Saturnus veckobrev v.46

Hej alla härliga Saturnusar!

 

Tack för en fin vecka! Nu rullar veckorna på och det är inte långt kvar tills tomten kommer på besök. Denna vecka har vi uppmärksammat barnboksveckan. Vi har även arbetat med delningsdivision och innehållsdivision. Utöver det har vi byggt broar samt fortsatt arbeta med Stop motion. 

 

 

 

Barnboksveckan

Denna vecka har vi stannat upp med Läsresan och istället uppmärksammat barnboksveckan. Vi började veckan med att titta på en kortfilm som hetteThe Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore”. Filmen är en hyllning till böcker och det skrivna ordet. Se den gärna! 

Vi har också uppmärksammat dikter denna vecka. Vi har läst tre olika dikter och tittat på filmatiseringar av dessa. Därefter pratade vi om skillnaden mellan det skrivna och det filmade. En av dikterna var Krakel spektakel av författarna var Lennart Hellsing. Sedan fick eleverna själva prova på att skriva en dikt samt illustrera den. 

Dessutom har vi uppmärksammat flera olika barnboksförfattare. Eleverna fick därefter välja en av dessa och skriva ett författarporträtt. Till sin hjälp fick de använda NE för att söka information om sin valda författare. 

 

   

 

 

 

 

 

 

Singma

Denna vecka har vi arbetat med division. Vi har dividerat med 4 och 8. Vi har arbetat med olika sätt att dividera. Innehållsdivision, där vi tar reda på hur många grupper av ett visst antal som bildas samt delningsdivision där man fördelar ett antal i ett bestämt antal grupper. 

 

 

   

   

 

Learn English

Boken Learn English arbetar vi med varannan vecka.  Denna vecka har vi arbetat med begreppet Opposites, t ex tall – short, clean – dirty, bad – good m.fl. Vi lyssnade och översatte även berättelsen Wet paint. 

 

Brobygge

I teknik har klassen arbetat med att konstruera egna stabila broar. De började med att titta på olika sorters broar som t ex balkbroar, fackverksbroar, valvbroar och hängbroar. Därefter hade de till uppgift att rita en skiss samt skriva och berätta vilken typ av bro de skulle bygga. Fantasin och kreativiteten flödade!

 

   

   

   

 

Stop Motion – Närområdets historia

I vårt arbete med närområdets historia har eleverna fått i uppgift, som en sammanfattning, att göra en stop motion film tillsammans i mindre grupper. De skulle ta inspiration från våra besök samt den fakta de fått. De började med att skriva berättelsen för att sedan börja rita de miljöer och figurer de önskar ha med i sin berättelse. Nu håller de flesta på att fota sina berättelser och några är till och med klara. Vi hoppas att ni ska få se det färdiga resultatet snart. 

 

 

Hem och skola

 

Information från fritids:

Nu är det dags att anmäla era tider inför jullovet!

23/12 stänger kl.15.00. Den 3/1-22 öppnar vi igen och har öppet fram till skolstart. Vi vore tacksamma om ni fyllde närvaro/frånvaro så snart som möjligt! Två veckor innan lovet stänger schoolsoft för anmälningar.

 

Läxa:

  • Nyckeln till skatten  – läsebok kap. 10 “Viktig information” s.69-75.
  • Eleverna får med en stencil där de ska skriva om vad som händer i kapitlet. ”Vad hände först, sedan och sist i kapitlet?” Vad händer i kapitlet?

 

Information inför vecka 47:

Måndag

  •  Eleverna börjar kl.9.40. 

Tisdag

  • Slöjd – vi ser gärna att de elever som har slöjd första lektionen kommer till Villan först och lämnar sin väska.

Onsdag:

Torsdag

  • Friluftsliv – ta med sittunderlag, frukt och dryck. Ni som vill får ta med varm dryck (kan vara skönt att värma sig med då vi kommer att få några kallare dagar nästa vecka). 

Fredag

  • Idrott – Ta med idrottskläder att ha inne samt handduk. (Idrottstiderna har ändrats. Gå in på schemat för att se ditt barns tid.)

 

Kommande händelser:

  • 9/12 – Vi åker till Ingarö kyrka för att titta på årets julspel. 
  • 13/12 – Vi firar Lucia i Amfiteatern. De elever som ska vara med i luciatåget (de som är med i kören denna termin) Information från Jonas Lucia info 2021
  • 22/12 – Julavslutning i Gustavsbergs kyrka. 
  • 11/1 – Vårterminen startar. 

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel, Vincent, Jenny och Caroline

 

ingela.eriksson@lemshaga.se 

daniel.ekmark@lemshaga.se 

vincent.karlsson@lemshaga.se 

jenny.bengtsson@lemshaga.se 

caroline.lorne@lemshaga.se 

Villan: 08-586 313 11

Fritids MG: 08-586 313 27

 

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.