Saturnus veckobrev v. 40

Hej på er

Hösten har tagit ett ordentligt tag om Stockholm och Värmdö. Träden är mer gula än gröna och det prasslar under fötterna när man promenerar. Även på Lemshaga har vi fått smaka på kyliga mornar och isande vindbyar. Stora delar av veckan har i alla fall solen lyst på oss, vilket vi är tacksamma för.  

Under den gångna veckan har vi i matematiken arbetat med representationsformer i problemlösning. Elever har fått redogöra för vilka strategier de använder sig av, när de tar sig an matematiska problem. Likt er föräldrar har eleverna  bl.a. fått fundera kring flickan Lisas glassintag. Det har diskuterats och argumenterats för olika teser och olika lösningsmodeller. Eleverna har funnit olika mönster och modeller för att hantera uppgiften, de har fokuserat idogt och samarbetat bra!

img_5586img_5588img_5589

img_5550 img_5547 img_5543 img_5542 img_5541

 

I No arbetar vi vidare med magnetism. Vi är mitt uppe i ett “vägbygge”, där vi låter fantasin flöda. Vi skissar, mäter, klipper och konstruerar olika banor, på vilka vi sedan ska köra magnet-race. Både jag och eleverna är spända på resultatet tror jag.

 

img_5593img_5594img_5595

Veckans utflykt

Röda gruppen besökte porslinsmuseet och fick en jättefin guidning och arbete i ateljén tillsammans med vår pedagog Jenny som arbetar där. Nästa vecka kommer lite utförligare beskrivning av vårt besök.

På onsdag den 12 oktober ska den gröna gruppen göra samma utflykt.

Glöm ej lunchmatsäck. Vi går från skolan kl 8.20 så kom i tid!

 

Besök i skolan: Ni är välkomna att besöka era barn i skolan men vi vill att ni meddelar i förväg, detta av respekt för både elever och lärare.

Läxor: Svenska, kap 6 och engelska glosor. Vi repeterar de engelska veckodagarna ytterligare en gång eftersom det var få elever som kunde stava orden. Vänligen träna tillsammans med ditt barn. Att arbeta med glosor är något som de kommer att göra även högre upp i åldrarna. Förhöret sker på fredag.

Information från fritids: Snart är det Höstlov! För att kunna planera vår verksamhet vill vi veta vilket behov ni har av fritids under lovet. Fyll i enkäten som finns i länken nedan. Kom ihåg att trycka spara efter ifylld enkät.

Glöm ej att det är ett sista anmälningsdatum 17/10.

Fritids har öppet kl. 7.30-17.00 tisdag 1/11 – torsdag 3/11.

Dag före röd dag stänger fritids 15.00. Detta infaller fredag 4/11.

Måndag har fritids stängt för planering.

Mvh Fritids

https://docs.google.com/a/lemshaga.se/forms/d/e/1FAIpQLSeWRVo15-qSHYYzqm_5zv74xEn2cXW8_X9XZMO95MQsYJAROA/viewform

Nästa vecka:

måndag: Läxorna delas ut.  IUP/slöjd

tisdag: Idrott för båda grupperna (inne)

onsdag: Gröna gruppen åker till Porslinsmuseet i Gustavsberg.

OBS! Tag med lunchmatsäck

torsdag: IUP/slöjd

fredag: Idrott för båda grupperna (inne)

Trevig helg!

Sandra, Cissi, Hanan och Urban

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']