Saturnus veckobrev v. 34

Hej alla föräldrar!

Höstterminen 2016 har dragit igång och vilken rivstart sedan.

Veckan som gått har varit intensiv och rolig. Vi har fått nya grupptillhörigheter, ny lärare och ny klasskamrat. Vi har boat in oss i vår nya hemvist “Villan”, vi har inrett i klassrum och inuti bänkar och vi har, hör och häpna, även hunnit med “riktigt” skolarbete.

Gruppövning på berget:

Vi har gjort olika gruppövningar och samarbetsövningar under veckan. En av dessa var att gå uppför stigen till bergskanten på Lemshaga. Instruktionen var att gå på led, alldeles tyst och hålla varandra i hand. Ledaren skulle se till att takten var lagom och att alla hängde med. Den som gick sist hade också en viktig uppgift, att hålla i hop ledet samt att meddela ledaren när alla var uppe vid berget och hade nuddat berget.

Båda grupperna klarade övningen mycket bra och vi konstaterade att det var en ganska svår uppgift. Ledaren måste hela tiden vara lyhörd för övriga gruppen och allas olikheter.

Gamla saker

Flera elever har fått visa upp och berätta om sin sommarläxa. Jag (Cissi) är mycket imponerad av er kreativitet och alla fina bidrag till vårt historiska projekt. Vi kommer att göra en utställning i Villan, båda av saker och fotografier samt texter.

Djur i närmiljön

Inne hos Sandra har eleverna redovisat sin NO – läxa. De har än så länge hunnit med att prata om både fiskar, fjärilar, kräftor, fåglar och brunbjörnar och engagemanget har varit högt. För att alla elever ska få samma möjligheter till lyhörda åhörare så kommer vi att beta av redovisningarna lite pö om pö framöver.

Högläsningsboken

Vår nya högläsningsbok ”Ishavspirater” av Frida Nilsson, kommer att ge oss många magiska och spännande lässtunder i höst.

Nästa vecka

Vi kommer inte att dela ut några läxor. Läsläxans första kapitel delas ut under vecka 36, måndag-måndag v 37.

Vad gällande läxor i matematik, kommer dessa att delas ut så snart Sandra haft tillfälle att scanna av elevernas kunskaper och därefter avgjort i vilken ende matematiken i år ska ta sin början.

Idrottsdagar: Röda och gröna gruppen har idrott på tisdag och fredag. På fredagar har gröna gruppen idrott under första lektionen, då går de direkt till omklädningsrummet om de inte har morgonfritids.

Slöjdlektionerna börjar nästa vecka. Vi har delat in eleverna i tre grupper. Den här terminen har två grupper slöjd under måndagen och en under torsdagen. De har en termin med trä- och metallslöjd och en termins med textilslöjd.

På onsdag har Maja, från kulturskolan rytmik med Saturnus.

På tisdag åker röda gruppen till biblioteket i Brunn. Gröna gruppen åker på torsdag. Tag gärna med lånekort!

Om man vill ta med ett papper till bänken så är formatet 50X59 cm.

Glöm inte att fylla i tid för utvecklingssamtal. Papper finns i Villans hall.

Höstens föräldramöte är den 28/9 kl. 18.00-19.30

Se bifogad länk ang. skolfotografering: Skolfoto 2016

Vi ser nu fram emot en härlig höst med härliga elever (och personal…).

Hälsningar Cecilia och Sandra

Ps: Glöm inte att lämna in påskrivna blanketter angående kommunikationspolicy, bildpublicering och eventuell specialkost. Ds.

OBS! På fredag den 2/9 är det skolfotografering. Saturnus grön går direkt kl 08.20 till idrottssalen där idrottslärare möter dem. Saturnus röd går med Sandra kl 08.50. Det är ingen idrott denna dag!

 

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']