoolsoft-nyheten så snart ni har möjlighet.

 

Schoolsoft

Se över och uppdatera era uppgifter på SchoolSoft vid behov, så att vi har rätt kontaktinformation till er. Tänk på att ni måste lägga in era barns tider så att fritids vet när ni lämnar och hämtar. Det är också viktigt att ni frånvaroanmäler innan kl 8:00 vid sjukdom.

 

Specialkost

Köket önskar få in intyg om specialkost från de som är i behov av det (de som har lämnat in för gluten behöver inte skicka in igen) Intyg specialkost.

 

Kommande händelser:

  • 15/9 – Föräldramöte kl.17-18.30 (mötet kommer att ske digitalt). 
  • 16-17/9 – Skolfotografering
  • v.39 – Utvecklingssamtal (tider kommer att läggas ut 2v innan).
  • v.44 – Höstlov 1-2/10 – Fritids och skola stängt

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel, Christina och Vincent

 

ingela.eriksson@lemshaga.se 

daniel.ekmark@lemshaga.se 

christina.langstedt@lemshaga.se 

vincent.karlsson@lemshaga.se 

Villan: 08-586 313 13

Fritids MG: 08-586 313 27

 

7 kommentarer

Kommenteringen är stängd.