Saturnus veckobrev v 42

Hej alla Saturnusar!

Nu har vi bara en vecka kvar till ett välbehövligt lov. Det känns att många barn börjar bli trötta, men vi kämpar på!


Bild
Den här veckan har vi målat våra Picassobilder som vi ritade för två veckor sedan. Det var en bra lektion där kreativiteten flödade. Efter lovet kommer vi att arbeta med porträtt i collageform.


 

Matematik
Vi har avslutat kapitlet om addition och subtraktion. Eleverna har även fått prova att rätta några av sina uppgifter med miniräknare. Nästa vecka börjar vi arbeta med multiplikation och division. Det brukar vara ett mycket uppskattat område i matematiken. Träna gärna hemma på tabellerna och division på NOMP eller matematikportalen. Vi tipsar eleverna i skolan om vad de kan träna på. Vi börjar med fyrans tabell.

 

Svenska
Vi har arbetat med läsförståelse i arbetsboken till Nyckeln till skatten. För att få bra läsförståelse kan vi ta hjälp av de sk läsfixarna, som eleverna känner till sedan tidigare. Spågumman: Förutspår vad texten ska handla om, genom att titta på rubriken och ev bilder, innan man börjar läsa. Detektiven: Reder ut ev oklarheter. Noterar om det är ord som man inte förstår. Reportern: Ställer frågor till texten.  Konstnären: Synliggör inre bilder, känslor och kopplingar som man gör till texten. Cowboyen: Sammanfattar det som man har läst.

Använd er gärna av Läsfixarna hemma när ni samtalar om läsläxan eller andra texter. Kanske läser ni ibland andra texter hemma, t ex faktatexter?

 

Nu börjar vi läsningen i tredje delen av Kristina Ohlssons spännande serie om Billie, Aladdin och Simona.

NO/SV
På veckans NO-lektion fick gröna gruppen börja skriva faktatexter om olika djur. Mer om detta i nästa veckobrev.

 

SO
Grupp a och b fick besök av Anita (pedagog i Mellangården) som berättade om hur det var på Lemshaga när hon var liten. Hon hade en kompis som bodde i Villan. De var spännande och intressant att höra henne berätta om hur det var då på Lemshaga, innan skolan byggdes. Några av barnen som bodde i Villan då, smög in i slottet, när det stod öde och tomt. Plötsligt hörde de något som gjorde dem väldigt rädda. Vi vet inte vad det var…
Anita visade också en massa bilder där man kunde se hur det var då – och nu. Dessa bilder ska vi få låna och titta närmare på.
Nästa vecka får grupp c träffa Anita, eftersom de hade slöjd under veckans besök.

 

    

 

Engelska
Veckans läxa handlar om clothes (kläder). Som vanligt lyssnar ni på A-texten med tillhörande glosor, men man får gärna lyssna även på B-texten med glosor. Bra jobbat med den här läxan!

Unit 6

 

Nästa vecka
må: Sovmorgon/Klubben. Röda gruppen förbereder sig för tisdagens utflykt tillsammans med Cissi.

ti: Friluftsliv för gröna gruppen. Utflykt till Pilhamn för röda gruppen.
Anita besöker grupp c ch berättar om hur det var förr i Villan och på Lemshaga.

ons: Musik för gröna gruppen. Båda grupperna ses en stund i början av lektionen och sjunger vår gemensamma Saturnuslåt (lyssna i tidigare veckobrev!) Läsläxan förhörs. Ingen ny läxa delas ut, men läs gärna hemma över lovet!

to: FN-samling i Musikladan

fre: Idrott för båda grupperna


Trevlig helg!

Cissi, Sara, Vincent och Johannes

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.